ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

book b

Ο Σύλλογός μας, πέρα από συνδικαλιστικό σωματείο με έντονη δράση και ιστορία, είναι ένα επιστημονικό σωματείο εκπαιδευτικών.

Μέλη του είναι άνθρωποι με επιστημονικές και λογοτεχνικές ανησυχίες που πολλοί από αυτούς μόνοι τους δημιουργούν και παράγουν λογοτεχνικό κι άλλο έργο.

Η «ανάδυση» αυτών των συναδέλφων μας στην επιφάνεια, η συλλογή πρωτότυπων έργων τους, η κινητοποίηση νέων ώστε να ασχοληθούν με τη λογοτεχνία και την τέχνη, η σύνδεση όλων αυτών με την εκπαιδευτική πράξη, είναι μια σημαντική καινοτομία.

Παράλληλα η έκδοση λογοτεχνικού περιοδικού, θα λειτουργήσει θετικά και προς την Κοινωνία, αναδεικνύοντας σε αυτήν, το τάλαντο των εκπαιδευτικών, την συνεχή προσπάθειά τους και τον αγώνα τους.

Ημερομηνία έκδοσης:τριμηνιαία έκδοση, έντυπη και ηλεκτρονική (περίληψη άρθρων).

Συντακτική επιτροπή:

Διονύσης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Μεντζίνης, Ελένη Νέστορα, Ανδρονίκη Σπαθαράκη, που συλλέγουν, «αξιολογούν» κείμενα, δημιουργούν-συγγράφουν αν χρειαστεί, μέρος της ύλης του περιοδικού.

Ύλη:Editorial με επικαιρότητα σε σχέση με την ύλη, ποίηση, διηγήματα, τέχνη, κείμενα και άρθρα για όλα τα παραπάνω, εκπαίδευση και τέχνη, εισαγωγή στη διδασκαλία όλων των παραπάνω, σχέδια εργασίας, κλπ

Τρόπος λειτουργίας: Η συντακτική ομάδα, πριν την έκδοση κάθε τεύχους, κάνει μια δημόσια πρόσκληση σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας (mail στα σχολεία), όπου ζητά κείμενα κλπ, πάνω σε θέμα που κάθε τρίμηνο βάζει. Συλλέγει, αξιολογεί, με πνεύμα ανοιχτό και διάφανο, τις συνεργασίες, βάζει σε μια σειρά αυτές τις συνεργασίες, στήνει το περιοδικό και εν τέλει το εκδίδει.

Η ομάδα, θα μπορεί να διοργανώνει εκδηλώσεις που να στηρίζουν το περιοδικό, και να το προωθούν, κάνουν γνωστό στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους: «Διαγωνισμούς», παρουσιάσεις, κάλεσμα συγγραφέων, και ίσως σε αργότερα, ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής.

Όποιος/α ενδιαφέρεται, να βοηθήσει ή να στείλει κείμενα (ποίηση, διήγημα, άρθρα)[1],μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.[1] Τα κείμενα να μην υπερβαίνουν τις 300 λέξεις.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές