ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την αποτροπή της τοξικής βόμβας στη Μεσόγειο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» συμμετέχοντας στη δράση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ενάντια στην εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση - αντίδραση στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00.

Αφού καμία άλλη χώρα δεν δέχτηκε να γίνει η καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της, επιλέχθηκε η μέθοδος της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης, επιχείρηση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον. Τα συγκεκριμένα χημικά όπλα αποτελούν μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών, που απειλούν με πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με καταστροφή του οικοσυστήματος και των ζώντων  οργανισμών.

Οι επιστήμονες του Δημόκριτου και του Πολυτεχνείου Κρήτης κάνουν λόγω για μία εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες πράξη που απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κλειστού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου, ένα από τα πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τη περιβαλλοντική απειλή ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει η τοξική ρύπανση στην υγείατων πολιτών όλης της Κρήτης.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην αντίδραση - κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, ώστε η Μεσόγειος να είναι η θάλασσα που να ενώνει τους λαούς και όχι να τους  χωρίζει!!!

Η συμμετοχή είναι υπόθεση όλων μας.   

                                             ypografi

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές