Ο Σύλλογός μας στηρίζει τον αναπληρωτή νηπιαγωγό και αθλητή του νομού μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρατριάθλου στο Abu Dhabi.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Πρόκειται για τον Οικονόμου Δημήτρη, αναπληρωτή νηπιαγωγό στο 1/θ Νηπιαγωγείο Στόλων του δήμου Γόρτυνας, της Α/θμιας Δ/νσης Εκπ/σης Ηρακλείου. Μέλος του συλλόγου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Τυγχάνει να είναι ο μοναδικός έλληνας αθλητής που επιλέχτηκε για να συμμετέχει εκπροσωπώντας την χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρά τριάθλου, μια και το τροχαίο ατύχημα που είχε το 2009 του κληροδότησε μια μόνιμη μικρή δυσλειτουργία στο κάτω αριστερό άκρο, εισάγοντας τον στο παρατρίαθλο. Πάραυτα θέλησε να αποδείξει στον εαυτό του ότι παρότι τον τραυματισμό, τίποτα δεν μπορεί να τον εμποδίσει σε αυτό που πάντα λάτρευε, τον αθλητισμό και πως με ισχυρή θέληση, υπομονή και επιμονή όλα είναι δυνατά.

     Untitled                           

Έκτοτε δραστηριοποιείτε με το τρίαθλο, ένα απαιτητικό αγώνισμα, καθώς συνδυάζει και απαιτεί αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, σωστή τεχνική και τακτική. Το παρατρίαθλο είναι ένας κανονικός αγώνας sprint τριάθλου (750μ κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, 20 κμ ποδηλασία δρόμου και 5κμ τρέξιμο), όπου συμμετέχουν αθλητές με πιστοποιημένες αναπηρίες /δυσλειτουργίες και έχουν αξιολογηθεί και ταξινομηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου (ITU). Κατά συνέπεια, πέρασε το διεθνές classification με επιτυχία στην Τουρκία, μόλις τον Οκτώβριο του 2019, όπου και πήρε την κατηγορία PTS 5.

       Untitled     

Σήμερα είναι αθλητής του σωματείου Μεγαλόνησος ΑΜΕΑ Ηρακλείου, Της Εθνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Εθνικής Ομοσπονδίας Αθλητών με Αναπηρίες. Προπονείται σε καθημερινή βάση στο Παγκρήτιο στάδιο και προετοιμάζεται για διεθνείς αγώνες.                               

Ο πρώτος αγώνας που θα συμμετέχει εκπροσωπώντας την Χώρα και την ελληνική αποστολή είναι στο Άμπου Ντάμπι στις 5/3/2020, έπειτα στην Σουηδία αρχές Αυγούστου και κατόπιν στην Τουρκία τον Οκτώβρη του 2020.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει τον συνάδελφο εκπαιδευτικό στην προσπάθειά του και εύχεται κάθε επιτυχία.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές