Ενέργειες του Συλλόγου μας σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού πολύ μεγάλου αριθμού συναδέλφων από τους πίνακες του ΑΣΕΠ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

2424e0b097a80ede85f8cf1c43de2c78

Tη Δευτέρα 13 Ιουλίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για το κίνδυνο αποκλεισμού πολύ μεγάλου αριθμού συναδέλφων από τους πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. για τις προσλήψεις στη Γενική Αγωγή.

Επισημάναμε τη σύγχυση που δημιουργήθηκε σχετικά με την έκδοση και κατάθεση του ηλεκτρονικού παραβόλου των 3€, το οποίο απαιτείται για την συμμετοχή στην προκήρυξη. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει στον αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από τους πίνακες του ΑΣΕΠ. Εξάλλου δε μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματικό το γεγονός του τεράστιου αριθμού των περιπτώσεων απόρριψης λόγω μη προσήκουσας καταβολής παραβόλου, 1834 απορριπτέοι, κάτι που δε μπορεί να αποδοθεί ούτε σε δόλο των υποψηφίων αλλά ούτε και σε αμέλεια αυτών.

Ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να παρέμβει άμεσα με νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός συναδέλφου, καθώς εκπαιδευτικοί που υπηρετούν χρόνια το Δημόσιο Σχολείο κινδυνεύουν να μην έχουν το «δικαίωμα» να εργαστούν. Παράλληλα, ζητήσαμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης να στηρίξει θεσμικά τα αιτήματα των απορριφθέντων εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα πραγματοποιήσει συνάντηση με συναδέλφους/απορριφθέντες αύριο, ημέρα Τρίτη 14 Ιουλίου και ώρα 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου για ενημέρωση και απόφαση περαιτέρω ενεργειών (Τίτου Γεωργιάδη 95).

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές