ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩΝ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

 

88307206 531787807749317 7624360230859571200 n

Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου με Κρητικούς συγγραφείς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ομάδα Βιβλίου  του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος»,  συνεχίζει για δέκατη σχολική χρονιά τη δράση «Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου με Κρητικούς συγγραφείς». Συγγραφείς επισκέπτονται τα σχολεία του νομού μας, αφού επιλεχθούν από εσάς και ο καθένας από αυτούς με το δικό του τρόπο έρχεται σε επαφή με τους μαθητές μας. Επισυνάπτονται τα βιογραφικά σημειώματά τους, τα τηλέφωνα και τα mail τους. Δε χρειάζεται να συμπληρώσετε αίτηση συμμετοχής.                    

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν διευκρινίσεις : Εμμανουέλα Περυσινάκη, 6974035678 ~ Αγαθή Μίχου 6974354701                                                                

Οι ντόπιοι συγγραφείς/εικονογράφοι, που εκδήλωσαν και φέτος ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκπ/κή δράση «Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου με Κρητικούς συγγραφείς», που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η Ομάδα Βιβλίου είναι οι παρακάτω:

 1. Αντωνίου Μαρία (Καθηγήτρια/Ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής-Συγγραφέας)
 2. Αργυράκη Ασσαριωτάκη Θεοδοσία (Εικαστικός - Συγγραφέας)
 3. Δοριάκη Έλενα (Τεχνικός Ιατρικής Πληροφορικής - Συγγραφέας)
 4. Μαργιολάκη Μαρία (Δασκάλα - Συγγραφέας)
 5. Μαυρογιαννάκη Μαίρη (Συγγραφέας)
 6. Μπετεινάκη Ελένη (Νηπιαγωγός – Συγγραφέας)
 7. Μυρωνάκη Βάννα (Δασκάλα - Συγγραφέας)
 8. Νικολιδάκη Σοφία (Νηπιαγωγός – Συγγραφέας)
 9. Πανταγιάς Γιάννης (Ηθοποιός - Συγγραφέας)
 10. Πετροπούλου Ρένα (Ποιήτρια - Συγγραφέας)
 11. Χριστοφοράτου Τάνια (Καθηγήτρια Βιολογίας - Καθηγήτρια ζωγραφικής/εικαστικών - Συγγραφέας)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ:

Αντωνίου Μαρία: τηλ: 6944794446, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και σπούδασε ζωολογία και παρασιτολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι επίκουρη καθηγήτρια Παρασιτολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθύντρια του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Ζει με τον άντρα της, Χρήστο Κουρουνιώτη, μαθηματικό, και τις δυο τους κόρες Ρέα και Μέλισσα, στην Κρήτη, στην εξοχή, στην Κοιλάδα των Γερακιών, όπως περιγράφεται στις ιστορίες της σειράς «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα». Το πρώτο βιβλίο, «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ το καλοκαίρι του 2010 και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τη βιβλιοθήκη του μαθητή και για τη βιβλιοθήκη του δασκάλου. Ακολούθησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς, «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 2. Στη σκεπή του κόσμου», το 2012, και βρίσκεται στο τυπογραφείο το τρίτο «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 3. Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Κάτω Κόσμο»  Η συγγραφέας έχει επίσης εκδώσει το αστυνομικό μυθιστόρημα για ενήλικες «Εγώ σκότωσα τον καθηγητή Μάλεντερ» (ΚΕΔΡΟΣ, 2011), και την παιδική σειρά, «Ζίζης Ζιζηφιολάκης Ιδιωτικός Ντεντέκτιβ»

Πρώτο βιβλίο: «Ο υπερπολυτιμότατος λίθος, Ευτύχιος»                                                   Δεύτερο: «Χάσαμε τις γάτες-στοπ». Τρίτο: «Ο θησαυρός του παππού Κοντοπιθαράκου». από τις Εκδόσεις Παρισιάνου, το 2013 και 2014.

Αργυράκη Ασσαριωτάκη Θεοδοσία: τηλ:6945648636 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Θεοδοσία Αργυράκη– Ασαργιωτάκη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου κατοικεί και εργάζεται. Έχει σπουδάσει καλές τέχνες, artdesigner, ψυχολογία. Γράφει κυρίως παιδική λογοτεχνία, ποίηση, μυθιστόρημα, θέατρο. Είναι υπεύθυνη εικαστικού εργαστηρίου για άτομα ΑΜΕΑ. Λογοτεχνική και εικαστική εργασία της έχει τιμηθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία. Βιβλία της και εικαστικά της λευκώματα έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες τέχνης. Έχει επιμεληθεί την σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια σε θεατρικές παραστάσεις και εικαστικά δρώμενα. Συμμετέχει σε φεστιβάλ τεχνών, σεμινάρια και συνέδρια ιστορικής, λαογραφικής, λογοτεχνικής και καλλιτεχνικής παιδείας. Βραβεύθηκε από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός,Σύνδεσμο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ΙΒΒΥ Κύπρου, ΕΠΟΚ, Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου, Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν, Ένωση Φιλολόγων Χανίων,Ένωση θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, ομίλους UNESCO, Π.Ε.Λ, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, και άλλους πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς και κοινωνικούς φορείς. Δουλειά της παρουσίασε σε σαράντα πέντε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, διεθνείς biennale, φεστιβάλ τεχνών. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι υπεύθυνη της λέσχης ανάγνωσης Ηρακλείου “Τέχνη και λόγος”«Λογοτεχνία και δημιουργία », ενεργό μέλος σε ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις, καλλιτεχνικού, λογοτεχνικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Βιβλία παιδικής λογοτεχνίας

2004-« Η ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΟΥΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ » εικονογραφημένο παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, εικονογράφηση Σοφία Ασαργιωτάκη, βραβείο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν, εκδόσεις Ίτανος.

2008- « ΧΑΡΙΣΑ », εικονογραφημένο θεατρικό έμμετρο ποιητικό έργο, μια ιστορία αγάπης πλουμισμένη με τις χρωματιστές κλωστές της φαντασίας, του ονείρου, και της κρητικής ντοπιολαλιάς και παράδοσης, για παιδιά και μεγάλους, εκδ. Τριτά. Βραβείο φιλολογικού συλλόγου “Παρνασσός”.

2012-« Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ», εικονογραφημένο παραμύθι, που φανερώνει μέσα από την φαντασία και το όνειρο, την ποικιλομορφία σχημάτων και χρωμάτων, την ομορφιά του κόσμου, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προσφορά, και την αξία της αγάπης, για παιδιά του δημοτικού,εκδ. Τριτά. Βραβείο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

2012-« ΗΛΙΟΧΡΩΜΑΤΑ », (Μικρά ποιητικά παραμύθια) ποιητική συλλογή, εικαστικό λεύκωμα, για παιδιά, εκδ, Τριτά.

2013-Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΤΑ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ, ιστορικό μυθιστόρημα με θέμα, τον Μινωικό πολιτισμό, και σύγχρονη προσέγγιση, για παιδιά και νέους, πρώτο βραβείο IBBY Κύπρου, Σύνδεσμος Νεανικού Παιδικού βιβλίου, εκδ, Πολιτιστικό Ίδρυμα τράπεζας Κύπρου.

2013-”Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ” (ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ) Ένα λογοτεχνικό και εικαστικό ταξίδι, μια διαδρομή, ένα ψάξιμο, για την αλήθεια, τον καρπό του ήλιου, με συντροφιά το λόγο και το ελεύθερο πνεύμα, του μεγάλου κρητικού στοχαστή, για παιδιά και νέους εκδ. ΤΡΙΤΑ.

2014-”ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΝΙΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ” εικονογραφημένο παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, με οικολογικά μηνύματα εκδ. ΤΡΙΤΑ

2016-ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΡΩΜΑΤΑ.... ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ- Εικονογραφημένο βιβλίο με τα παραμύθια, ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ, ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ- για παιδιά δημοτικού, εκδ. ΤΡΙΤΑ.

2016-ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΜΟΥ, εικονογραφημένο βιβλίο, παραμύθι για παιδιά του δημοτικού. Σε ένα κόσμο μαγικό, παραμυθένιο, ίσως να είναι μακρινός, αλλά ίσως να είναι και κοντά μας, να ζει στα όνειρά μας και μέσα στην καρδιά μας, γίνονται διάφορα περίεργα, παράξενα και θαυμαστά, το καλύτερο από όλα είναι η προσφορά της αγάπης, που όταν την χαρίζεις, αποκτά τόση δύναμη, που μπορεί να φτάσει ως και τα πιο μακρινά αστέρια.

Έλενα Χαριλάου Δοριάκη : Ημερομηνία γέννησης:14/06/1986

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955 429489

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου διαμένει έως σήμερα με τον σύζυγό της και τα αγαπημένα τους παιδιά. Έντονο πάθος για τα ταξίδια την οδήγησε σε ηλικία μόλις 19 ετών να εργαστεί ως ιπτάμενη συνοδός ,κι έτσι, να συναντήσει σπουδαία μέρη αλλά και σπουδαίους πολιτισμούς.

Σπούδασε Τεχνικός Ιατρικής Πληροφορικής και το 2013 εισήχθη στην Ανώτατη Πατριαρχική Ακαδημία Ηρακλείου στο Πρόγραμμα Μουσικής και Ψαλτικής. Στη σχολή TabulaRassa ολοκλήρωσε μονοετές πρόγραμμα σπουδών στο τμήμα «Παραμύθι» και αντιστοίχως στη σχολή LaCulturela πρόγραμμα δημιουργικής γραφής. Αγαπά να αποτυπώνει τα ταξίδια του νου στο χαρτί. Την αγάπη της αυτή θέλει να την μεταφέρει σε όσο γίνεται περισσότερα μικρά και μεγάλα παιδιά, γι’ αυτό τον λόγο οργανώνει εργαστήρια δημιουργικής γραφής με σκοπό να υπάρξουν νέοι ταξιδιώτες στον μαγικό κόσμο της συγγραφής αλλά και της ανάγνωσης.

Έχει βραβευθεί σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με τελευταία διάκρισή της το 3ο βραβείο ποίησης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στον διαγωνισμό που διεξήχθη υπό τη διοργάνωση του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, ενώ το ποίημα που της χάρισε τη συγκεκριμένη διάκριση πρόκειται να συμπεριληφθεί σε μία πολυτελή έκδοση.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της μουσικο-εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά «Τα ξαδελφάκια του χρόνου», στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη παράσταση κουκλοθέατρου με πρωταγωνιστές κούκλες ειδικής εικαστικής τεχνικής. Έπειτα έχουν εκδοθεί κι άλλα συγγραφικά της έργα που απευθύνονται σε παιδιά όπως: «Η Κάλλια, η Ρία και οι αδελφικές διαφωνίες», «Η Μπανανολιχούδα του Νότου», «Κι έτσι, ο μικρός Γουρουνάκης ονομάστηκε Αβραάμ», «Ο κύριος Κοκοδούλης μαθαίνει για την κυκλοφοριακή αγωγή1» και «Κλειδωμένοι στην Ακρόπολη ανακαλύψαμε πως κάτι λείπει», το οποίο τελείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Στα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γράψει και το σενάριο για ταινία μικρού μήκους «Κλειδωμένοι στην Ακρόπολη ανακαλύψαμε πως κάτι λείπει», η οποία θα κυκλοφορήσει σε μορφή κινουμένων σχεδίων. Επίσης, έχει συμμετάσχει στα συλλογικά έργα «Επισκέπτες των Χριστουγέννων» και «Διαδρομή»(με διηγήματα ενηλίκων)καθώς και συλλογικό έργο «Οι ιστορίες του Αλή Μπαμπά». Τέλος, τους επόμενους μήνες πρόκειται να κυκλοφορήσουν έργα της με θέμα «Μια διαφορετική διαφορετικότητα» αλλά και ιστορίες με άρωμα Βυζαντίου.

Μαργιολάκη Μαρία : Η Μαρία μεγάλωσε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον τομέα της Αισθητικής Αγωγής. Επίσης, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα Σπουδές στην Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την οργάνωση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων με βάση νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις ενισχύοντας την σχέση παιδιού-γονέα, την ασφάλεια παιδιών και ενηλίκων. Έχει ασχοληθεί με τα παιδιά επαγγελματικά και εθελοντικά σε διάφορους φορείς και τομείς όπως ο Οδηγισμός, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο αθλητισμός, ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, η εμψύχωση και η δημιουργική απασχόληση. Το βιβλίο «Αναζητώντας την Αγάπη» είναι η πρώτη της προσπάθεια στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας και στοχεύει να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τους γονείς-ενήλικες χρησιμοποιώντας φαντασία, κίνηση, συνεργασία, ώστε να δημιουργήσουν κάτι από κοινού και να γνωρίσει ο ένας τον άλλο.                                                      

Μαυρογιαννάκη Μαίρη: τηλ: 6949077597, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε κλασσική μουσική και πολιτικές επιστήμες. Για αρκετά χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες. Οι πρώτες της περιπλανήσεις ήταν στα μέρη που περιγράφει στα βιβλία της.

Βιβλία της: «Ταξίδια στο χρόνο- Μινωική Κρήτη», (για Γ΄ τάξη), «Ταξίδια στο χρόνο- Ενετική Κρήτη», (για Ε΄ τάξη), «Ταξίδια στο χρόνο-Η Μάχη της Κρήτης» (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις Δήμου Ηρακλείου. Είναι υπό έκδοση «Η Μαγική Βίβλος: Α΄ βιβλίο Πλαϊνός Κόσμος», (για Γ΄-ΣΤ΄ τάξη), «Μέγας Αλέξανδρος και Πέργαμος» (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη).

Ελένη Μπετεινάκη

Γεννήθηκα σε μια μικρή κωμόπολη του Ηρακλείου, τις Αρχάνες, και έζησα εκεί τα παιδικά μου χρόνια παρέα με «γιαγιάδες» που μου έλεγαν πολλές ιστορίες και παραμύθια. Ήθελα πάντα να παραμείνω παιδί κι έτσι σπούδασα Νηπιαγωγός, και κατάφερα να συνδυάσω την αγάπη μου στα παιδιά και τα παραμύθια με τον καλύτερο τρόπο. Διαβάζω πολύ, αγαπώ τη θάλασσα και το… ποδήλατό μου. Η τύχη με έφερε κοντά στα βιβλία με τέτοιο τρόπο που μπορώ να διαβάζω οτιδήποτε κυκλοφορεί από την πρώτη του μέρα.

Εδώ και 24 χρόνια δουλεύω σαν νηπιαγωγός και ασχολούμαι με την διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν τα βιβλία και ιδιαίτερα τα παιδικά. Έχω κάνει αρκετές εκπομπές στην ΕΡΑ Ηρακλείου με θέμα το παραμύθι με τον τίτλο : «Μια φορά και δυο καιροί». Αγαπώ πολύ την Ιστορία και την Λαογραφία και αρκετά από τα άρθρα μου δημοσιεύονται στις τοπικές εφημερίδες και σε ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδεςόπως τοCretalive.grκαι στο ηλεκτρονικό περιοδικό Fractalart.gr κ.α. Διατηρώ μια στήλη «Τα παραμύθια του Σαββάτου », με παρουσιάσεις και απόψεις για τα παιδικά βιβλία, στα παραπάνω έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και αφηγούμαι ιστορίες και παραμύθια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και στις Φυλλοσοφίες το ιστορικό καφέ στο κέντρο της πόλης μας.

Το 2015 μου απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο σε Νηπιαγωγό «Βούλα Κουλουμπή», η οποία εισάγει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Βιβλία:

Η μάγισσα Χρωματούσα, εκδ. Ελληνοεκδοτική,2015, 6η χιλιάδα Οκτώβριος 2019

Τα κάναμε θάλασσα …(τα παραμύθια) Συλλογική έκδοση, Νήσους Περίπλους, 2016

Ο Τρακατρούκας ο Καλικάντζαρος, εκδ. Ελληνοεκδοτική, 2016

Ο Σιγανός, ένα σκιάχτρο με ψυχή!εκδ. Ελληνοεκδοτική, 2019

Σελίδες και blog:

 http://zhtunteanagnostes.blogspot.gr

Για επικοινωνία :  https://www.facebook.com/elenibetinaki

Mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Instagram : elenibetinaki

Μυρωνάκη Βάνα: τηλ: 6936843982,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατάγεται από τη Μαθιά Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης. Είναι παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού. Συμμετέχει στο θεατρικό εργαστήρι Ηρακλείου Κρήτης, που είναι παράρτημα του Θεάτρου Ημέρας με υπεύθυνο τον κ. Λάκη Κουρετζή. Εργάστηκε έξι χρόνια σε ιδιόκτητο παιδικό σταθμό και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Το πρώτο της βιβλίο εικονογραφήθηκε το 1997 από τα παιδιά του 53ου και του 54ου δημοτικού σχολείου στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης και εκδόθηκε από το Ρ/Σ στούντιο 19. Όνειρό της είναι να γίνει το σχολείο πηγή χαράς και δημιουργίας για τα παιδιά, που τα θεωρεί όλα ανεξαιρέτως χαρισματικά.

Βιβλία της: «Το κουβαράκι που ήθελε ν’ αγαπάει», (για Α΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις Άγκυρα,  «Το δώρο της πούλιας» (για Α΄- Στ΄ τάξη) εκδόσεις Καρδιά 95, «Δυο δελφίνια μια φορά», (για Α’ – Δ΄ τάξεις).

Νικολιδάκη Σοφία

Η Σοφία Νικολιδάκη κατάγεται από την Κρήτη. Σπούδασε παιδαγωγικά και φιλοσοφία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με υποτροφία του ΙΚΥ. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της πάνω στη φιλοσοφία με παιδιά (φιλοσοφία της εκπαίδευσης) στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας ως υπότροφη της Ακαδημίας Αθηνών. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός, διοργανώνει σεμινάρια φιλοσοφίας με παιδιά και γράφει ιστορίες για μικρούς και μεγάλους καθώς και σενάρια για θεατρικά έργα. Εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και δημοσιευτεί σε περιοδικά καθώς και συλλογικούς τόμους βιβλίων. Παιδικές ιστορίες της έχουν βραβευτεί τρεις φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους από τις εκδόσεις bythebook και τις εκδόσεις Παράξενες μέρες. Μικρο-διηγήματα της (flashstories) έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε ιστοσελίδες λογοτεχνικού χαρακτήρα. Έχει γράψει και εικονογραφήσει το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Γράμματα στον Άγιο Βασίλη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος.

Οι ιστορίες μου…

Νικολιδάκη, Σ. 2016. Το πράσινο φως, Φως, Αθήνα: Bythebook (υπό έκδοση)

Νικολιδάκη, Σ. 2016. Γράμματα στον Άγιο Βασίλη (Β’ έκδοση αναθεωρημένη). Ηράκλειο: Εκδόσεις Ίτανος

Νικολιδάκη, Σ. 2016. Οι κόκκινες γόβες, Ιστορίες με χρώματα, Ρέθυμνο: Εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

Νικολιδάκη, Σ. 2015. Γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Ηράκλειο: Εκδόσεις Ίτανος

Νικολιδάκη, Σ. 2015. Δευτεροβάθμιες Εξισώσεις, Ιπτάμενο Πλοίο, Αθήνα: Εκδόσεις Bythebook

Nikolidaki, S. 2013. A page full of Nothing in Worley, P (ed.) The Philosophy Shop, Carmarthen: Independent Thinking Press, pp.35-36

Nikolidaki, S. 2010. Kalimera, Pan Magazine, Newport: University of Wales

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: SofiaNikolidaki

Πανταγιάς Γιάννης: τηλ: 6977885733, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Γιάννης Πανταγιάς μεγάλωσε και τελείωσε τα σχολικά του χρόνια στις Μοίρες Ηρακλείου. Κατοικεί και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Έχει σπουδάσει στην Αθήνα εφαρμοσμένες τέχνες στο τμήμα της γραφιστικής.

Παρακολούθησε το τριετές Εργαστήρι υποκριτικής τέχνης του Αντώνη Διαμαντή και πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την τέχνη του Θεάτρου.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο Αθηνών, το Απλό Θέατρο Ηρακλείου, την Θεατρική ομάδα των Αλατσατιανών, την πολιτισμική κίνηση Τριήρης, την Θεατρική ομάδα του δήμου Γαζίου, το θέατρο Μορφές, το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας  τον Όμιλο βρακοφόρων Κρήτης και την Θ.Ο.Κ.Ν.Η.

Άρχισε την ενασχόληση του ως ηθοποιός στο θέατρο το 1999. Έκτοτε έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Αρκομανείς», «Η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά», «Η βεγγέρα», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ, «Βάκχες» του Ευριπίδη, «Μυθομανείς», «Γιορτινή μέρα», «Δέκα με φόνο», «Ο πύργος του Φρανκεσταϊν», «οι πανουργίες του Μπερτόλδου», «Τρικυμία» του Σαίξπηρ.

Συμμετείχε στην παιδική σκηνή του θεάτρου Μορφές στα έργα «Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι», «Περσέας και Ανδρομέδα», «Ο μικρός πρίγκιπας» και «Αν εσύ ήμουν εγώ».

Σκηνοθετικές «προσπάθειες:

Τον Ιούλιο 2013 σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση «Η λυγερή» και τον Οκτώβριο 2014 «Το καμίνι του Αρκαδίου» το 2015 την «Ηλιογέννητη» το 2017 «Ο Ντελικανής» για τον Όμιλο βρακοφόρων Κρήτης. Τον Ιούλιο 2015 την θεατρική παράσταση

«Ω φως των οφθαλμών μου» και το 2017 ‘’Εύα σημάνει Ζωή’’ για λογαριασμό του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας.      

Το 2010 πήρε μέρος στην τηλεοπτική σειρά «Το νησί», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Victoria Hislop.

Ταινίες μικρού μήκους:

«Αδέσποτος καιρός» και «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Ταινία μεγάλου μήκος:

«Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη. 

Συγγραφικά έργα: ‘’Το αστέρι της Βηθλεέμ’’ παιδικό διήγημα, ‘’ Οι μαργαρίτες του χιονιού’’ παραμύθι, ‘’Ω! φώς των οφθαλμών μου’’ θεατρικό έργο και ‘’Συζήτηση περί χυδαιότητας’’ θεατρικό μονόπρακτο.

Διακρίσεις: Στην παράσταση «Συζήτηση περί ματαιότητος» απέσπασε το βραβείο Α ανδρικού ρόλου στους Παγκρήτιους θεατρικούς αγώνες. Το 2018 για λογαριασμό του δήμου Ηρακλείου σκηνοθέτησε δράσεις δρόμου για την παν ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Απέσπασε 1) Πανελλήνιο βραβείο και 1) Πανευρωπαϊκό βραβείο. 

Το 2016 δημιούργησε την θεατρική ομάδα ‘’σβούρα’’ θεάτρου τέχνη. Με τη ‘’σβούρα’’ παρουσιάζει παιδική σκηνή όπου σκηνοθετεί και παίζει στα παραμύθια ‘’Οι μαργαρίτες του χιονιού’’ και ‘’Ο γατο-πατέρας’’, ‘’τά καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα’’και ‘’παραμύθι χωρίς όνομα’’ της Πηνελόπης Δέλτα. Είναι μέλος του σωματείου ελλήνων ηθοποιών (ΣΕΗ).

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2811759004 – 6977885733

email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">iann.pan@gmail.comfacebook:IannPantagias

Πετροπούλου Ρένα:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Ρένα Πετροπούλου Κουντούρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι καθηγήτρια Σχεδίου Μόδας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική, τον σχεδιασμό κοσμημάτων και από το 2001 αποκλειστικά με τη λογοτεχνία. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί δεκαεπτά βιβλία της (έξι ποιητικές συλλογές, έξι μυθιστορήματα, μια συλλογή διηγημάτων , τέσσερα παιδικά βιβλία-απόσπασμα βιβλίου της διδάσκεται στην Ε’ Δημοτικού- και μια θεατρική παράσταση για παιδιά ), ενώ άρθρα και βιβλιοκριτικές της δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά.

Είναι ιδρυτικό μέλος και συντονίστρια της λέσχης ανάγνωσης ‘’Λογοτεχνικός Κύκλος Ηρακλείου’’. Τηλεόραση, ραδιόφωνο, παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και συνεχείς επισκέψεις σε σχολεία συγκαταλέγονται επίσης στο ενεργητικό της. Το 2014 το παραμύθι της ‘’ Αζίρ’’ (συμμετοχή στο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου και της ομάδας βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό) , έγινε ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης Ηρακλείου.

ΕΡΓΑ

Μυθιστορήματα ( Εμπειρία Εκδοτική)

Με τον ίσκιο σου αντήλιο 2001

Απορρίπτεστε λόγω πάχους 2002

Ζωή ερήμην 2004

Στο δρόμο με τις πικροδάφνες 2007

Η Μάχρια της λήθης 2014 (Εκδόσεις Λιβάνη)

Η αγάπη είναι δύναμη 2015 (β’ μέρος της τριλογίας ‘’Η Μάχρια της Λήθης’’, Εκδόσεις Λιβάνη)

Παιδική Λογοτεχνία (Εμπειρία Εκδοτική)

Σοφούλης ο Ψαλιδούλης- Μια φοβερή ανακάλυψη 2003

                                             Οι Ολυμπιακοί αγώνες 2003

                                           Αποστολή στο διάστημα 2003

                                           Η περιπέτεια του Αϊ Βασίλη 2003

Διηγήματα

Μια σοκολάτα αμυγδάλου σου φέρνει ευτυχία 2009

(Εκδόσεις Δοκιμάκη)

Ποίηση

Έρωτας σε χρόνια οδύνης 2006 (Εκδόσεις Γαβριηλίδη)

Όνειρα ασύνορα 2008 (Υπό την αιγίδα του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Ηρακλείου)

Στον κήπο της μνήμης 2011 (Εκδόσεις Γαβριηλίδη)

Τα νεαρά ποιήματα 2013 (Εκδόσεις Γαβριηλίδη)

Τα χα’ι’κού μιας μέρας και μιας νύχτας 2013 (Εκδόσεις Γαβριηλίδη)

Μινιατούρα 2015 (Εκδόσεις poema)

Θεατρικό έργο για παιδιά ‘’Τα επαγγέλματα που χάνονται’’ 2003

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/rena.petropouloukountouri

http://renapetropoulou.blogspot.gr/

Xριστοφοράτου Τάνια : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ονομάζομαι Τάνια Χριστοφοράτου. Σπούδασα Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ταυτόχρονα παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο του ζωγράφου Χρήστου Παπαδάκη για τρία χρόνια και κεραμική στη Σχολή Κεραμικής στην Αθήνα, για ένα χρόνο.

Μετά τις σπουδές μου εργάστηκα ως επίσημη μεταφράστρια Ισπανικών και Αγγλικών στο Υπουργείο Εξωτερικών. Τώρα εργάζομαι ως Καθηγήτρια Βιολογίας στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου.

Έχω γράψει και εικονογραφήσει ένα βιβλίο που αφορά τη βιολογία της Α΄Γυμνασίου (την οποία απέδωσα σε έμμετρο θεατρικό), το οποίο διακρίθηκε ως καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό σε διεθνή διαγωνισμό στο CERN (Γενεύη). Εκτός από αυτό, έχω γράψει άλλα δύο θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία στα οποία έχω εργαστεί. Σχετικά με το βιβλίο, μπορείτε να δείτε σ’αυτές τις ιστοσελίδες:  http://books.phigita.net/isbn/9789608776968 http://ekfens-b.blogspot.gr/

Εκτός από τη διδασκαλία της βιολογίας ασχολούμαι με τη ζωγραφική, την εικονογράφηση και διατηρώ παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής στο χώρο του εργαστηρίου Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου του κυρίου Β.Βασιλειάδη, ARTio, Ζουδιανού 11, Χανιόπορτα. Τη δουλειά του παιδικού εργαστηρίου μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο: http://koitazokaivlepo.blogspot.gr/ενώ την προσωπική μου δουλειά στη ζωγραφική μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο:  http://polychromia.blogspot.gr/

Πέμπτη 19 Μαρτίου, ώρα 19:30 μμ Παρουσίαση Βιβλίου: «Αφορισμοί», του Β. Ρούβαλη

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

89003093 2212740185688864 492807068688842752 n

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ρούβαλη με τίτλο «Αφορισμοί».

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:30 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω, 4).

Ομιλητές: Ζαχαρίας Κατσακός, κριτικός λογοτεχνίας

Ανάγνωση αποσπασμάτων: Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Μουσικά αποσπάσματα: Στέλιος Νικολιδάκης (κιθάρα, φωνή)

Παρασκευή 6 Μαρτίου, ώρα 10:00 πμ «Ατρόμητες γυναίκες μιλούν… Άκου» Εκδήλωση για την ημέ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

88184757 2598477463807058 84964151151034368 n

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. το Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ατρόμητες γυναίκες μιλούν… Άκου». Στην εκδήλωση συμμετέχει η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»                                                    

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

·         «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια»

Θεατρική παράσταση βασισμένη από το ομώνυμο βιβλίο της Κ. Σχινιά

·         «Γυναίκα και Λογοτεχνία στο πέρασμα του χρόνου»

Ομιλία της Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»

·         «Ας μιλήσουμε απλά και κατανοητά και για τη γυναίκα» Ομιλία της ψυχολόγου Αλεξάνδρας Κακουδάκη

·         Βράβευση

Τόπος εκδήλωσης: Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Τυλίσου.

Σάββατο 4 Απριλίου Ημερίδα με θέμα: «Σχολικές Βιβλιοθήκες: Παράθυρα ανατροφοδότησης για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας»-Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

89102257 2190518717717476 7156721584625942528 n

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Σχολικές Βιβλιοθήκες: Παράθυρα ανατροφοδότησης για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας», το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και προσκαλεί τους υπεύθυνους λειτουργίας των σχολικών βιβλιοθηκών σε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών που αξιοποιούν στα σχολεία τους ως προς:

 • Τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης (ωράριο, ημέρες, τρόποι δανεισμού κλπ).
 • Οργάνωση, διαχείριση και τρόποι εμπλουτισμού του υλικού της βιβλιοθήκης.
 • Δράσεις προαγωγής της φιλαναγνωσίας (παρουσίαση βιβλίων, θεατρικών έργων, οργάνωση εκθέσεων-εργαστηρίων, φιλοξενία συγγραφέων-εικονογράφων κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν, αν το επιθυμούν, να έχουν ετοιμάσει μια μικρή παρουσίαση (power point) 5-7 λεπτών, όπου σύντομα θα αναφέρονται στον τρόπο που αξιοποιούν τους παραπάνω άξονες με το λογότυπο της βιβλιοθήκης, αν υπάρχει. Επίσης, θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τη μασκότ, αν χρησιμοποιούν!

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους υπεύθυνους των βιβλιοθηκών.

Επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής:

 


https://forms.gle/XJXUPUEjiMcQSDL49

Χώρος διεξαγωγής της ημερίδας: 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Κράπης 4, Άγιος Γεώργιος, Πόρος).

Ώρα διεξαγωγής: Από τις 9:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ «Η χρήση της persona doll ως εκπαιδευτικού εργαλείου στο Νηπιαγωγείο»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

78348352 564124361033710 512048848592437248 n

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που διοργανώνει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στο 43ο Δημοτικό Σχολείο (Σπ. Μουστακλή 10) με την Κατερίνα Καζέλα , Σ.Ε.Ε ΠΕ 60 Αττικής. Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Η χρήση της persona doll ως εκπαιδευτικού εργαλείου στο Νηπιαγωγείο».

Persona Dolls:

Μια Μεθοδολογία για την προσέγγιση της Διαφορετικότητας, την Πρόληψη της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού. Η διαχείριση της διαφορετικότητας αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα στις σχολικές τάξεις και το σχολείο είναι αυτό που καλείται να αναγνωρίσει τη φυσιολογική παρουσία της διαφορετικότητας σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου και να θέσει ως βασική επιδίωξη την ευαισθητοποίηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, ώστε να αναγνωρίσουν ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ικανότητες, ότι προέρχονται από διαφορετικό υπόβαθρο, και ότι αυτή η ποικιλία της ανθρώπινης ζωής είναι πλούτος για όλους.

Στο πλαίσιο των παραπάνω η μεθοδολογία των Persona dolls έρχεται να ενισχύσει τον εκπαιδευτικό ως ένα επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο και μέσο στην προσέγγιση της διαφορετικότητας και της άρσης των διακρίσεων μέσα από τις επινοητικές δεξιότητες του παιχνιδιού και της επικοινωνίας. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν και να βιώσουν μέσα από μια σχέση αλληλεπίδρασης με την κούκλα persona πραγματικά γεγονότα της ζωής και να επιλύσουν προβληματικές καταστάσεις, να εμπλακούν σε διαδικασίες ενσυναίσθησης και ευαισθητοποίησης και να αναπτύξουν μια κουλτούρα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν θα συντελέσουν θετικά στην πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και θα αποτελέσουν την προστατευτική ασπίδα στην καθημερινή τους ζωή.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μύηση των συμμετεχόντων στη μεθοδολογία των Persona Dolls και η ανάπτυξη δεξιοτήτων εφαρμογής της στην εκπαιδευτική διαδικασία για την προσέγγιση σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων όπως το ζήτημα της Διαφορετικότητας το οποίο μπορεί να αφορά ποικίλους τομείς της ανθρώπινης ζωής, την Πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και την προσέγγιση του Προσφυγικού ζητήματος.

Στο σεμινάριο αρχικά οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στη θεωρητική προβληματική της μεθοδολογίας και ταυτόχρονα θα μυηθούν σε τεχνικές χρήσης της σε συνθήκες πραγματικής τάξης. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν μέθοδοι και τεχνικές όπως της διάλεξης, συζήτησης, υπόδυσης ρόλων, προσομοίωση τάξης, εμψύχωση κούκλας και χρήσης των persona dolls.

Δομή της εισήγησης:

·         Έννοια της μεθοδολογίας, σκοπός, οφέλη, θεωρητικό πλαίσιο της μεθόδου

·         Χαρακτηριστικά της Persona doll

·         Διαφορά της κούκλας για δραματικό παιχνίδι από την Persona doll

·         Δημιουργία χαρακτήρα – Ταυτότητα της Persona doll

·         Χτίσιμο της ιστορίας

·         Βήματα ανάπτυξης της Μεθοδολογίας

·         Παραδείγματα ανάπτυξης ταυτότητας και ιστορίας των Persona dolls

·         Παραδείγματα εφαρμογής της μεθοδολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα που επισυνάπτεται:
 https://forms.gle/SbGqRp29vXVdctbx8

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Κατερίνα Καζέλα - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Κατερίνα Καζέλα είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Προσχολικής Αγωγής) στο 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής.
Έχει σπουδάσει Νηπιαγωγός στην Κύπρο και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή με υποτροφία του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από το 2006-2010 εργάστηκε με σύμβαση Π.Δ 407/80 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει υπηρετήσει ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής για 11 συνεχή έτη και είχε στην παιδαγωγική και επιστημονική της ευθύνη νηπιαγωγεία της Αττικής, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας με έμφαση στη δημιουργία κατάλληλων αναπτυξιακών περιβαλλόντων που βασίζονται στις αρχές της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας και μάθησης, της διδακτικής των Φ.Ε, καθώς και στην πειραματική εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων στην προσχολική εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεθοδολογία των Persona dolls, την οποία εισήγαγε για πρώτη φορά στα ελληνικά νηπιαγωγεία με ένα συστηματικό και μεθοδικό τρόπο για την επεξεργασία κοινωνικών ζητημάτων, της Διαφορετικότητας και της Πρόληψης της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού.

Ταυτόχρονα υλοποιεί για σκοπούς διάχυσης της μεθοδολογίας και επιμόρφωσης χρηστών των Persona dolls Επιμορφωτικά σεμινάρια, Ημερίδες και Εκπαιδεύσεις στη Χρήση τους, σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, σε ημερίδες και σεμινάρια και διαθέτει πλούσιο επιμορφωτικό έργο σε δημόσιους και άλλους επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει την έκδοση τριών (3) βιβλίων, συμμετοχές σε βιβλία και συλλογικούς τόμους, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. συμμετείχε στο Φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, "ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ' ΟΔΟΝ 2019", με το παραμύθι για την ομορφιά της διαφορετικότητας «Το χαρούμενο λιβάδι», της Φιλλιώς Νικολούδη.

Ποδοσφαιρικός αγώνας αγάπης στο Παιδικό Χωριό SOS

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

77300976 2575546299201552 5857643429562941440 n

Μια αναμέτρηση αγάπης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/11/2019 στο Παιδικό χωριό SOS από την Ομάδα Βιβλίου και την Ομάδα Ποδοσφαίρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Δ. Θεοτοκόπουλος''. Εκπαιδευτικοί και παιδιά σ' έναν καταπληκτικό αγώνα. SOSίες και Μαφίες έπαιξαν με πάθος και κέρδισαν τις καρδιές μας! Νικητές όλοι εμείς που είμαστε ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά! Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες αναμετρήσεις. Ευχαριστούμε τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Νίκο Μαρινάκη που με μεγάλη χαρά μας συνόδευσε σε αυτήν τη δράση. Η ''αθλητική'' ενδυμασία ήταν προσφορά του Συλλόγου μας. Όσο για το αποτέλεσμα: SOSίες 13 -Μαφίες 11.

78829803 2136245376476345 1029921763032563712 n

74617543 3888445314514797 3230867664989585408 n

69555873 574609760008494 7379446528328335360 n

Σεμινάριο εξελικτικής επικοινωνίας οχτώ θεματικών ενοτήτων Δηλώσεις Συμμετοχής

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

72454359 687415651743763 3792366709738831872 n

Καθώς η επικοινωνία είναι στην πραγματικότητα το πραγματικό "μαγικό ραβδί" για να μεταμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε την πραγματικότητά μας,
η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δομ. Θεοτοκόπουλος» διοργανώνει ένα ετήσιο «Σεμινάριο εξελικτικής επικοινωνίας»
(Seminar on Evolutionary communication) από τον Emanuele Argento ιδρυτή και προέδρου του Ελληνικού- Διεθνούς Κέντρου Βιο-ψυχοσύνθεσης.


Το σεμινάριο αυτό, θα μας διδάξει όχι μόνο πώς να εκφραστούμε αποτελεσματικά στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή, αλλά και πώς να αλλάξουμε τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο μας δια μέσω ενός αποτελεσματικού τρόπου επικοινωνίας .
Ως εκ τούτου, δεν είναι μόνο ένα σεμινάριο για αποτελεσματική επικοινωνία, αλλά είναι επίσης ένα μάθημα στην:


• Εύρεση συναισθηματικής ισορροπίας και εσωτερικής γαλήνης
• Αύξηση της συνείδησής μας
• Κατανόηση της πραγματικής μας φύσης και της ψυχολογικής μας ανατομίας
• Μάθηση και εφαρμογή αποτελεσματικών εργαλείων για να εκφραστούμε και να τροποποιήσουμε τις συνθήκες στη ζωή μας μέσω της επικοινωνίας
• Επίλυση κάθε είδους συγκρούσεων, μέσα μας και στον κόσμο γύρω μας
• Εξέλιξή μας σε ένα καλύτερο άτομο, σε όλα τα επίπεδα, από το σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό, στο πνευματικό επίπεδο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων αλλά και σε όποιον εκτός εκπαιδευτικού χώρου, ενδιαφέρεται. Θα είναι χωρισμένο σε 8 ενότητες, κάθε ενότητα θα έχει διάρκεια περίπου 4 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις.

Το κόστος κάθε ενότητας ανέρχεται στα 40 ευρώ. Θα μπορεί κάποιος να επιλέξει να παρακολουθήσει κάποιες από αυτές ,αλλά για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνεται να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη σειρά των ενοτήτων όπως δίνεται.

 

Θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 19:15-21:15 από  τέλος Οκτωβρίου ως τέλος Μαΐου.

Η πρώτη ενότητα θα διεξαχθεί στο 2ο Δ.Σ. Βουτών (Πανεπιστημίου 70, δρόμος προς Σταυράκια) και θα ξεκινήσουμε στις 30/10/2019. Στην πρώτη συνάντηση θα ενημερωθείτε για τους χώρους διεξαγωγής των υπόλοιπων ενοτήτων.

Στη φόρμα που επισυνάπτεται δηλώνετε τη συμμετοχή σας.

 https://forms.gle/9isApQBh48aASUvu7

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση/απορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6974354701, κα Αγαθή Μίχου.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Εισαγωγή
Ενότητα 1 - Εύρεση εσωτερικής ισορροπίας και γαλήνης - (Εξελικτική διαχείριση συναισθημάτων )
Ενότητα 2 - Αναπτύσσοντας εξελικτική συνείδηση
Ενότητα 3 - Οι μάσκες του Εγώ (μια ψυχολογική ανθρώπινη ανατομία)
Ενότητα 4 - Μη βίαιη επικοινωνία
Ενότητα 5 - Σοφή Επικοινωνία
Ενότητα 6 - Ισχυρή επικοινωνία
Ενότητα 7 - Μοντέλα διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων
Ενότητα 8 - Ανθρώπινη Εξέλιξη μέσω της Επικοινωνίας

Βιογραφικό, του Emanuele Argento:

Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού - Διεθνούς Κέντρου Βιο-Ψυχοσύνθεσης Ο Emanuele Argento γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας. Μετά από βασική εκπαίδευση στην Τέχνη, την Ιστορία, την Αρχαία Ελληνική, τη Λατινική και τη Λογοτεχνία, σπούδασε Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο "La Sapienza" της Ρώμης, στην Ιταλία και στο Humboldt του Βερολίνου της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, της Ιταλίας, στην Επιστήμη των Υπολογιστών, σπούδασε Κλινική Ψυχολογία, Μεταφυσική Ψυχολογία, Τεχνικές και Θεωρία της Συμβουλευτικής και της Γνωσιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των Η.Π.Α.

Μετά από αυτό πήρε το δεύτερο πτυχίο του στις Ψυχολογικές Επιστήμες, και πάλι στη Ρώμη, όπου επίσης είχε σπουδάσει την ψυχοσύνθεση του Δρ Roberto Assagioli, για περισσότερο από 3 δεκαετίες. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε Πολεμικές Τέχνες, Γιόγκα, Chi-kung, Εναλλακτική Ιατρική, Διατροφή, Διαλογισμό & προσωπική ανάπτυξη. Ζει και διδάσκει στην Ελλάδα εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και διδάσκει διεθνώς.

Χρησιμοποιώντας την ποικιλία των εμπειριών του και το επιστημονικό υπόβαθρο, συνεχίζει το έργο του Roberto Assagioli στην ανάπτυξη σύγχρονης και επιστημονικής προσέγγισης στην ψυχοσύνθεση, ενώ συγχρόνως ολοκληρώνει τα έργα που ο Roberto Assagioli άφησε ατελή. Για το σκοπό αυτό, δημιούργησε την εξελικτική Βιοψυχοσύνθεση, η οποία είναι μια σημαντική εφαρμογή για τη σύγχρονη εποχή της προσέγγισης της Assagioli στην ψυχοσύνθεση, που προορίζεται ειδικά για προσωπική, ομαδική ανάπτυξη και εξέλιξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, το 2013 ίδρυσε στην Κρήτη (Ελλάδα) το Διεθνές Κέντρο Εξελικτικής Βιοψυχοσύνθεσης, του οποίου σήμερα είναι ο Πρόεδρος.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 Παρουσίαση Βιβλίου «Όταν παίζαμε για την νίκη, Καραγκιόζη μου»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

72422618 542777729803696 7704785546471538688 n

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου θα σας παρουσιάσουμε ένα βιβλίο που αγαπήσαμε πολύ: το βιβλίο της Γιώτας Αλεξάνδρου «Όταν παίζαμε για τη νίκη, Καραγκιόζη μου», σε εικονογράφηση του Αχιλλέα Ραζή από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Η κυρία Ελένη Βρετουδάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών της 3ης Ενότητας Ηρακλείου, θα μας μιλήσει για την αφηγηματολογική ανάλυση και τη σημειολογική προσέγγιση του περιεχομένου του βιβλίου.

Οι κυρίες Ζαμπία Λαζανάκη και Ματίνα Διαμαντάρα από την Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα μας διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η κυρία Ελευθερία Καλούδη μαζί με το Βιβλιοφάγο Δρακάκι, τις Δασκάλες της Ε' Τάξης Αναστασία Κουρτικάκη και Ευγενία Χρηστάκη και τους Βιβλιοφάγους τους θα μας δείξουν πώς η Ιστορία γίνεται βίωμα.

Η γιαγιά Ευγενία, που ήταν έξι χρόνων, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα θα μας διηγηθεί όσα χαράχτηκαν στη μνήμη της από τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.

Ο Αλκιβιάδης Φραντζεσκάκης από τον Άγιο Θωμά, θα μας διαβάσει ένα απόσπασμα από το ημερολόγιο του δικού του παππού που πολέμησε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Στιγμές από τη δράση της Ομάδας Βιβλίου στο φεστιβάλ του Δ. Ηρακλείου «Τέχνη καθ’ οδόν 2019»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

70622161 1355036171320262 9109202189695320064 n

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος" συμμετείχε στο Φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, "ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ' ΟΔΟΝ 2019", με το παραμύθι για την ομορφιά της διαφορετικότητας «Το χαρούμενο λιβάδι», της Φιλλιώς Νικολούδη.

70845028 738752013214001 2632602338681946112 n

71169395 714583195725840 6596204927746310144 n

 

71539421 392346848121673 7821341046100459520 n

Η Ομάδα Βιβλίου του συλλόγου μας στο Φεστιβάλ "ΤΕΧΝΗ ΚΑθ 'ΟΔΟΝ 2019".

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

69050258 2475510786064493 1228229276491317248 n

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος" συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στο Φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού του Δήμου Ηράκλείου,"ΤΕΧΝΗ ΚΑθ 'ΟΔΟΝ 2019". Αυτή τη φορά με το υπέροχο παραμύθι για την ομορφιά της διαφορετικότητας της Φιλλιώς Νικολούδη,"Το χαρούμενο λιβάδι". Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου Πλατεία Αγ.Τίτου. Ώρα 18:30' -19:30'.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές