Δράση για το 2012

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η Ομάδα Βιβλίου ξεκινάει μια εκπ/κή δράση για το διάστημα Απρίλιος-Μάιος 2012, που έχει ως στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές το έργο Κρητικών δημιουργών (συγγραφέων-εικονογράφων) και να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της δημιουργίας.

 

Ο εκπ/κός ή ο υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης, σε επικοινωνία με τον προσκεκλημένο συγγραφέα/εικονογράφο, αναλαμβάνει να προετοιμάσει τους μαθητές. Η εκπ/κή αυτή δράση απευθύνεται σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Ν. Ηρακλείου. Συμμετέχει ένα τμήμα ή μια τάξη (έως 30 άτομα), ώστε να διασφαλίζεται η αμεσότητα και η δημιουργική διάσταση της επικοινωνίας. Εφόσον ο συγγραφέας ή ο εικονογράφος είναι διαθέσιμος, μπορεί να συναντήσει περισσότερες από μια ομάδες. Η διάρκεια του προγράμματος να μην υπερβαίνει τη μια ώρα.

Κάθε συγγραφέας ή εικονογράφος είναι ελεύθερος να επιλέξει το θέμα, που θα παρουσιάσει. Είναι ωστόσο χρήσιμο να το προσδιορίσει σε συνεργασία με τον εκπ/κό, ώστε ν’ ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα των μαθητών και να διευκολυνθεί η προετοιμασία τους.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί αποστέλουν με FAX στα γραφεία του Συλλόγου το έντυπο δήλωσης συμμετοχής (επισυνάπτεται) μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012. Η Ομάδα Βιβλίου θα φέρει σε επικοινωνία το συγγραφέα ή τον εικονογράφο με τον υπεύθυνο εκπ/κό ώστε να καθορίσουν από κοινού την ημερομηνία επίσκεψης, τα θέματα συζήτησης, την προετοιμασία των μαθητών κλπ. Οι εκπ/κοί που θα προγραμματίσουν επίσκεψη ντόπιου συγγραφέα ή εικονογράφου αναλαμβάνουν τη μεταφορά του.

Πληροφορίες:

Περυσινάκη Εμμανουέλα τηλ: 6974035678 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κόκαλη Ελένη τηλ: 6938301282 e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές