Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Απριλίου Διημερίδα με τέσσερα βιωματικά σεμινάρια από την Ομάδα Βιβλίου Δηλώσεις Συμμετοχής «Καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης μέσα από βιωματικά εργαστήρια»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

123456789

Η Ομάδα Βιβλίου σάς προσκαλεί την Παρασκευή 27 Απριλίου και το Σάββατο 28 Απριλίου στο 43ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου (Σπύρου Μουστακλή & Έβρου γωνία) σε τέσσερα βιωματικά σεμινάρια που αφορούν στην καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, όπως η Ενσυναίσθηση.

Εισηγητές :

Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδου, εκπαιδευτικός-συγγραφέας. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία με την κ. Τσορώνη να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Βιωματικές πρακτικές ενίσχυσης της Ενσυναίσθησης με αρωγό τη Λογοτεχνία». Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε ομάδες και θα εμπλακούν σε επιλεγμένες από τη συγγραφέα βιωματικές δραστηριότητες που στόχο έχουν την καλλιέργεια της Ενσυναίσθησης και, κατ’ επέκταση, την ανάπτυξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

Θα δοθεί υλικό-φωτοτυπίες.

Διάρκεια: 3 ώρες

Συμμετέχοντες: έως 60

Αγγελική Σπινθάκη, εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός, ψυχοεκπαιδεύτρια, δραματίστρια. Η κ. Σπινθάκη θα αναπτύξει το θέμα της «Καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στο ζεύγος αναγνώστη-συγγραφέα» μέσα από ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήριο.

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Συμμετέχοντες: έως 40

Γεώργιος Κανδύλης, ψυχολόγος, Συστημικός Ψυχοθεραπευτής, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας. Διδάσκων Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο κ. Κανδύλης θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήριο για τη χρήση του παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία με σκοπό την καλλιέργεια της Ενσυναίσθησης των μαθητών χρησιμοποιώντας ως όχημα την ανάπτυξη της αυτογνωσίας των εκπαιδευτικών. Η χρήση των παραμυθιών και των μύθων στην εκπαιδευτική διαδικασία ενδείκνυνται, διότι τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας μέσα από το «παίξιμο ρόλων» των πρωταγωνιστών του μύθου ή του παραμυθιού, μπορούν να αναπτύξουν την Ενσυναίσθηση, χωρίς να εκθέτουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Διάρκεια: 2 ώρες

Συμμετέχοντες: έως 25

Γεωργία Τσαφή, κοινωνική λειτουργός ~ Δημήτρα Γυπαράκη, ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια (μέλη στο Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα»). Η κ. Τσαφή και η κ. Γυπαράκη θα παρουσιάσουν το βιωματικό παιχνίδι για τις σχέσεις « Αλήθεια ή Θάρρος». Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με ρόλους, στάσεις και συμπεριφορές που  έχουν στις σχέσεις τους. Με ερωτήσεις   αλήθειας - θάρρους, θα σκεφτούν για τις ανθρώπινες σχέσεις, φιλικές - ερωτικές, θα μοιραστούν συναισθήματα και ιδέες, θα ακούσουν τον εαυτό τους και τα μέλη της ομάδας και θα προβληματιστούν πάνω στις ομοιότητες αλλά και τις διάφορες που συναντάμε μεταξύ μας. 

Διάρκεια: 2 ώρες

Συμμετέχοντες: 10 – 20

Αρκετοί συνάδελφοι διαβάζοντας την πρώτη ανακοίνωση της Ομάδας, εξέφρασαν την επιθυμία να έχουν τη δυνατότητα και την επιλογή να συμμετέχουν και στα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια. Αποφασίστηκε λοιπόν η ημερίδα να διεξαχθεί τελικά σε δύο ημέρες, την Παρασκευή 27 Απριλίου και το Σάββατο 28 Απριλίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Απριλίου ~ Προσέλευση στις 16.30

Αγγελική Σπινθάκη, 17.00 ~ 19.30

Γεωργία Τσαφή – Δήμητρα Γυπαράκη, 19.30 ~ 21.30

Σάββατο 28 Απριλίου ~ Προσέλευση στις 8.30

Γιολάντα Τσορώνη, 9.00 ~ 12.00

Γεώργιος Κανδύλης, 12.30 ~ 14.30 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για δήλωση συμμετοχών μέχρι και την Τρίτη 24 Απριλίου : Εμμανουέλα Περυσινάκη 6974035678, Αγαθή Μίχου 6974354701, Δέσποινα Αυγουστινάκη 6940212135

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές