Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 πμ Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

epikairotita-diamartyria-kyriakatiko-anigma-katastimaton-696x505

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» θα πραγματοποιήσουν Παράσταση Διαμαρτυρίας με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ., στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την ανάδειξη όλων των ανοιχτών ζητημάτων που αφορούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα να βάλουμε φραγμό στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, όπου με νέα τροπολογία επιχειρείται ο ορισμός δοτών αιρετών, μη εκλεγμένων εκπροσώπων, στα υπηρεσιακά συμβούλια, έπειτα από τις εκλογές-παρωδία που πραγματοποίησε το Υπ. Παιδείας.

Διεκδικούμε:

·         Ούτε ένα παιδί χωρίς πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με παροχή υλικοτεχνικής υποδομής από το Υπ. Παιδείας.Στήριξη των εκπαιδευτικών με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα.Έκτακτη χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

·         Να εξασφαλιστεί ότι το σχολικό δίκτυο θα υποστηρίξει εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να αλληλεπιδρούν τις πρωινές ώρες, που είναι και το παιδαγωγικά ορθό.

·         Να υπάρξει αναπροσαρμογή της ύλης και των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για την τρέχουσα σχολική χρονιά με δεδομένο ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν καλύπτει ολοκληρωμένα τη γνωστική διαδικασία.

·         Δυνατότητα διαχείρισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τους Συλλόγους Διδασκόντων στο πλαίσιο της παιδαγωγικής ελευθερίας, σύμφωνα με τις τοπικές ιδιομορφίες των σχολικών μονάδων (επιλογή πλατφόρμας, μέσα επικοινωνίας, μέθοδοι διδασκαλίας).

·         Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν ανάγκες από τις άδειες ειδικού σκοπού, οι οποίες δεν δίνονται σε συναδέλφους καθώς δεν υπάρχουν αντικαταστάτες. Να γίνουν οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη.

·         Αραίωση των μαθητών μέσα στις τάξεις. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μέσα στις τάξεις – 15 μαθητές ανά τμήμα. Εδώ και τώρα αξιοποίηση όλων των υποδομών που πληρούν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν τάξεις.

Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.                          

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές