Πέμπτη 4 Ιουνίου, ώρα 18:00 μ.μ. Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό με πορεία και συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

101705713 733826504092212 463245148092891136 n

Στις 4 και 15 Μαΐου  πραγματοποιήθηκαν μια εθνικιστική συγκέντρωση από ένα συνονθύλευμα ακραίων στοιχείων με κυρίαρχο αίτημα “έξω οι ξένοι από το νησί” και ταυτόχρονα να επιτίθενται σε συγκεντρωμένους πολίτες του αντιφασιστικού αγώνα με λοστούς, μαχαίρια και αλυσοπρίονα(!).

Οι κινητοποιήσεις αυτές με ρατσιστικό πρόσημο συμβαίνουν τη χρονική στιγμή που ετοιμάζεται ένας νέος κύκλος αντεργατικής επίθεσης, με νέες αντιδραστικές τομές στην εργασία, ακόμα μεγαλύτερη τρομοκράτηση και  καταστολή, για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που επέσπευσε η πανδημία του COVID-19 και να εκμεταλλευτούν την κρίση προς όφελος των λίγων και των κεφαλαιοκρατών.

 Για να εξυπηρετήσει αυτόν το σκοπό η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί τη δικαιολογία των ειδικών συνθηκών λόγω του κορονοϊού με σκοπό να επιταχύνει την αντιλαϊκή ατζέντα, εμπλουτίζοντας την ταυτόχρονα με μία πλουσιοπάροχη δόση εντεινόμενης κρατικής καταστολής και πάγωμα των δημοκρατικών ελευθεριών. Αυτή η ατζέντα περιλαμβάνει υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και υγείας, καταστροφή του περιβάλλοντος και με συρρικνωμένα εργασιακά δικαιώματα. Το στοίχημα της ολιγαρχίας είναι η λαϊκή δυσαρέσκεια λόγω της αντεργατικής επιθετικής πολιτικής είναι να μη στραφεί εναντίον του, αλλά να φορτώσει τις ευθύνες στους «αδύναμους», στους φτωχούς και στους ξένους.  Από αυτό την πυρήνα αναπτύσσεται το ρατσιστικό δηλητήριο, ως αντίπαλο δέος στην πραγματική λαϊκή αντίδραση.

Η απάντηση μας είναι πως θα μας βρείτε ενωμένους. Είμαστε ενωμένοι για τον τερματισμό των πολέμων που δολοφονούν και ξεσπιτώνουν τους ανθρώπους, είμαστε ενωμένοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τις αντιλαϊκές πολιτικές και τη ξενοφοβία.

Όπως φαίνεται και από την εξέγερση που συμβαίνει αυτή η στιγμή στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού GeorgeFloyd από αστυνομικό, ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό έχει διεθνή χαρακτηριστικά.

Συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της παιδείας, της υγείας και του περιβάλλοντος, και διεκδικούμε εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες για όλους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στηνΑντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό, που θα πραγματοποιηθεί τηνΠέμπτη 4 Ιουνίου, ώρα 18:00 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

Μουσικό άνοιγμα της συγκέντρωσης με:

 

·         Κ. Αβυσσινός

 

·         Γ. Μανωλάκης

 

·         Α. Ξυλούρης

 

·         Ν. Ξυλούρης

 

·         Χ. Παναγιωτάκης

 

·         Γ. Παξιμαδάκης

 

·         Γ. Σταυρακάκης

 

·         Ν. Χριστόπουλος

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές