Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στον αυταρχισμό της Υπ. Παιδείας ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

apoxi2-652x325

Μαζική αποχή: Στο νομό Ηρακλείου 95,02%

Σε πανελλαδικό επίπεδο 94,71%

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος»χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους τόσο στο νομό Ηρακλείου όσο και στην υπόλοιπη χώρα, που έδωσαν ένα ηχηρό μάθημα ενότητας και δημοκρατίας απέναντι στον αυταρχισμό, την προπαγάνδα και τις πολιτικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκλογές-παρωδία που επεδίωξε να υλοποιήσει η Υπουργός Παιδείας, χωρίς κανέναν διάλογο με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) και αγνοώντας πλήρως τις προτάσεις του Κλάδου, ακυρώθηκαν στην πράξη.

Το ποσοστό αποχής σε όλη τη χώρα έφτασε το 94,71% και στο νομό Ηρακλείου το 95,02%. Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι 88.062 και ψήφισαν μόλις 4.661. Στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί είναι 3.410 και ψήφισαν μόλις 165.

Μ’ αυτή την πρωτόγνωρη αποχή και την ενιαία δυναμική στάση θωρακίσαμε τον θεσμικό ρόλο του αιρετού, τονώσαμε την αξιοπρέπεια του Κλάδου και ενδυναμώσαμε την ισχύ του εκπαιδευτικού κινήματος.

Είναι προφανές πως έπειτα από τη μαζική αποχή της 7ης Νοεμβρίου κανένα αποτέλεσμα δε νομιμοποιεί εκλογή αιρετών, επομένως η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της. Οφείλει να παραιτηθεί αμέσως δείχνοντας τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευθιξία που επιβάλλει η μεγάλη ήττα της πολιτικής που ακολουθεί.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΔΟΕ, όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών του ν. Ηρακλείου και όλων των παρατάξεων που «συμμετείχαν» στις εκλογές-παρωδία δεν αποδεχόμαστε κανένα αποτέλεσμα  και καμία υποτιθέμενη «εκλογή».

Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες των Σωματείων, τον θεσμό του αιρετού και εν τέλει το Δημόσιο Σχολείο και τον Εκπαιδευτικό.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές