ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Όχι στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών                                                                         

Ίση μεταχείριση στις τοποθετήσεις
 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» έχει επισημάνει αρκετές φορές πως οι επιλογές της Κυβέρνησης στην εκπαιδευτική πολιτική στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και συνολικά στην υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.
Η κατηγοριοποίηση, λοιπόν, των εκπαιδευτικών σε «κρατικού προϋπολογισμού» και σε «ΕΣΠΑ» δημιουργεί τεράστια προβλήματα και αδικίες στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, λόγω των περιορισμών που τίθενται στα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ). Δεν είναι δυνατό τα προγράμματα αυτά να υποκαθιστούν την εθνική εκπαιδευτική πολιτική.
Ο Σύλλογός μας ζητά από τη Διεύθυνση Π.Ε. ν. Ηρακλείου  την ίση μεταχείριση όλων των νηπιαγωγών (κρατικού και ΕΣΠΑ) κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων, καθώς οι νηπιαγωγοί ΕΣΠΑ δεν αρκούν για να καλύψουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία  και ως εκ τούτου ζητάμε και οι νηπιαγωγοί του κρατικού προϋπολογισμού να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ολοήμερα νηπιαγωγεία.
Όλες αυτές οι αδικίες και οι περιορισμοί είναι απόρροια των πολιτικών της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας που έχουν ως σαφή προσανατολισμό και επιδίωξη την κατηγοριοποίηση των Εκπαιδευτικών και των δημόσιων σχολείων.
Η μοναδική και ουσιαστική λύση για τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα είναι οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στη Δημόσια Εκπαίδευση.

                                                       ypografi

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές