Καλωσόρισμα στους αναπληρωτές συναδέλφους-Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Διεύθυνση :Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, ΗράκλειοΚρήτης 71306. Τηλέφωνο: - Fax: 2810 227341                         

Ιστοσελίδα: www.sylekpe.gr, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                 

Συναδέλφισσα! Συνάδελφε!                                                    Σε καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο Κρήτης και σου ευχόμαστε καλή τοποθέτηση και μια δημιουργική σχολική χρονιά!

 

 

14285131 10208913919838494 876896784 o

 Ενημερωτικό Φυλλάδιο

 

Ο Σύλλογός μας:

$1·         Από το 1910 υπάρχει ως Ενιαίος Διδασκαλικός Σύλλογος Ηρακλείου.

$1·         Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΔΟΕ και συμμετέχει στις Γενικές της Συνελεύσεις από την ίδρυσή της.

$1·         Στις 5 Ιουνίου του 2002, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, πήρε τη σημερινή του ονομασία:

«Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου Δ.Θεοτοκόπουλος».

$1·         Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος, καθώς κάθε χρόνο έχει πάνω από 2000 μέλη.

Το σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου: Πρόεδρος: Μακράκης Γιώργος, Αντιπρόεδρος: Τερζάκη Ρένα, Γραμματέας: Αράπογλου Αναστασία, Ταμίας: Πρωτογεράκη Νεκταρία, Ειδικός Γραμματέας: Στουμπίδη Άννα, Οργανωτικός Γραμματέας: Πασσίσης Θανάσης, Υπεύθυνη Τύπου:Μελεσσανάκη Μαρία, Υπεύθυνος Εκδόσεων: Παπαδόπουλος Τηλέμαχος Μέλη: Δρακάκης Γιώργος, Αναγνωστάκη Μαρία και Θωμάς Ρίζος.

Συνδικαλιστική δράση:

Η λειτουργία του Συλλόγου μας στηρίζεται στην πολυφωνία και τον πλουραλισμό, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι θέσεις και απόψεις πάνω στα εκπαιδευτικά και εργασιακά θέματα. Ο Σύλλογός μας έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση και πολύχρονους αγώνες για το Δημόσιο Σχολείο. Συμμετέχουμε στις απεργίες και σε όλες τις κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των οργανικών θέσεων και την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών και επιδιώκουμε όλες οι ειδικότητες εκπαιδευτικών να αποκτήσουν οργανική θέση.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και βρισκόμαστε απέναντι στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας.                                                                    

   Παλεύουμε για την κατάργηση της τιμωρητικής Αξιολόγησης-χειραγώγησης, που έχει στόχο να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμητικά δεδομένα.

  Επιμένουμε για τη θεσμοθέτηση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

   Διεκδικούμε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, την επικράτηση της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στα σχολεία, τη διεύρυνση της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά, χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς.

  Υπερασπιζόμαστε το έργο και την αξιοπρέπειά μας και απαιτούμε το σεβασμό  από την Πολιτεία.

Συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα για την ανατροπή όλων των αντεκπαιδευτικών και αντεργατικών πολιτικών!                                             

            Συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη Δημόσια Εκπαίδευση, τους μαθητές μας και τους Εκπαιδευτικούς!

Πολύμορφες δράσεις:

  Συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

  Συχνές παρεμβάσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την ανάδειξη των εκπαιδευτικών θεμάτων.

Διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων για θέματα της Εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Την προηγούμενη σχ. χρονιά διοργανώθηκαν τα εξής: Παιδί & Διατροφή, Παιδί σε Κίνδυνο: Σχολική διαρροή-κακοποίηση-παιδική εργασία, Ψυχολογικές προσεγγίσεις και στρατηγικές επικοινωνίας στη διαχείριση κρίσεων στο σχολείο, Ημερίδα για τη Σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, Παιδί και σωστή χρήση του διαδικτύου, Κύκλο σεμιναρίων για το ψηφιακό κόσμο, Συνεργασία με φορείς για δωρεάν θεατρικές παραστάσεις σε εκπαιδευτικούς κ.ά.

  Συγκρότηση Ομάδων Εργασίας του Συλλόγου για την κατάθεση προτάσεων και ανάπτυξη θέσεων και προβληματισμού για τα θέματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τα μέλη μας και τους Συλλόγους Διδασκόντων.

  Συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου για την από κοινού αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων, που απασχολούν όλους τους εκπαιδευτικούς.

  Συχνές επισκέψεις στα σχολεία για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους.

      Κοινωνικές δράσεις:

  Συγκεντρώσαμε αρκετά τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα στα σχολεία του νομού μας, τα οποία διανεμήθηκαν στους πρόσφυγες και σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

   Συγκεντρώσαμε στα πλαίσια της δράσης «Ταξιδεύοντας την αλληλεγγύη» σακίδια πλάτης με είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διανεμήθηκαν σε παιδιά-πρόσφυγες.

Η ιστοσελίδα μας www. sylekpe.gr :

Στην πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα μας μπορείτε:

 

   Να μάθετε περισσότερα για το Σύλλογό μας, το καταστατικό και τους σκοπούς του κσι τις ομάδες εργασίας.

  Να επικοινωνήσετε και να εγγραφείτε στο Σύλλογο ή στις ομάδες εργασίας, μέσα από σχετικές φόρμες

Να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα συνδικαλιστικά νέα, για τις κινητοποιήσεις, τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια

που πραγματοποιούνται.

                   OnLine Επικοινωνία: Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αποστέλλουμε ενημερωτικά σημειώματα στις σχολικές μονάδες για την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε τρέχοντα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά θέματα, για τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Ταμείο Αλληλοβοήθειας: Εδώ και αρκετά χρόνια με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης λειτουργεί το ταμείο αλληλοβοήθειας και παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται σε οικονομική ανάγκη, να δανειστεί το ποσό των 600 ευρώ, ύστερα από σχετικό αίτημα.

Τράπεζα αίματος: Σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το ΠΑΓΝΗ οργανώνουμε κάθε χρόνο, εβδομάδα αιμοδοσίας για την Τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας.

              Ομάδες Εργασίας 

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» εδώ και πολλά χρόνια τώρα, πέραν από τη μεγάλη συνδικαλιστική του δράση και μέσα από τη λειτουργία των ομάδων εργασίας που έχει, συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση στα πολιτιστικά, τα κοινωνικά, αλλά και επιμορφωτικά δρώμενα του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα.

                                                       Η ομάδα του  Παιδικού  Βιβλίου ιδρύθηκε το 1999 και έχει σκοπό την προσέγγιση του. Επιδιώκει να δώσει το έναυσμα και το κίνητρο για δραστηριοποίηση όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών προς τον παραπάνω σκοπό. Μέχρι και σήμερα παρουσιάζει ένα πολύ σημαντικό έργο στο χώρο του βιβλίου και μια μόνιμη συνεργασία με γνωστούς συγγραφείς παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων.   

                

    Δράσεις: 1999-2004 Ράλι Ανάγνωσης. 2005 1ο Παγκρήτιο Ράλι Ανάγνωσης. 2006 «Παραμυθοκαθάψια». 2009 Βραδιά ποίησης αφιερωμένης στο Γιάννη Ρίτσο- εκδήλωση αφιερωμένη στην Αγγελική Βαρελά. 2010 διοργάνωσε βραδιά αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο του Β. Κορνάρου. 2011 Λέσχες Ανάγνωσης. Το 2011-2 διοργάνωσε σειρά βιωματικών σεμιναρίων με εκλεκτούς συγγραφείς καθώς κι επισκέψεις συγγραφέων στα σχολεία του νομού μας, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Το 2013-4 διοργάνωσε βιωματικά εργαστήρια και εκδηλώσεις με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών με θέμα «Δουλεύουμε τα παραμύθια, αντιμετωπίζουμε το σχολικό εκφοβισμό». Το 2014-5 διοργάνωσε σεμινάριο σε συνεργασία με το ΙΠ-ΙΤΕ με τίτλο «Σχεδιαστές του μέλλοντος», κύκλο βιωματικών σεμιναρίων με θέματα όπως τη διαχείριση συγκρούσεων, ρατσισμό-προκαταλήψεις και πραγματοποίησε εκδήλωση για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Το 2015-6 διοργάνωσε την εκδήλωση με θέμα «Δάσκαλοι  με όνειρα στα μάτια: Καινοτομία και δημοκρατία στην Εκπαίδευση» και την εκδήλωση «Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές», που ήταν αφιερωμένη στο δάσκαλο.                               

                         Ιδρύθηκε το 2ΟΟ1 με σκοπό να δώσει στα μέλη της την ευκαιρία

                              να γνωρίσουν το χορωδιακό τραγούδι, είτε αυτό ανήκει στην ελληνική μουσική είτε στη διεθνή, και να το αποδώσουν με τη σειρά τους στο κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκδηλώσεις: «Μαουτχάζουεν» του Μίκη Θεοδωράκη και αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη (2002). «Ακάθιστος Ύμνος» του Χρήστου Λεοντή (2005). «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και θεατρική προσαρμογή από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα (2006). «Τραγούδια που αγαπήσαμε» του Σταύρου Ξαρχάκου (2008). «Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη» (2009). Συμμετοχή στη Διεθνή συνάντηση Χορωδιών στα Γιαννιτσά (2009). Συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια του Νέου Κύματος (2010). Συναυλία-αφιέρωμα στον Καπετάν-Μιχάλη του Νίκου Καζαντζάκη (2011). Συμμετοχή στη συνάντηση χορωδιών στην Κέρκυρα (2011). «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Χρήστου Λεοντή (2013 και 2014). Μουσικοθεατρική παράσταση «Αχαρνής: Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια» (2016).

                     Εδώ και δεκαεφτά χρόνια λειτουργεί η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας.   ωω                              Συνάδελφοι γεμάτοι κέφι για παιχνίδι, ανησυχίες και εναλλακτικές μορφές                                                                   ψψψψψψ                     έκφρασης παρουσιάζουν κάθε χρόνο υπέροχες θεατρικές παραστάσεις.

Παραστάσεις: «Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευαγ. Καλαντζόπουλου (1998). «Βατραχομυομαχία» Ομήρου σε θεατρική διασκευή Χ. Σακελλαρίου (2000). «Σκηνικά δρώμενα» (2001). «Της Λιογέννητης» δημοτικό τραγούδι (2003-4). «Πως είπατε κύριε Βάλεντιν; Παραξήγηση ή φάρσα;» (2005-6). «Μύθι-μύθι το κουκί και το ρεβύθι…» δρώμενο με τη ματιά-άποψη της ομάδας για τα παραμύθια (2007 ). «Τρικυμία» του Σαίξπηρ (2008). «7 Αρκά σε μια παρά» (2009). «Εν τάξη» (2010). «Το ταξίδι του Τουρτούρι» (2011). «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ (2012).  «Τελεία.gr» (2013). «Κομμέντια» του Γ. Σκούρτη (2014). «Ο ψαράς και η ψυχή του» (2015). «Θεοφρένεια» (2016).

                                    Η ομάδα είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και ασχολείται με                      δφφφφφφφφσδδδ           μουσικοπαιδαγωγικά θέματα. Στόχος της, η προσέγγιση της Αισθητικής Αγωγ                                      Αγωγής διαθεματικά, η δοκιμαστική εφαρμογή προγραμμάτων και                       μεθοδολογικών προσεγγίσεων, η ανταλλαγή εμπειριών, οργάνωση σεμιναρίων, καλλιτεχνικών συναντήσεων και εργαστηρίων. Ακόμα, η παρουσίαση καλλιτεχνικών παραστάσεων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με στόχο τη μουσικοπαιδαγωγική παρέμβαση και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα αισθητικής αγωγής.

Εκδηλώσεις: «Οι φίλοι είναι για πάντα» (2005). Ημερίδα με θέμα «Το παραμύθι ως μουσικοπαιδαγωγικό εργαλείο» και παράσταση «Ο λύκος ξαναγύρισε» (2010). Συμμετοχή στο Καστρινό Καρναβάλι και στην ημερίδα για τους μουσικούς Α/θμιας & Β/θμιας με το δρώμενο «Ο Γκέκας». Συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου επενδύοντας ηχητικά και μουσικά στην παράσταση « Το ταξίδι του Τουρτούρι».   Συμμετέχει κάθε χρόνο στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου με τα «Καλλανταρίσματα – Μουσικοπαιχνιδίσματα».  Διοργανώνει τα τρία τελευταία χρόνια ένα νέο θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης  μας, το «Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών» με μεγάλη επιτυχία.

                                               Η ομάδα των Νηπιαγωγών

14256775 10208913908198203 1436963989 n 1

 

                        δημιουργήθηκε το 1990 με στόχο                            

                       την ενημέρωση και την επιμόρφωση των νηπιαγωγών,

                    τη διεξαγωγή σεμιναρίων, την κατάθεση προτάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία

                        και οι νηπιαγωγοί.   

            Τη σχολική χρονιά  2014-5 διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Κουκλοθέατρο και Πολιτισμός: Κούκλα Πράξεις». Επίσης, διοργάνωσε εργαστήρια χριστογεννιάτικων κατασκευών, ζαχαροπλαστικής, μάσκας και λαμπάδας με την τεχνική decoupage. Όλες οι δημιουργίες δόθηκαν σε παιδιά που είχαν ανάγκη από στήριξη και αλληλεγγύη. Το 2015-6 διοργανώθηκαν βιωματικά εργαστήρια μουσικής, σεμινάριο για το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση «Κούκλας πράξεις», Ημερήσια Εκπαιδευτική εκδρομή στα Χανιά.

                              Η ομάδα δίνει την ευκαιρία για περιπάτους και εκδρομές σε όμορφα  

                               μέρη της Κρήτης και όχι μόνο. Εκδρομές: Τριήμερο στη Γαύδο και (2005).

    Ανάβαση στο Στρούμπουλα (2005). Το πέρασμα του φαραγγιού της  Σαμαριάς (2006). Διήμερο στη Γραμβούσα (2007). Διήμερο στη Χρυσή (2008). Διήμερο στη Σητεία (2009). 6/ήμερο στην Κάρπαθο (2010). 5/ήμερο στα Κύθηρα (2011). Πεζοπορική εκδρομή στις Μαργαρίτες και στην αρχαία Ελεύθερνα (2014).

                         

Απευθύνεται σε όσους τους αρέσει ο χορός. Διδάσκονται στην ομάδα  παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης αλλά και χοροί από την υπόλοιπη Ελλάδα.            

                14281514 10208913911918296 1945168040 n

                Ευκαιρία για άθληση και συμμετοχή. Οι αθλητικές ομάδες συμμετέχουν στα         Εργασιακά πρωταθλήματα του νομού.   

Για πρώτη φορά λειτούργησε κατά το σχολικό έτος η ομάδα Χορού Salca-Bachata &      

 λαϊκών χορών με μεγάλη επιτυχία.

         

Σκοπός της ομάδας είναι η οργάνωση, η καθοδήγηση και η διαχείριση δράσεων που θα έχουν στόχο την έμπρακτη στήριξη σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Επίσης συνεργάζεται με άλλους φορείς και σωματεία που έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Για τη νέα φετινή σχολική χρονιά 2016-7 θα συντονίσει τη δράση «Σχολικά καλάθια αλληλεγγύης- Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη».

                                  

                                            

     

Συναδέλφισσες και συνάδεφλφοι, οι στόχοι και τα σχέδια μας χρειάζονται την ενεργό συμμετοχή όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για να έχετε δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και την απαιτούμενη συνδικαλιστική κάλυψη, σας καλούμε να γίνετε μέλη του, αλλά και να πλαισιώσετε τις ομάδες εργασίας του και να δράσουμε όλοι μαζί.

Μαζί… συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε για τη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό ! ! !

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές