3 ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2016

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

114397459 10208999598740413 2028201201 n

Στην Ελλάδα, οι τραυματισμοί από τροχαία αποτελούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την πρώτη αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τη θλιβερή στατιστική: Σύμφωνα με στοιχεία παλιότερης έρευνας, χάθηκαν στη χώρα μας σε τροχαία ατυχήματα 36 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, 64 τραυματίστηκαν βαριά και 773 ελαφριά. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταφέρει να μειώσουν την παιδική θνησιμότητα από τροχαία σε ποσοστό που αγγίζει το 4% . Από τα 1.200 παιδιά που χάθηκαν το 2007 στην Ευρώπη των 27, τα 600 θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους, τηρούσαν τα όσα προβλέπονται κατά την επιβίβαση μας στο αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα! 

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Παιδικός – Οικογενειακός ραδιοφωνικός σταθμός Family 89.5 fm, παίρνει την πρωτοβουλία και συν δημιουργεί μαζί με εσάς και άλλους σημαντικούς τοπικούς φορείς, το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 11:00 έως 20:00, το ΤΡΙΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία Ελευθερίας.

 

 

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε για 2 ημέρες ένα μοντέλο οδικής συμπεριφοράς και να ενημερώσουμε - ενημερώσετε, τον Πολίτη του Ηρακλείου και τα παιδιά του, για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε κατά την χρησιμοποίηση του μεταφορικού μας μέσου. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας , θα δημιουργηθεί ένας χώρος για τα παιδιά, που θα μπορούν με ειδικά ηλεκτρικά οχήματα και γνώμονα πάντα την ασφάλεια, να οδηγήσουν σε αληθινό δρόμο με αληθινά σήματα. Θα προσπαθήσουμε μαζί να κάνουμε το κάθε παιδί παρατηρητή του γονιού στη κάθε τους οικογενειακή διαδρομή ……μόνο μέσα από την αγάπη προς τα παιδιά μας … ακούγοντας τη δική τους μπορούμε να αλλάξουμε συμπεριφορά και να τα κάνουμε μελλοντικούς προσεκτικούς οδηγούς!!!

 

Μερικά από τα θέματα που έχουμε σκοπό να θίξουμε ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και ειδικά τα ΠΑΙΔΙΑ, είναι : 

 

  Να εξοικειωθούν με την ασφαλή οδική συμπεριφορά (παιδικό κάθισμα, ζώνη, κράνος)

 

Να Γνωρίσουν καλύτερα τα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία, Τροχαία,                        Πυροσβεστική).

 

Τι σημαίνει παράβαση και Ποια η σημασία του πορτοκαλί χαρτιού που μας δίνουν

 

  Γνωριμία με τα σήματα Κυκλοφορίας

 

Προσομοίωση μέθης πως νοιώθει ο μπαμπάς όταν πίνει

 

Έλεγχος βασικών σημείων στο αυτοκίνητο μας πριν από κάθε διαδρομή

 

  Τι κάνουμε όταν οδηγάμε και ακούμε ήχο σειρήνας

 Οδήγηση και διασκέδαση των παιδιών μας με mini cars

   Κινητό τηλέφωνο στο αυτοκίνητο : απαγορεύεται η όχι η χρήση του τηλεφώνου στο αυτοκίνητο; Πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις μπορούμε να το χρησιμοποιούμε;

 

  Κάπνισμα και οδήγηση

 

Τι σημαίνει είμαι πεζός- Ο φίλος μου ο τροχονόμος

 

  Έχω και εγώ μια ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ θέση στο αυτοκίνητο Το Παιδικό μου κάθισμα , ποιος ο ρόλος του ποιος ο σκοπός του ποια η χρήση του.

 

 Για την ασφάλεια μου πρέπει να δέσω τη ζώνη μου και να το θυμίσω και στον μπαμπά/μαμά 

 

Όρια ταχύτητας : Γιατί δεν πρέπει να τρέχουμε στο δρόμο

 

Παρκάρισμα : Γιατί δεν πρέπει να παρκάρουμε όπου μας βολεύει. ( θέση για ανάπηρους, θέση για μαμάδες με παιδί. κτλ)

 

Στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας , θα δημιουργηθεί ένας χώρος για τα παιδιά, που θα μπορούν με ειδικά ηλεκτρικά οχήματα και γνώμονα πάντα την ασφάλεια, να οδηγήσουν σε αληθινό δρόμο με αληθινά σήματα . Σκοπός μας είναι να έχουμε κοντά μας την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, και άλλων , που με την παρουσία τους θα μπορεί ένα παιδί να καταλάβει και να δει από κοντά το νόημα ύπαρξης των οχημάτων αυτών.

 

 

 

Η καλή οδική συμπεριφορά είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, η έναρξη της σχολικής περιόδου είναι και αφετηρία δεκάδων μετακινήσεων για τους Γονείς. 

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές