Ναι στις προαγωγές σχολικών μονάδων Όχι στο κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

 

SXOLEIO-1Στην εισήγηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Ηρακλείου για τις επικείμενες  μεταβολές σχολικών μονάδων περιλαμβάνονται εικοσιτέσσερις (24) προαγωγές σχολικών μονάδων, οι οποίες εφόσον πραγματοποιηθούν είναι θετικές.

Ωστόσο, η εισήγηση περιλαμβάνει και τη συγχώνευση του 12/θέσιου 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με το 7/θέσιο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» διαφωνεί με το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου και σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κοινωνικό, πολιτισμικό και μορφωτικό επίπεδο.

Θεωρούμε, πως παρά το γεγονός πως λειτουργεί ως 4/θέσιο και παρά το μικρό αριθμό μαθητικού δυναμικού, η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα το συγκεκριμένο σχολείο.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε τα εξής:

ü  Ορθότερη ανακατανομή των ορίων με σκοπό την ενίσχυση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου.

ü  Αυστηρή τήρηση, εκ μέρους των γονέων, των ορίων των περιοχών για την εγγραφή των παιδιών τους στις ανάλογες σχολικές μονάδες.

ü  Να γίνει μετεγκατάσταση Νηπιαγωγείου στο κτιριακό συγκρότημα του 8ου Δημοτικού Σχολείου, ώστε να τροφοδοτεί τη σχολική μονάδα με μαθητές.

ü  Με βάση τα παραπάνω έχει τη δυνατότητα το 8ο Δημοτικό Σχολείο να λειτουργεί ως 6/θέσιο.

Παλεύουμε για την αναβάθμιση των σχολείων μας!!!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές