Απάντηση στις προκλητικές προτάσεις για το δημόσιο σχολείο από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων !

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

 

M1.jpg

Η εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα δεν εκπλήσσεται από το υποτιθέμενο «σχέδιο» για τη βελτίωση του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου, που κοινοποίησε ο  Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων. Η έκθεση και οι προτάσεις του ΣΕΒ, όπως και οι τοποθετήσεις του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολείων στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αποτελούν το «ευαγγέλιο» του νεοφιλελευθερισμού, η προσπάθεια επέλασης της άκρατης επιχειρηματικότητας μέσα στα σχολεία με στόχο την αποδόμηση και  διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, σκοπεύοντας στη στροφή προς την ιδιωτική εκπαίδευση και το σχολείο της αγοράς.

 

Η έκθεση του ΣΕΒ με ωραιοποιημένα λόγια και υποτιθέμενη «επιστημονική» βάση συκοφαντεί το Δημόσιο Σχολείο, λοιδορεί τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και απαξιώνει συνολικά τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι Εκπαιδευτικοί για τους μαθητές τους.

 

Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, τα ψέματά τους:

 

Είπαν: "Η αναλογία δασκάλων προς μαθητές στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή (Δ5), με την αναλογία αυτή στο Ελληνικό δημόσιο σχολείο να ξεπερνάει αυτή του ιδιωτικού κατά 30%."

 

Η αλήθεια είναι: Η νησιωτικότητα της Ελλάδας και η γεωμορφολογική της δομή απαιτούν και δικαιολογούν αυτό το 30%. Ιδιωτικά σχολεία ούτε σε νησιά υπάρχουν, ούτε σε χωριά υπάρχουν, ούτε σε παραμεθόριες περιοχές υπάρχουν!

 

Είπαν: Το κόστος μισθοδοσίας δασκάλων ανά μαθητή, αναλογικά για το ΑΕΠ της κάθε χώρας, κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, υψηλότερα του μέσου όρου του ΟΟΣΑ, ακόμα και στα χρόνια της κρίσης.

 

Η αλήθεια είναι: Το λογιστικό αυτό αποτέλεσμα των βιομηχάνων που μας βλέπουν ως αριθμούς και μόνο (!) δικαιολογείται από την ανάγκη ύπαρξης εκπαιδευτικών μονάδων σε όλη την ελληνική επικράτεια! Πραγματικά απορεί κανείς με το θράσος του ΣΕΒ και των Ιδιοκτητών Σχολαρχών πως οι εκπαιδευτικοί αμείβονται με παχυλούς μισθούς, όταν στα χρόνια των Μνημονίων έχει χαθεί το 40% των εισοδημάτων μας.

 

Είπαν: Η διαφορά που έχουν οι επιδόσεις των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους μαθητές των δημόσιων σχολείων στην Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες στο ΟΟΣΑ και οφείλεται κυρίως στις χαμηλές επιδόσεις του δημόσιου σχολείου.

 

Η αλήθεια είναι: Στα ιδιωτικά σχολεία φοιτούν κυρίως μαθητές από οικογένειες με οικονομική επιφάνεια. Στα δημόσια σχολεία φοιτούν μαθητές από οικογένειες κάθε κοινωνικού στρώματος, διασφαλίζοντας την δωρεάν παροχή εκπαίδευσης προς όλους! Στα ελληνικά σχολεία διδάσκουν καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους! Τα δημόσια σχολεία έχουν υψηλές επιδόσεις χωρίς να απολαμβάνουν της οικονομικής στήριξης των ιδιωτικών σχολείων! 

 

Επιπλέον χαρακτηριστικές προτάσεις του ΣΕΒ είναι:

 

$1Ø  Η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, δίχως φυσικά αύξηση των αποδοχών, ώστε να περιοριστούν δραματικά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

$1Ø  Η περίφημη «ελευθερία» επιλογής σχολείου που στην πράξη σημαίνει κρατική χρηματοδότηση των ιδιωτικών σχολείων και κατηγοριοποίηση των σχολείων (γκετοποιημένα και ελιτίστικα).

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλει το νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο των προτάσεων του ΣΕΒ και των ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, που μοναδικό σκοπό έχουν την υλοποίηση του σχεδίου για το ‘‘μελλοντικό σχολείο’’, το οποίο οραματίζονται και θα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τους κανόνες της αγοράς.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και το γονεϊκό κίνημα να καταδικάσουν τις προκλητικές προτάσεις του ΣΕΒ. Παράλληλα, καλούμε όλη την κοινωνία να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, που αποτελεί ατζέντα οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων και επιχειρηματικών συμφερόντων. 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές