Ανακοίνωση σε συκοφαντική και προβοκατόρικη καταγγελία της παράταξης ΔΗ.ΣΥ-ΑΓΩΝΑΣ απέναντι στην Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συνεδρίασε εκτάκτως δύο φορές την Πέμπτη 27-7 και τη Δευτέρα 31-7, έπειτα από την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗ.ΣΥ.-ΑΓΩΝΑΣ, η οποία επιτίθεται στην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κα. Ρένα Τερζάκη με αφορμή τη βαθμολόγηση που έλαβε από την ίδια ως μέλος του διευρυμένου συμβουλίου ο υποψήφιος διευθυντής κ. Νίκος Αμανάκης και η αιτιολόγηση της συγκεκριμένης βαθμολογίας.

 

Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου είχε προσκληθεί και ο άμεσα θιγόμενος με βάση την ανακοίνωση, απεδείχθη πως όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο είναι το λιγότερο ανυπόστατα και συκοφαντικά.

 

Αναλυτικότερα, στο κείμενο της παράταξης ΔΗ.ΣΥ.-ΑΓΩΝΑΣ δεν αναφέρεται αναλυτικά ο βαθμός που έβαλε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου και μέλος του διευρυμένου συμβουλίου αλλά αλλοιώνεται με «δημοσιογραφικό» τέχνασμα. Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει «δεν δίστασε να βαθμολογήσει με 6,..», ενώ η πραγματική βαθμολογία είναι τελείως διαφορετική.

 

Επίσης, ο λόγος τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση της συγκεκριμένης παράταξης για τη βαθμολογία που έλαβε ο «θιγόμενος» είναι ψευδής και προβοκατόρικος απέναντι στην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου αλλά και στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, στο επίμαχο κείμενο αναφέρεται πως «…με το σκεπτικό πως δεν υπάκουσε στην απεργοσπαστική τακτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αγωνίστηκε μαζί με τους συντρόφους του τα τελευταία χρόνια να μην περάσει η αξιολόγηση».

 

Στην πραγματικότητα όμως η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου δεν τεκμηρίωσε τη βαθμολογία με βάση τους παραπάνω ισχυρισμούς, αλλά συνεκτιμώντας όπως όριζε ο νόμος την παρουσία του υποψήφιου στη συνέντευξη και τα συνεκτιμώμενα στοιχεία από το φάκελο υποψηφιότητας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει το πλούσιο συνδικαλιστικό έργο και τους αγώνες που έχει δώσει ο Νίκος Αμανάκης. Για το λόγο αυτό επισημαίνουμεστα «μεγάλα» στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΗ.ΣΥ., που συντάσσουν αβάσιμες και συκοφαντικές ανακοινώσεις, πως ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν έχει την ανάγκη της ηρωοποίησης μέσα από τη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Εκτός αν ορισμένοι πιστεύουν πως όποιος ασχολείται με το συνδικαλισμό θα πρέπει αυτόματα να θεωρείται άριστος και να γίνεται χωρίς κριτήρια διευθυντής σχολικής μονάδας.

 

Είναι φανερό, λοιπόν, πως οι συντάκτες της κατάπτυστης ανακοίνωσης διαθέτουν ως συνδικαλιστικό όπλο τη λάσπη και το ψέμα με στόχο να πλήξουν την ενότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πιθανότατα θεωρούν πως ζούμε στις «παλιές καλές εποχές», όπου η συνέντευξη στις κρίσεις των υποψήφιων διευθυντών ήταν μια τυπική προκαθορισμένη διαδικασία.

 

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η συγκεκριμένη παράταξη αγωνίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου οι εκπαιδευτικοί της βάσης να μην ψηφίζουν για τους υποψήφιους διευθυντές, αλλά ούτε να  έχουν γνώμη και άποψη. Μάλιστα, κανείς δεν ξεχνά πως πανηγύρισαν με την επαναφορά της συνέντευξης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει πως δεν θα αφήσει να συκοφαντείται κανένα μέλος του Συλλόγου μας με ψευδείς και κακόβουλες καταγγελίες. Ο βασικός μας προσανατολισμός είναι η ενότητα του Κλάδου, οι συνδικαλιστικοί αγώνες για την προάσπιση και την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και η διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος.

 

Τέλος, να ευχηθούμε σε όσους συναδέλφους θα αναλάβουν από 1η Αυγούστου τη διεύθυνση των σχολικών μονάδων του νομού μας καλή και δημιουργική θητεία, όπως και στον κ. Ν. Αμανάκη,  που παρότι «αδικημένος» ,έγινε διευθυντής. 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές