Ενημέρωση για την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων Η εισήγηση για τον χαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων ! ! !

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

26553209 10213065003492991 152057611 n

Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» είχε αναδείξει με παρεμβάσεις και συγκεκριμένες προτάσεις το ζήτημα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα, μετά την κατάργηση των γραφείων το 2010-2011 αλλά και τον υπολογισμό των μορίων με τη 10βαθμη κλίμακα σε σύγκριση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (12βαθμη κλίμακα), είχαν καθηλώσει τα μόρια των σχολείων σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όπως είναι γνωστό με το ΠΔ.111 16/10/2016 ξεκίνησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η διαβούλευση για τη θεσμοθέτηση νέων κριτηρίων με καινούρια μοριοδότηση των σχολικών μονάδων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σήμερα διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία διαμόρφωσης των νέων μορίων σε πανελλαδικό επίπεδο, έπειτα από το πλαίσιο προτάσεων που κατέθεσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ως εκπαιδευτική κοινότητα καλούμαστε να εξετάσουμε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και στο επόμενο διάστημα, μέσα από την απαραίτητη διαβούλευση, να καταθέσουμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας με τελικό στόχο ένα δίκαιο και αποδεκτό σύστημα μοριοδότησης το οποίο θα διατηρηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ήδη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» κατέθεσε ξανά στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος την πρότασή μας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί και κοινοποιηθεί στις 17-1-2017, για τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα, διατυπώνουμε τις ενστάσεις μας για την εισηγητική πρόταση που αφορά στον προσδιορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1351/1983(56Α), άρθρο 7, παρ. 13γ και απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

Ο Σύλλογός μας συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτα των παρακάτω σχολικών μονάδων στο νομό Ηρακλείου, όπως περιλαμβάνονται στην εισήγηση.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία που προτείνονται είναι:

1.      Δημοτικό Σχολείο ΑΡΒΗΣ

2.      Νηπιαγωγείο ΑΡΒΗΣ

3.       Δημοτικό Σχολείο ΨΑΡΗΣ ΦΟΡΑΔΑΣ

4.       Νηπιαγωγείο ΨΑΡΗΣ ΦΟΡΑΔΑΣ

5.       Νηπιαγωγείο ΣΚΟΥΡΒΟΥΛΩΝ

6.      Δημοτικό Σχολείο ΣΚΟΥΡΒΟΥΛΩΝ

7.      Νηπιαγωγείο ΚΑΣΤΡΙΟΥ


Ωστόσο, διαφωνεί με τον αποχαρακτηρισμό από δυσπρόσιτα των παρακάτω σχολικών μονάδων, καθώς αυτά δεν περιλαμβάνονται στην αντίστοιχη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας. Συνεπώς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» ζητά να χαρακτηριστούν ξανά ως δυσπρόσιτα τα σχολεία:

1.       Δημοτικό Σχολείο ΒΟΡΙΖΙΩΝ

2.       Νηπιαγωγείο ΒΟΡΙΖΙΩΝ

3.      Δημοτικό Σχολείο ΚΑΜΑΡΩΝ

4.      Νηπιαγωγείο ΚΑΜΑΡΩΝ

5.      Δημοτικό Σχολείο ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΥ

6.      Νηπιαγωγείο ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΥ

Επιπλέον, ζητάμε τον χαρακτηρισμό σε δυσπρόσιτο του Δημοτικού Σχολείου Κρότου, καθώς ούτε αυτό περιλαμβάνεται στην εισήγηση και που με βάση τις προϋποθέσεις πληροί τα κριτήρια για να προσδιοριστεί ως δυσπρόσιτο σχολείο.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές