Η εκπαιδευτική κοινότητα απαιτεί μόνιμους διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

mazikoi monimoi diorismoi tora 0 0

1.000 κενά στο νομό Ηρακλείου

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει άλλη μια σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές. Δυστυχώς, όμως, κι αυτή η σχολική χρονιά δεν θα έχει μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών, τα οποία αγγίζουν τα 23.000 με 24.000 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα Δημόσια Σχολεία είναι το αποτέλεσμα των μηδενικών διορισμών εκπαιδευτικών, αφού εδώ και οχτώ χρόνια δεν έχουν γίνει μόνιμες προλήψεις.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» επισημαίνει πως η πολιτική ηγεσία οφείλει να προβεί στην έγκυρη πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες με το πρώτο κουδούνι.

Τα κενά στο ν. Ηρακλείου μεβάση τα στοιχεία των αιρετών εκπροσώπων του Συλλόγου μας, Θεόφιλου Λαμπρογιαννάκη και Τηλέμαχου Παπαδόπουλου, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, φτάνουν τα 746 για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε και τις ανάγκες στην παράλληλη στήριξη τα κενά αγγίζουν τα 1.000.

Αναλυτικά υπολογίζουμε:

Κενά

Γυμναστές: 39

Δάσκαλοι: 282

Εκπαιδ. Αγγλικών: 30

Νηπιαγωγοί: 155

Εκπαιδ. Πληροφορικής: 22

Ειδικά Σχολεία:19

Εκπαιδ. Εικαστικών: 60

Ειδικά Νηπιαγωγεία:3

Εκπαιδ. Θεατρικών Σπουδών:32

Τμήματα Ένταξης: 34

Εκπαιδ. Μουσικής: 30

Τμήματα Υποδοχής: 30

Γαλλικών και Γερμανικών: περίπου 10

Η εκπαιδευτική κοινότητα απαιτεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθούν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση, καθώς το αίτημα αυτό δεν αποτελεί ένα συντεχνιακό ζήτημα ενός Κλάδου, αλλά τη μόνη βιώσιμη λύση για το Δημόσιο Σχολείο.

Ο Σύλλογός μας θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των αγώνων, προκειμένου η Πολιτεία να καλύψει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές