Σημαντική ενημέρωση και διευκρινήσεις για την δικαστική διεκδίκηση των 13ου & 14ου μισθού Που καταθέτουμε την αίτηση μη παραγραφής

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

images123

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας ενημερώνει περαιτέρω για το ζήτημα που έχει προκύψει με την δικαστική διεκδίκηση με πέντε βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε:

ØΥπάρχουν πρωτόδικες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων στα οποία έχουν δικαίωμα να προσφύγουν οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Αντιθέτως, το μόνιμο προσωπικό προσφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια σε μια περισσότερο χρονοβόρα διαδικασία.

ØΟι πρόσφατες αποφάσεις, που αφορούν εργαζομένους σε δήμους, δικαιώνουν σε πρώτο βαθμό την αναδρομική απόδοση των 13ου και 14ου μισθού, με το αιτιολογικό: ότι ένα μισθολογικό δικαίωμα, μπορεί να περικόπτεται, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά όχι να καταργείται, καθ’ ότι αυτό ορίζεται ως αντισυνταγματικό.

Ø Ορισμένοι εργαζόμενοι (σε δήμους) που δικαιώθηκαν πρωτόδικα υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα χρήματά τους αναδρομικά. Αυτό συμβαίνει στους Δήμους, διότι με σχετική νομοθετική ρύθμιση ,που ψήφισε πέρυσι η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι δεν υποχρεώνονται πλέον νομικά να ασκούν έφεση. Σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα (π.χ. εκπαίδευση) η έφεση είναι υποχρεωτική για το δημόσιο μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης από το ΣΤΕ ή τον Άρειο Πάγο.

ØΣτη φάση που βρισκόμαστε σήμερα εκείνο που χρειάζεται μονάχα είναι η υποβολή μιας απλής αίτησης μη παραγραφής στις υπηρεσίες, με βάση το υπόδειγμα της ΑΔΕΔΥ που σας επισυνάπτουμε. Η αίτηση είναι ατομική, έχει εξάμηνη διάρκεια και κατατίθεται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου.

ØΑναμένεται να εκδοθεί απόφαση από το ΣΤΕ η οποία θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Θ' αφορά όλους τους εργαζόμενους (εν ενεργεία και συνταξιούχους).

 

Αίτηση για διακοπή παραγραφής

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ……

(αναγράφεται ο φορέας που υπηρετεί ο υπάλληλος…..)

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Του/Της….ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ………………………του………ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ…..κατοίκου….Δ/ΝΣΗ …..υπαλλήλου…..(αναγράφοναι πλήρη στοιχεία θέσεως που υπηρετεί).

_________

Με την παρούσα αίτηση ζητώ να μου καταβληθούν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, για το χρονικό διάστημα 2013-2018, λόγω του ότι καταργήθηκαν αντισυνταγματικώς με τις διατάξεις των ν.4093/2012 και ν.4354/2015, επιφυλασσόμενος για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Τόπος, Υπογραφή

Ο αιτών/Η αιτούσα

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές