Δεν έχει θέση στα σχολεία μας η καλλιέργεια του φασισμού και του ρατσιστικού μίσους

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

47088756 1847193178725485 4798434842884702208 n

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια ακραίων εθνικιστικών κύκλων μέσα στα δημόσια σχολεία κυρίως σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε όλη την επικράτεια με προσχηματική αφορμή τα εθνικά θέματα και απώτερο σκοπό να εκμεταλλευτούν πατριωτικά αισθήματα των μαθητών και να τα μετατρέψουν σε φασιστικές υστερίες. Είναι δε χαρακτηριστικό τα συνθήματα που ακούγονται, όπως «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» και «επανάκτηση Β. Ηπείρου».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσους επιχειρούν να μετατρέψουν τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων σε πεδίο εθνικιστικής έξαρσης, φασιστικών αντιλήψεων και ταυτόχρονα στην καλλιέργεια του διχασμού και του μίσους.

Καλούμεόλους τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση μέσα στα σχολεία! Είναι χρέος των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων. Μη ξεχνάμε την ιστορία μας, όπου φασισμός και Ναζί έκαψαν την Κάνδανο, τα Ανώγεια, τη Βιάννο το Κοντομαρί και μια σειρά άλλα χωριά στο νησί μας!

Μακριά από τα σχολεία όλοι όσοι με δόλιο τρόπο επιδιώκουν να παρασύρουν τους μαθητές μας, κάτω από την κουκούλα τη ανωνυμίας και των ανυπόγραφων καλεσμάτων, σε ενέργειες και δράσεις που σχεδιάζονται από τους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και από διάφορα εθνικιστικά site, που τις προηγούμενες μέρες υμνούσαν τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τον Χίτλερ και κάθε λογής «κατακάθι» της Ιστορίας.

Απέναντι από το φασισμό, την πατριδοκαπηλία και το ρατσιστικό μίσος το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με τους μαθητές αγωνίζεται διαχρονικά για μόρφωση, ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία, δουλειά και για αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές