Διαδικασίες για τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού Συλλογική διαδικασία προσφυγών μέσω του Συλλόγου για τους συναδέλφους που επιθυμούν τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

2305614 1280

 

Το αίτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού αποτελεί πρωτίστως συνδικαλιστική, αγωνιστική και κινηματική διεκδίκηση. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και των αγωνιστικών δράσεων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» το ζήτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα αποτελεί βασικό αίτημα.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο της Δ.Ο.Ε. καθώς και τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού και για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, σας ενημερώνει ότι:

 

 • Η δυνατότητα της άσκησης αγωγής αποτελεί ατομική απόφαση του κάθε συναδέλφου στην οποία, εφόσον το αποφασίσει, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα από την 1η μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου.
 • Ο Σύλλογός μαςθ’ ακολουθήσει συντεταγμένη συλλογική διαδικασία ομαδικών προσφυγών (ανά 20 ατόμων), σε συνεργασία με τους νομικούς εκπροσώπους μας, Κωνσταντίνο Ι. Κοκκίνη και Εμμανουέλλα Ι. Κοκκίνη, για τους συναδέλφους που επιθυμούν να καταθέσουν ομαδική προσφυγή για την αναδρομική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού.Συγκεκριμένα αφορά στην αναζήτηση των περικοπών των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας, βάσει των «μνημονιακών» νόμων 4093/2012 και 4051/2012, η εφαρμογή των οποίων κρίθηκε αντισυνταγματική δυνάμει αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 • Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε πως είναι προσωπική επιλογή του κάθε συναδέλφου να συμμετέχει στις ομαδικές προσφυγές μέσω του Συλλόγου.

 

Έντυπα που απαιτούνται για κάθε ΜΟΝΙΜΟ συνάδελφο και κόστος συμμετοχής για την κατάθεση της αγωγής:

 

 1. Βεβαίωση υπηρεσιακής κατάστασης (εκδίδεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ν. Ηρακλείου)
 2. Αντίγραφο της αίτησης διακοπής παραγραφής (για όσους έχουν κάνει). Αν δεν έχετε αντίγραφο (πρωτοκολλημένο), το ζητάτε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ν. Ηρακλείου.
 3. Φωτοτυπία ταυτότητας (και τις δύο όψεις).
 4. Προσωπικά στοιχεία (επισυνάπτεται φόρμα συμπλήρωσης των στοιχείων).
 5. 20 ευρώ ανά άτομο.

 

Έντυπα που απαιτούνται για κάθε ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ συνάδελφο και κόστος συμμετοχής για την κατάθεση της αγωγής:

 

1.      Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από το 2013 έως Ιούνιο του 2018 (τις βεβαιώσεις που λαμβάνουν οι αναπληρωτές από τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς τους, δηλαδή κατά την απόλυση). Για τη φετινή σύμβαση, δηλαδή από την πρόσληψη έως σήμερα μια αντίστοιχη βεβαίωση υπηρεσίας από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

2.      Αντίγραφο της αίτησης διακοπής παραγραφής (για όσους έχουν κάνει). Αν δεν έχετε αντίγραφο (πρωτοκολλημένο), το ζητάτε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ν. Ηρακλείου.

 

3.      Φωτοτυπία ταυτότητας (και τις δύο όψεις).

 

4.      Προσωπικά στοιχεία (επισυνάπτεται φόρμα συμπλήρωσης των στοιχείων).

 

5.      20 ευρώ ανά άτομο.

 

*Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν και εργάζονται για πρώτη φορά κατά το τρέχον σχολικό έτος δεν χρειάζεται να κάνουν προσφυγή.

 

Διαδικασία:

 

 • Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν την ομαδική προσφυγή, μέσω του Συλλόγου μας, θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου τα δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.
 • Θα βοηθήσει σημαντικά η κατάθεση ομαδικών φακέλων ανά σχολική μονάδα. Δηλαδή, ένας εκπρόσωπος του Χ Δημοτικού Σχολείου/Νηπιαγωγείου παραδίδει σε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου έναν φάκελο με τα δικαιολογητικά των ΜΟΝΙΜΩΝ συναδέλφων και έναν διαφορετικό φάκελο με τα δικαιολογητικά των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ συναδέλφων.
 • Ο Σύλλογος παραδίδει τους φακέλους στον νομικό εκπρόσωπο για την κατάθεση των προσφυγών.

 

Οικονομικά στοιχεία:

 

Σε συνεργασία με τους νομικούς εκπροσώπους η προσφορά παροχής των νομικών υπηρεσιών που διαμορφώθηκε είναι η εξής:

 

 • Με την κατάθεση αγωγής 20 ευρώ ( όπως αναγράφεται παραπάνω).
 • Στην εκδίκαση αγωγής 20 ευρώ ανά άτομο.
 • Σε περίπτωση τελεσίδικου ευδοκίμησης της αγωγής, ή εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αμοιβή επιτυχίας 1% επί του αποτελέσματος.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορεί όποιος συνάδελφος θέλει με τους ανωτέρω αναφερόμενους νομικούς εκπροσώπους στα κάτωθι στοιχεία:

 

ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 6972275310, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ: 6975762415, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για την κατάθεση των φακέλων (δικαιολογητικών για τις προσφυγές) τα γραφεία του Συλλόγου είναι καθημερινά ανοιχτά από τις 18:30 μμ έως στις 20:00 μμ ή επικοινωνήστε με τα παρακάτω τηλέφωνα:

 

ü  Γιώργος Μακράκης, 6932 708 450

 

ü  Βαγγέλης Παπουτσάκης, 6976948091

 

ü  Αναστασία Αράπογλου, 6945 872 806

 

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

 

ΟΝΟΜΑ:……………………………………………………………………………

 

ΕΠΙΘΕΤΟ:…………………………………………………………………………..

 

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:……………………………………………………………………..

 

Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:………………………………………………………………

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ-ΚΙΝΗΤΟ:…………………………………………………………….

 

ΑΦΜ:…………………………………………………………………………………

 

ΔΟΥ:…………………………………………………………………………………

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές