Ζήτημα καταστρατήγησης του πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 με την πολιτική απόφαση του Υπ. Παιδείας για διορισμό συναδέλφων μετά τη διαδικασία προσφυγών και δικαστικών αποφάσεων

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

asep

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες και τις αγωνιστικές του δράσεις, διεκδικεί μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης με βάση τις θέσεις του Κλάδου, όπως αυτές εκφράζονται και από τις αποφάσεις της 87ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ.

Στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», που πραγματοποιήθηκε στις 23/1, τέθηκε από μερίδα συναδέλφων έντονος προβληματισμός για το ζήτημα των διορισμών που αφορά περίπου 450-500 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης -επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008-. Παρόλο που η θέση του συλλόγου είναι πως οι μάχες, και για τους μόνιμους διορισμούς, πρέπει να δίδονται συλλογικά και με κινηματικές διαδικασίες και όχι στα δικαστήρια, η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης φαίνεται να διαμορφώνει νέες αδικίες στους συναδέλφους αναπληρωτές και δεν μας αφήνει αδιάφορους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη συζήτηση για την Ολομέλεια του νομοσχεδίου "Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακο Ταμείο και άλλες διατάξεις, το Υπουργείο Παιδείας, με βάση τη δήλωση του Υπουργού, κ. Γαβρόγλου, θα προχωρήσει στον διορισμό των δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών, από τα Διοικητικά Δικαστήρια, επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008.

Ωστόσο, αυτή η πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναδεικνύει το εξής ζήτημα που οφείλει το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εξετάσει:

Ø  Με τον διορισμό των 450-500 συναδέλφων, που δικαιώθηκαν λόγω των προσφυγών, δημιουργείται θέμα καταστρατήγησης του πίνακα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008. Από τον διορισμό αποκλείονται όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008, οι οποίοι δεν είχαν μπει στη διαδικασία των προσφυγών, και σε πολλές περιπτώσεις προηγούνται στη σειρά του πίνακα από τους συναδέλφους που θα διοριστούν με πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θέτει το συγκεκριμένο θέμα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ από τη στιγμή που υπάρχει ένα έντονο κλίμα αδικίας σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων, που θίγονται από την παραπάνω απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές