Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Κοινοποίηση δράσεων του Συλλόγου μας για το διάστημα του καλοκαιριού

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

69396740 589840815175735 4478254441241247744 n

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» εύχεται σε όλους τους συναδέλφους να έχουμε μια καλή, δημιουργική, εποικοδομητική και αγωνιστική σχολική χρονιά. Με υγεία, με υπομονή και επιμονή να πορευτούμε και το νέο σχολικό έτος που ξεκινά. Με πίστη στις δυνάμεις μας να κατορθώσουμε την υλοποίηση των εκπαιδευτικών μας στόχων σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας κοινοποιεί τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού (21-6-2019 έως 31-8-2019).

·         Ανακοίνωση-Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τις τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες, το αίτημα των μόνιμων διορισμών αλλά και την καθυστέρηση από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου στις προλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

·         Ανακοίνωση-Καταγγελία για την προκλητική απόφαση του Υπ. Παιδείας γι’ αναστολή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Μαλεβιζίου. Αίτημα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την υπουργική απόφαση.

·         Δημόσιες παρεμβάσεις για τα εκπαιδευτικά κενά και συνολικά για τα θέματα που αφορούν το Δημόσιο Σχολείο με Δελτία Τύπου και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.

·         Ψήφισμα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

·         Συμμετείχαμε ως βασικοί συνδιοργανωτές στο βιωματικό σεμινάριο υπαίθριας διαβίωσης “ΕCOCAMP’’ για εκπαιδευτικούς, που πραγματοποιήθηκε στις 12 με 14 Ιουλίου στο χωριό Μέρωνα στην επαρχία Αμαρίου.

·         Σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου εξασφάλιση μείωσης ( -50% ) στην τιμή των εισιτηρίων για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται με τα λεωφορεία προκειμένου να φθάσουν στις σχολικές μονάδες όπου διδάσκουν.

·         Τοποθέτηση Βιβλιοθήκης στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης από τον Σύλλογό μας, στο πλαίσιο των δράσεων μόνιμου χαρακτήρα που υλοποιεί η Ομάδα Βιβλίου του στο παιδικό χωριό.

·       Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου μας συμμετέχει στο Φεστιβάλ  "ΤΕΧΝΗ ΚΑθ 'ΟΔΟΝ 2019" και πραγματοποίησε τη δράση στο χωριό Κεράσα με τίτλο: «Όπου ακούς πολλά Κεράσα … γράψε κι ένα μύθο του Αισώπου!». Νέα δράση στις 22-9-2019.

·         Ενημέρωση των συναδέλφων για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα από τον εργατολόγο.

·        Προετοιμασία για την κοινωνική δράση με θέμα: Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης-Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη.

·         Οικονομική στήριξη σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Είναι προγραμματισμένες ήδη και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς και κινητοποιήσεις μέχρι και την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές