Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ώρα 6:30 μμ Βιωματικό σεμινάριο : «Μες το μουσείο» Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης συστήνεται στους εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

71149232 484891579031853 8169227787849170944 n

Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» συνδιοργανώνουν ένα βιωματικό σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, 6:30 μμ – 8:00 μμ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλικαρνασσού (Μαυσώλου 75).

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μες το μουσείο», που απευθύνεται σε μαθητές της Δ, Ε και Στ τάξης Δημοτικού. Οι εκπαιδευτικοί θα ανακαλύψουν την έννοια «μουσείο», παρατηρώντας και εξερευνώντας καθημερινά αντικείμενα, αντίγραφα και αυθεντικά τεκμήρια του πολιτισμού. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του επισκέπτη, θα στήσουν το δικό τους μουσείο και θα μας ξεναγήσουν, εξερευνώντας τόσο τα μουσειακά επαγγέλματα όσο και τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς. Στη συνέχεια και με αφορμή τις εκθέσεις, θα αναγνωρίσουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός παιδικού μουσείου και θα ενημερωθούν για τη δράση του Παιδικού Μουσείου Εξερεύνησης.

Στο βιωματικό σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν έως 20 εκπαιδευτικοί.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής από Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γιώργος Μακράκης, 6932 708 450

Αναστασία Αράπογλου, 6945 872 806

Το Exploration Children’s Μuseum | Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης είναι το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης. Αφιερωμένο στην υπηρεσία του παιδιού και της οικογένειάς του, αποστολή μας είναι να εμπνέουμε τα παιδιά να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν, να πειραματίζονται και φυσικά να παίζουν. Μέσα από τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, δημιουργούμε ειδικά μαθησιακά περιβάλλοντα με κύριο άξονα την πολιτιστική, φυσική και τεχνολογική κληρονομιά του τόπου μας, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020, το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου μέσα στο δικό τους χώρο: το σχολείο. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σχεδιάζονται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Προσεγγίζουμε ποικίλα θέματα της καθημερινής ζωής και κοινωνίας διαθεματικά και διεπιστημονικά, με στόχο να εμπλουτίζουμε τη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Exploration Children’s Museum | ΠαιδικόΜουσείοΕξερεύνησης

www.exploration.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές