Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη του Υπ. Παιδείας στους Νηπιαγωγούς για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

webinar

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το επικοινωνιακό της παιχνίδι σε μια κοινωνία που προσπαθεί να σταθεί όρθια, εξακολουθεί να παίζει με τις αγωνίες των οικογενειών αλλά και με τις παιδικές ψυχές!

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει για τις επαρκείς υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, για τις υποδομές των σχολικών μονάδων, για τη δωρεάν διανομή ηλεκτρονικών συσκευών στις ελληνικές οικογένειες, μια «διανομή» που κατέληξε σε φιάσκο… Επίσης, για την… εφεύρεση της προαιρετικότητας στην - εξ αποστάσεως - λειτουργία των σχολείων για κάποιες από τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα.

Και συνεχίστηκε αυτή η προσπάθεια με τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου την Τετάρτη του Πάσχα, ενός προσχεδίου που γυρίζει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω. Την ίδια μέρα (22/4) εξέδωσαν εγκύκλιο με την οποία καλούσαν τους Νηπιαγωγούς να πάρουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο (24/4) - ημέρα διακοπών αλλά προαιρετικής λειτουργίας για την κυβέρνηση - για να τους επιμορφώσουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Σε όλες τους αυτές τις προσπάθειες και στις τόσες σελίδες του προσχεδίου νόμου δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για τη χρηματοδότηση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου:

Ø  για τις κτηριακές υποδομές που σε πολλές περιπτώσεις είναι σε άθλια κατάσταση, για την καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, για το στοίβαγμα των προνηπίων - νηπίων σε ακατάλληλους χώρους, για την υποστελέχωσή τους με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, για την πενιχρή οικονομική στήριξη στα λειτουργικά τους έξοδα - με αποτέλεσμα κάθε Σεπτέμβρη οι γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για την ανύπαρκτη ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση της εργασίας μας! Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σε όσα ορίζει η παιδαγωγική επιστήμη για το ρόλο του Νηπιαγωγού και το Νηπιαγωγείο! Δεν πρόκειται να κλείσουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η κάθε οικογένεια!

Ενημερώνουμε, για μια ακόμη φορά, πως η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ΔΕΝ είναι υποχρεωτική για καμία βαθμίδα, σύμφωνα και με τις εγκυκλίους του ίδιου του Υπουργείου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί:

Ø  τους συναδέλφους Νηπιαγωγούς να συνεχίσουν το έργο τους όπως έκαναν μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας μεθόδους και εργαλεία όποιας μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κρίνουν, ώστε να διατηρήσουν την επαφή με τους μαθητές τους και τις οικογένειες, στηρίζοντάς τους στη δοκιμασία αυτή, δοκιμασία, άλλωστε, που βιώνουμε όλοι μας!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές