Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας που ζητά την πραγματοποίηση υπηρεσιακών μεταβολών ως τις 14 Αυγούστου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

-109742307-720x360

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου τον Ιούνιο, που συρρικνώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό και δημιουργεί πολυάριθμα τμήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, μετά από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο νομοσχέδιο του Ιουλίου για την ιδιωτική εκπαίδευση, δε σταματά ούτε τον Αύγουστο και με επείγουσα εγκύκλιο ζητά από τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρωθούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την έγκαιρη προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς το Υπ. Παιδείας προχωρεί σε αυτή την ενέργεια, κρύβοντας βέβαια τις πραγματικές του προθέσεις. Ενώ δεν έχει κάνει την παραμικρή προετοιμασία για το πως θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως κάνουν άλλες χώρες, σε σχέση με την πανδημία του covid19, τώρα τάχα κόπτεται να προετοιμάσει την ορθή κατανομή του διδακτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες τη στιγμή που:

Τα σχολεία είναι κλειστά, επομένως δεν μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, ώστε να διαπιστωθούν οι υπεραριθμίες. Οι μόνιμοι βρίσκονται σε άδεια και δε δύναται να ενημερωθούν, ούτε να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις. Επιπλέον, οι αλλαγές που θα προκύψουν μέχρι το τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου σε σχέση με τις μακροχρόνιες άδειες θα είναι μεγάλες, όπως και με τις επώδυνες ρυθμίσεις που προβλέπει ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4692/2000 (αύξηση αριθμού μαθητών στα τμήματα).

Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους την, ακόμη μία, αρνητική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί:

  • Το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιο.
  • Τη ΔΟΕ να αντιδράσει και να ζητήσει την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου. Παράλληλα να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Δε θα περάσουν οι περικοπές θέσεων συναδέλφων, οι περικοπές τμημάτων και η συνολική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που επιδιώκει και επιχειρεί η κυβέρνηση.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές