ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

 

Συνάδελφοι είναι τουλάχιστον μέγιστη τιμωρία για την Κρήτη και τεράστια αδιαφορία από την πολιτεία να έχουμε ένα εκλεγμένο Πρωθυπουργό , δύο υπουργούς και ένα υφυπουργό στην κυβέρνηση και το νησί να στενάζει κάτω από το βάρος των ελλείψεων για άλλη μια φορά. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι παρά την ενημέρωση που είχαν το καλοκαίρι από τους κατά τόπους συλλόγους οι βουλευτές, δεν είδαμε ούτε μια παρέμβαση στη βουλή από κανένα βουλευτή ανεξαρτήτου κόμματος, για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Α/θμια εκπαίδευση. Δεν τιμά κανένα και καλό είναι έστω και την τελευταία στιγμή να διεκδικήσουν την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των παρακάτω κενών σε επίπεδο Κρήτης.


Συγκριμένα στο νομό Ηρακλείου τα κενά έχουν ως εξής:


Δάσκαλοι: 240
Νηπιαγωγοί: 120
Ειδικότητες Συνολικά: 75
Σύνολο: 435

Νομός Λασιθίου


Δάσκαλοι: 46
Νηπιαγωγοί: 22
Ειδικότητες Συνολικά: 25
Σύνολο: 93


Νομός Ρεθύμνου


Δάσκαλοι: 35
Νηπιαγωγοί: 30
Ειδικότητες Συνολικά: 45
Σύνολο: 115


Νομός Χανίων

 
Δάσκαλοι: 60
Νηπιαγωγοί: 25
Ειδικότητες Συνολικά: 48
Σύνολο: 133


Γενικό σύνολο στην Κρήτη 776


Όσον αφορά την πολύπαθη ειδική αγωγή σύμφωνα με πολύ πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε για τα κενά στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ανέρχονται στα 43 και σίγουρα οι πιστώσεις που θα πάρουμε σε επίπεδο Κρήτης θα είναι 35. Επίσης τα κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι πάνω από 100 και οι εγκεκριμένες πιστώσεις σε πρώτη φάση θα ναι 53 δυστυχώς…..

Ενημέρωση ΑΠΥΣΠΕ (Σεπτέμβριος 2015)

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

                     

 

                          Δημήτρης Δερμιτζάκης                                                                          Ηράκλειο 2015

«Περιμέναμε καλύτερες μέρες για την παιδεία… κοντά στις 2000 οι ελλείψεις εκπαιδευτικών σε επίπεδο Κρήτης,  στην Α/θμια εκπαίδευση.»

…..Πανελλαδικά αρνητική πρωτιά η περιφέρεια Κρήτης σε ποσοστό ελλείψεων  σε σχέση με τον πληθυσμό της. Κατέχουμε περίπου το 1/6  από τις  13.000 σε όλη την Ελλάδα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά….;;;

Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια το συνδικάτο βρίσκετε αυτή την περίοδο, αντιμέτωπο με δεκάδες εκπαιδευτικά θέματα που ταλανίσουν την παιδεία. Διαβάζω παλαιότερων χρόνων  ανακοινώσεις συλλόγων, αλλά και αιρετών, ξεσκαλίζοντας το αρχείο μου και πραγματικά λυπάμαι που για άλλη μια φορά θα γίνουμε μάρτυρες ίδιων θλιβερών ανακοινώσεων για την κατάσταση των ελλείψεων στα σχολεία. Συναντήσεις με τοπικούς φορείς και βουλευτές, έντονες αντιδράσεις μέσω των ΜΜΕ ως μέτρο πίεσης προς την εκάστωτε ηγεσία, συμμετοχή του γονεϊκού  κινήματος και πάει λέγοντας. Μοναδικά θύματα πάντα οι μαθητές των σχολείων.

Εν προκειμένω και ενώ φέτος περιμέναμε τους περιβόητους μετά από χρόνια μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση που τελικά θα μείνουν στις καλένδες, μετράμε πανελλαδικά 13.000 κενά στην Α/θμια εκπαίδευση και όσον αφορά την  περιφερειακή ενότητα Κρήτης φτάνουμε αισίως τα 1972, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από την περασμένη χρονιά όπου τέτοιο καιρό μετρούσαμε 1620ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Φέτος όμως λυπάμαι περισσότερο για δύο λόγους: πρώτον γιατί υπήρξε μια έντονη δυστυχώς παραφιλολογία για προσλήψεις και διορισμούς που έθρεψε ελπίδες σε πολλούς συναδέλφους αναπληρωτές, όλων των ειδικοτήτων και δεύτερον γιατί  το ανάλγητο υπουργείο παιδείας είχε ενημερωθεί πολλές φορές από το συνδικάτο για θεσμικά θέματα που παραμένουν στα συρτάρια των υπουργών.Δυστυχώς μείναμε με την ελπίδα. Να τονίσω χαρακτηριστικά το άνοιγμα των πινάκων αλλά και την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων,  με υποσχέσεις εκ στόματος του ίδιου του υπουργού.

Θέλω να τονίσω ότι όπως έχουμε επισημάνει πρόσφατα και σε άλλεςδημοσιεύσειςκίνητρα όπως η αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων θέμα καθαρά θεσμικό, θα μπορούσε να έχει λύσει την φυγή των αποσπάσεων που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες για άλλη μια χρονιά. Δεν υπάρχουν οικονομικά κίνητρα για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Κρήτη,ας δοθούν  όμως μόρια τα οποία στερούνται οι σχολικές μας μονάδες. 

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν γίναμε στο ίδιο έργο θεατές και στα ήδη υπάρχοντα κενά στους τέσσερεις νομούς που ήταν εξ αρχής αυξημένα  (1917),  με τις πρόσφατες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ προστέθηκαν άλλα 55 με αποτέλεσμα να φτάνουμε στον μεγάλο  αριθμό των 1972.

Συγκριμένα στο νομό Ηρακλείου τα κενά έχουν ως εξής:

Δάσκαλοι: 360

Νηπιαγωγοί: 200

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής: 195

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής:25

Ειδικότητες Συνολικά: 193

Σύνολο: 973 +  20 από τις αποσπάσεις  = 993

Νομός Λασιθίου

Δάσκαλοι: 135

Νηπιαγωγοί: 80

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής: 30

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής: 10

Ειδικότητες Συνολικά: 83

Σύνολο: 338 +21από τις αποσπάσεις = 359

Νομός Ρεθύμνου

Δάσκαλοι: 75

Νηπιαγωγοί: 47

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής: 13

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής: 6

Ειδικότητες Συνολικά: 91

Σύνολο: 232+ 10 από τις αποσπάσεις = 242

Νομός Χανίων

Δάσκαλοι: 129

Νηπιαγωγοί: 62

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής: 91

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής: 12

Ειδικότητες Συνολικά: 80

Σύνολο: 374+4 από τις αποσπάσεις = 378

Γενικό ΣύνολοΚρήτης: 1917 +55 από τις αποσπάσεις = 1972!!!!!

Ντρέπομαιπλέον ως δάσκαλος και  αιρετός την ίδια την κοινωνία για την κατάντια του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Λυπάμαι γιατί στο όνομα μιας «διαπραγμάτευσης» κάποιοι στο υπουργείο παιδείας βρήκαν δικαιολογία να μην δουλέψουν για το άνοιγμα των σχολείων…..

Ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ   Κρήτης  Δημήτρης Δερμιτζάκης

3η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

3η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 28/09/2014

 1.   
 2.                       

«Αποπροσανατολισμός από τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης»

Αυτές τις μέρες, η κοινωνία με το γνωστό τρόπο τις καθοδήγησης μέσα από τα ΜΜΕ, γίνεται αποδέκτης μιας παρατεταμένης δυσφήμισης του εκπαιδευτικού κόσμου με τα γνωστά θέματα παιδοφιλίας και ανηθικότητας. Γνωστό επίσης είναι ότι κάθε νοήμον πολίτης, εκπαιδευτικός αλλά και συλλογικό όργανο, καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές.

Από τις πρώτες μέρες δημοσίευσης των παραπάνω αδικημάτων το σύνολο του κλάδου καθώς και το συνδικάτο, καταγγείλαμε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές και βάλαμε στο περιθώριο τους ελάχιστους υπευθύνους.

Όμως νομίζω δεν είναι τυχαίος τόσος ντόρος από τον υπουργό της «επικοινωνιακής πολιτικής» και παιδείας κ. Λοβέρδο. Μεθοδευμένος και στοχευόμενος ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας από τα υπάρχοντα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, την ελλιπή χρηματοδότηση, αλλά και τις ελλείψεις σε προσωπικό στα σχολεία.

Εμείς θα θέλαμε από τον υπουργό να απαντήσει στους γονείς, που με αγωνία περιμένουν κάθε πρωί στην προσευχή του σχολείου να ακούσουν, αν ήρθαν επιτέλους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για τα παιδιά τους , αν έγιναν προσλήψεις στην ειδική αγωγή σε παράλληλη στήριξη, αν άνοιξε το ολοήμερο , ή αν το πολυπληθέστατο τμήμα των 27 παιδιών ανά τμήμα «μοιραστεί» για καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση. Μεγάλα τα προβλήματα και ουσιώδη!!! Όμως πέρα από κάποιες επικοινωνιακές και εντέχνως πολιτικάντικες απαντήσεις στην ουσία απαντήσεις για τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας στην Ελλάδα δεν ακούμε.

Μόνο για τον ΑΣΕΠ γίνετε επίσης εντέχνως διαφήμιση για να μπορεί να δικαιολογεί τον εαυτό του ο υπουργός, ότι προσπαθεί να τον διενεργήσει.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει λέει ο λαός!!!

Αν θέλουν να κάνουν διορισμούς έχουν και επιτυχόντες σε παλιότερους διαγωνισμούς αλλά και τόσες χιλιάδες αναπληρωτές στον πίνακα, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Είναι οι λεγόμενοι «μόνιμοι» αναπληρωτές , έτσι για να τους γνωρίσει καλύτερα ο υπουργός παιδείας.!!!

Εν τέλει, παρά τις προσλήψεις σε τρεις φάσης αναπληρωτών η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και στην Κρήτη. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω νούμερα τόσο στην Γενική αγωγή , όσο σε ειδικότητες αλλά και την πολυπόθητη παράλληλη στήριξη.

 1.                              ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δάσκαλοι   46

Νηπιαγωγοί   32

Ειδικότητες   130

Ειδική αγωγή δασκάλων   6

Ειδική αγωγή νηπιαγωγών 2

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 142     Νηπιαγωγούς 11

 1.                           
 2.                            ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Δάσκαλοι 23

Νηπιαγωγοί 22

Ειδικότητες   150

Δάσκαλοι ειδικής αγωγής 43

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής 10

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 68     Νηπιαγωγούς 6

 1.                             
 2.                          ΝΟΜΟΣ   ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δάσκαλοι 16

Νηπιαγωγοί   15

Ειδικότητες   60

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής 2

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 113     Νηπιαγωγούς 29      

 1.                           
 2.                          ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δάσκαλοι 18

Νηπιαγωγοί 16

Ειδικότητες 40

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 25     Νηπιαγωγούς 5  

ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΝΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:

Δάσκαλοι: 103

Νηπιαγωγοί: 84

Ειδικότητες : 380

Δάσκαλοι ειδικής αγωγής: 49

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής : 10

Παράλληλη στήριξη δάσκαλοι: 348

Παράλληλη στήριξη νηπιαγωγοί: 51

Γ. Σύνολο: 922

2η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

2η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Δημήτρης Δερμιτζάκης


 

Ηράκλειο 20/09/2014

«Προσλήψεις αναπληρωτών, για μπαλώματα στην εκπαίδευση»

Είναι αλήθεια ότι η Β΄ φάση αναπληρωτών (ειδικοτήτων αλλά και δασκάλων νηπιαγωγών) ήταν μια ανάσα μέσα στην δύσκολη και έκρυθμη κατάσταση της εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα. Βέβαια ο χορός του διαίρει και βασίλευε από μεριάς του υπουργείου καλά κρατεί και μπορούμε να φανταστούμε τις έντονες αλλά και δίκαιες διαμαρτυρίες των συναδέλφων στις τοποθετήσεις που επίκεινται ανά διευθύνσεις Α/θμιας. Συνάδελφοι κρατικού και συνάδελφοι ΕΣΠΑ…..

Ο Υπουργός κ. Λοβέρδος και η παρέα του μας διαβεβαίωναν ότι η φετινή σχολική χρονιά θα βαδίσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με βαρύγδουπες δηλώσεις, άλλοτε αντιφατικές, χαρακτηριστικές του λαϊκισμού που τους χαρακτηρίζουν….

Όμως κύριε Λοβέρδο μας άφησες «ανοιχτούς λογαριασμούς» και σε μας, ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη μας αρέσει να τους «κλείνουμε». Δεν χαριστήκαμε σε κανένα από τότε που ξεκινήσαμε να μιλάμε για τεράστια κενά σε επίπεδο Κρήτης. Τώρα θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο και αμείωτο ρυθμό γιατί καθώς φαίνεται, θα αφήσετε και τις επόμενες εβδομάδες μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς, θα ξεχάσετε πολλά τμήματα με 27 και 28 παιδιά και σίγουρα έχετε παραμελήσει τη νευραλγική ειδική αγωγή….

Ντροπή κύριε Λοβέρδο, αλλά αφήσατε «ανοιχτούς λογαριασμούς» και μείς θα σας μάθουμε να τους «κλείνετε…..»

Η κατάσταση των ελλείψεων λοιπόν μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων, δασκάλων και νηπιαγωγών στην Κρήτη διαμορφώνεται ως εξής:

 1.                              ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δάσκαλοι   63

Νηπιαγωγοί   40

Ειδικότητες   130

Ειδική αγωγή δασκάλων   6

Ειδική αγωγή νηπιαγωγών 2

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 142     Νηπιαγωγούς 11

 1.                           
 2.                            ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Δάσκαλοι 27

Νηπιαγωγοί 25

Ειδικότητες   150

Δάσκαλοι ειδικής αγωγής 43

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής 10

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 68     Νηπιαγωγούς 6

 1.                             
 2.                          ΝΟΜΟΣ   ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δάσκαλοι 20

Νηπιαγωγοί   14

Ειδικότητες   60

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής 2

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 113     Νηπιαγωγούς 29      

 1.                           
 2.                          ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δάσκαλοι 5

Νηπιαγωγοί 16

Ειδικότητες 50

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 25     Νηπιαγωγούς 5  

Αν προσθέσουμε και τα κενά των αδειών άνευ αποδοχών που ανέρχονται σε 17 και πρέπει να καλυφθούν με αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού τα κενά δασκάλων σε επίπεδο Κρήτης ανέρχονται σε 206+12 άδειες άνευ αποδοχών = 218 και νηπιαγωγών σε 128+4 άδειες άνευ αποδοχών = 132 κενά!!!

ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΝΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:

Δάσκαλοι: 115

Νηπιαγωγοί: 95

Ειδικότητες : 390

Δάσκαλοι ειδικής αγωγής: 49

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής : 10

Παράλληλη στήριξη δάσκαλοι: 348

Παράλληλη στήριξη νηπιαγωγοί: 51

Γ. Σύνολο: 1058

1o EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ

1ο   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

                                                                                                       Ηράκλειο 16/09/2014

Στη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ στις 15/09/2014 συνεδριάσαμε για τα παρακάτω θέματα:

 1. Δόθηκαν 3 άδειες άνευ αποδοχών εκ των οποίων η μία με διάρκεια δύο μηνών, καθώς ο συνάδελφος είχε εξαντλήσει ήδη , σύμφωνα με το νόμο, το υπόλοιπο της άδειας που δικαιούται. Αν συνυπολογίσουμε και τις 14 άδειες που δόθηκαν στο προηγούμενο συμβούλιο (28/08) θα διαπιστώσουμε ότι ήδη με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς έχουμε 17 κενά από άδειες άνευ αποδοχών τα οποία πρέπει να καλυφθούν με εκπαιδευτικούς κρατικού προϋπολογισμού.

Κάνοντας λοιπόν ένα απολογισμό μετά τις τοποθετήσεις της Α΄ φάσης αναπληρωτών στις τέσσερεις διευθύνσεις Α/θμιας σε επίπεδο Κρήτης και σύμφωνα πάντα με τις ενημερώσεις των κατά τόπους συλλόγων και αιρετών του ΠΥΣΠΕ διαπιστώνουμε τα παρακάτω κενά:

 1.                           ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δάσκαλοι 115

Νηπιαγωγοί 60

Ειδικότητες 230

Ειδική αγωγή δασκάλων 6

Ειδική αγωγή νηπιαγωγών 10

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 142     Νηπιαγωγούς 11

 1.                             ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Δάσκαλοι 46

Νηπιαγωγοί 28

Ειδικότητες  95

Δάσκαλοι ειδικής αγωγής 43

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής 13

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 68     Νηπιαγωγούς 6

 1.                             
 2.                          ΝΟΜΟΣ   ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δάσκαλοι 30

Νηπιαγωγοί  20

Ειδικότητες  100

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής 4

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 113     Νηπιαγωγούς 29      

 1.                           
 2.                         ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δάσκαλοι 15

Νηπιαγωγοί 20

Ειδικότητες 75

Αιτήσεις για παράλληλη σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δασκάλους 25     Νηπιαγωγούς 5  

Αν προσθέσουμε και τα κενά των αδειών άνευ αποδοχών που ανέρχονται σε 17 και πρέπει να καλυφθούν με αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού τα κενά δασκάλων σε επίπεδο Κρήτης ανέρχονται σε 206+12 άδειες άνευ αποδοχών = 218 και νηπιαγωγών σε 128+4 άδειες άνευ αποδοχών = 132 κενά!!!

ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΝΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:

Δάσκαλοι: 218

Νηπιαγωγοί: 132

Ειδικότητες : 500

Δάσκαλοι ειδικής αγωγής: 49

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής : 23

Παράλληλη στήριξη δάσκαλοι: 348

Παράλληλη στήριξη νηπιαγωγοί: 51

Γ. Σύνολο: 1321

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν η συντριπτική πλειοψηφία των παράλληλων στηρίξεων καθώς όλες οι περιπτώσεις είναι διαγνωσμένες από τα ΚΕΔΔΥ οπότε χρήζουνε άμεσης ανάγκης!!

Να τονίσουμε και το αίτημα όλων των ΚΕΔΔΥ της Κρήτης καθώς χρειάζονται άμεση στελέχωση και ισόρροπη κατανομή προσωπικού σε όλους τους νομούς ανεξαιρέτως!!

Άλλα θέματα στη ίδια συνεδρίαση:

 1. Γνωμοδοτήσαμε για την πλήρωση κενούμενης θέσης μέλους στο ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών. Η θέση αφορούσε και τις δύο πρώτες βαθμίδες εκπαίδευσης. Δυστυχώς σύμφωνα με την εγκύκλιο της προκήρυξης τα συμβούλια του ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ γνωμοδοτούν και η τελική η απόφαση θα παρθεί από τον περιφερειακό Διευθυντή. Αυτό που διασφαλίσαμε ήταν ο έλεγχος των μορίων για τους συναδέλφους της Α/μιας. Άποψη μου ήταν να καλυφθεί το κενό με όποιον συνάδελφο της Α/μιας διέθετε τα περισσότερα μόρια για να υπάρχει μια ισόρροπη αναλογία για τις δύο βαθμίδες στο Κ.Π.Ε .
 2. Γνωμοδοτήσαμε για την απαλλαγή από τα καθήκοντα τριών Προϊσταμένων νηπιαγωγείων στην Α/θμια Ηρακλείου τις οποίες εν τέλει κάναμε δεκτές .
 3. Γνωμοδοτήσαμε για την απαλλαγή από τα καθήκοντα Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Α/θμια Ρεθύμνου την οποία επίσης κάναμε δεκτή.
 4. Δεχτήκαμε τη διακοπή άσκησης διευθυντικών καθηκόντων λόγω, δυστυχώς, λειτουργικού υποβιβασμού

Ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρης Δερμιτζάκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

«ΣΕ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ …..» ΗΡΑΚΛΕΙΟ 20/07/2014

Πέρυσι ζήσαμε μια πρωτοφανή κατάσταση με ελλείψεις στα σχολεία, όπου φτάσαμε να κάνουμε ύστατες παρεμβάσεις για κάλυψη επειγόντων κενών Ιανουάριο μήνα. Φέτος απ ότι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των αιρετών του ΠΥΣΠΕ στην περιφέρεια Κρήτης αλλά και σε όλη την Ελλάδα, προμηνύουν με μαθηματική ακρίβεια μια χρονιά ακόμα δυσκολότερη σε ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Καταρχήν ο ίδιος ο υπουργός έχει παραδεχτεί ότι φέτος έχουμε παραπάνω συνταξιοδοτήσεις. Από το 2011 έχουν να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην παιδεία. Η εκπαίδευση δεν εμπίπτει ούτε καν στη ρύθμιση που αναφέρει 5 αποχωρήσεις και μια πρόσληψη… Έστω…. Καμία θέση οργανική τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει καλυφθεί με μόνιμους διορισμούς ως όφειλε η Πολιτεία να πράξει. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στον πίνακα αναπληρωτών, χιλιάδες συνάδελφοι οι οποίοι πολλές φορές φτάνουν και τα 10 χρόνια προϋπηρεσίας και να μην έχουν διοριστεί μόνιμοι στην εκπαίδευση. Είναι αδιανόητο να δουλεύουν από το 2010 και να μην προσμετράτε η προϋπηρεσία τους, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα διορισμού. Είναι αδιανόητο να χουμε εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων στα σχολεία, και να διαιρούμαστε σε μόνιμους , αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού, αναπληρωτές ΕΣΠΑ, αναπληρωτές ειδικής αγωγής , αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, συναδέλφους ωρομίσθιους. Οι τραγελαφικές καταστάσεις που ζούμε τα τελευταία χρόνια στα σχολεία είναι απόρροια του παραπάνω «διαίρει και βασίλευε». ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ θα χουν τα εξής θετικά αποτελέσματα: - Θα υπάρξουν έγκαιρα εκπαιδευτικοί στα σχολεία με αποτέλεσμα να μειώνονται τα κενά που θα απομένουν στις Α/θμιες μετά τις 11 Σεπτέμβρη. - Θα καλυφθούν οργανικά κενά που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια από συνταξιοδοτήσεις - Θα μειωθεί η ανεργία και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους (άλλωστε σε αυτό δεν προσανατολίζετε και η κυβέρνηση όπως ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ με υπερφίαλους τίτλους στα ΜΜΕ;;;;) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ άλλο τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Η λύση είναι μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Περισσότερα κονδύλια και για την παιδεία. Πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για ΜΟΝΙΜΟΥΣ διορισμούς οι οποίο θα λύσουν ένα μεγάλο και συσσωρευμένο πρόβλημα των κενών τα τελευταία χρόνια. Την ευθύνη πλέον την φέρουν, οι έχοντες θεσμικό ρόλο ανά νομό τόσο σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εμείς ως αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Θα καλέσουμε τους άμεσα εμπλεκομένους θεσμικούς εκπροσώπους μας για να τους ενημερώσουμε με ακρίβεια για το τεράστιο πρόβλημα που των ελλείψεων στα σχολεία. Θεωρώ ότι, οι σύλλογοι μπορούν με τη βοήθεια των αιρετών του ΠΥΣΠΕ να μαζέψουν τα οργανικά κενά σε κάθε περιοχή και να ενημερώσουν τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες για την κατάσταση των ελλείψεων. Αυτή τη στιγμή με στοιχειά και αριθμούς που θα παραθέσω παρακάτω, διακυβεύεται το άνοιγμα των σχολείων. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου από νωρίς για να μπορέσει αυτός να κρούσει στις 11 Σεπτέμβρη..… Είναι ώρα ευθύνης για να ομονοήσουν όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις του τόπου ανεξάρτητα από πολιτική θέση, ώστε να βοηθήσουν στη διάσωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Δάσκαλοι 147 Νηπιαγωγοί 83 Γυμναστές - (λειτουργικά κενά μόνο) Αγγλικών 14 Ειδικής αγωγής 48* *( παρ’ ότι έχουν να ανοίξουν καινούρια τμήματα ένταξης εδώ και 4 χρόνια) ΧΑΝΙΑ Δάσκαλοι 92 Νηπιαγωγοί 47 Γυμναστές - (λειτουργικά μόνο) Αγγλικών 1 Ειδικής Αγωγής 29 ΛΑΣΙΘΙ Δάσκαλοι 55 Νηπιαγωγοί 55 Γυμναστές 4 Αγγλικών 5 Ειδικής αγωγής 30 ΡΕΘΥΜΝΟ Δάσκαλοι 47 Νηπιαγωγοί 11 Αγγλικών 6 Mουσικών 1 Ειδικής αγωγής 10 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΗΤΗΣ Δάσκαλοι 341 Νηπιαγωγοί 196 Γυμναστές 4 Αγγλικών 26 Ειδικής αγωγής 117 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 685 Αν υπολογίσουμε και τα λειτουργικά κενά τα οποία θα βγουν τέλος Αυγούστου το παραπάνω νούμερο θα διπλασιαστεί!!! Αν δε, προσθέσουμε μέσα σε όλα αυτά και τις ειδικότητες που θα χρειαστούμε για να λειτουργήσουν τα σχολεία ΕΑΕΠ τα κενά το Σεπτέμβριο θα φτάσουν δυστυχώς σε ασύλληπτα νούμερα!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΚΕΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ!!! Το θέμα το αναδεικνύουμε τώρα που είναι σχετικά νωρίς και πρέπει να μπει σε προγραμματισμό πριν τις διακοπές του Αυγούστου. Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις και διεκδικήσεις των ιθυνόντων ξεκινώντας από τοπικά…..

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

       ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ        ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

           ΗΡΑΚΛΕΙΟ 27/01/2014

 

             ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ….. ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…

         Είναι πρόσφατο στη μνήμη μας, όταν επισημαίναμε στους κατά τόπους φορείς, μέσα από τους συλλόγους μας, ότι η χρονιά προβλέπεται η δυσκολότερη των τελευταίων χρόνων. Δυστυχώς οι δυσοίωνες εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν, με τον πιο απαισιόδοξο τρόπο. Δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τη χείριστη κατάσταση στην εκπαίδευση και ιδιαιτέρως στην Κρήτη, όπου στα μέσα της σχολικής χρονιάς προσπαθούμε με υποσχέσεις, υποχρεωτικές και παρακαλετές μετακινήσεις, με κλεισίματα τμημάτων και δομών, δηλ. με λογής - λογής μπαλώματα, να καλύψουμε τις ελλείψεις μας!

Τραγικά θύματα οι μαθητές της Α/θμιας, που στοιβαγμένοι σε πολυπληθέστατα τμήματα - της τάξεως και των 35 ατόμων - προσπαθούν να ξεκλέψουν από τον ένα δάσκαλο τα στοιχειώδη. Οι εκπαιδευτικοί υπερβάλλουν εαυτόν και προσπαθούν με όσο φιλότιμο τους έχει απομείνει, να σμιλέψουν ψυχές και να διδάξουν τα αυτονόητα.

Ενώ, λοιπόν, όλα αυτά συνθέτουν το πάζλ στην Α/θμια εκπαίδευση, οι ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του υπουργού παιδείας δια στόματος περιφερειακών διευθυντών και διευθυντών εκπαίδευσης, προσπαθούν να καταπραΰνουν την οργή της κοινωνίας, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου παιδείας.

   ~ Ακούσαμε για 1500 αναπληρωτές και μάλιστα κρατικού προϋπολογισμού, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Υπερφίαλοι τίτλοι για τις φυλλάδες των εφημερίδων και για να θρέψουν φρούδες ελπίδες σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

~ Μας υποσχέθηκαν να καλύψουν με αναπληρωτές τις επαυξημένες για φέτος, άδειες άνευ αποδοχών, από τις οποίες το υπουργείο οικονομικών βγαίνει κερδισμένο και τελικά μας κορόιδεψαν.

~ Μιλάνε για διορισμούς μόνιμου προσωπικού, αλλά σύμφωνα με σοβαρές πηγές στην Κρήτη , μάλλον με το ζόρι θα ξεπεράσουμε τον μονοψήφιο αριθμό.

~ Σήμερα (27/01)  πήραμε σε όλη την περιφερειακή Δ/νση Κρήτης 2 αναπληρωτές στην παράλληλη στήριξη, ενώ οι ανάγκες ξεπερνούν τις 50.

Μην απογοητευόμαστε όμως συνάδελφοι, ο υφυπουργός Σ. Κεδίκογλου «βρήκε τη λύση»: Θα στείλει στα κατεπείγοντα κενά αυτούς, που με την υπογραφή του έστειλε σε γραφεία και φορείς. Η ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ σε όλο της το μεγαλείο. Αν και στην Κρήτη μιλάμε για μονοψήφιους αριθμούς….

Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη οι κυβερνητικοί βουλευτές του τόπου μας, ενώ έγκαιρα είχαν ενημερωθεί, τηρούν σιγή ιχθύος. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουν πλέον είναι να καλέσουν Υπουργό και Υφυπουργό να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!!!

           Είναι ξεκάθαρο ότι ο υπουργός παιδείας συνεχίζει την καθολική συρρίκνωση και διάλυση της παιδείας και να αντικαθιστά επάξια και με το παραπάνω το «έργο» της προκατόχου του.  

          Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσουν άμεσα πιστώσεις για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μην χάνονται διαρκώς εκπαιδευτικές ώρες. Εκείνοι που κόπτονται -  υποτίθεται - για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων, έχουν παρατήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση στον κατήφορο των ελλείψεων. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τα παρακάτω μείζονος σημασίας, επείγοντα κενά σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης. Όταν μιλάμε για επείγοντα κενά εννοούμε την κάλυψη με δασκάλους σε πρωινή ζώνη, όπου δυστυχώς οι μαθητές διδάσκονται με πρακτικές εκ περιτροπής ή στοιβαγμένοι σε μία αίθουσα έως και 35 σε αριθμό.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 19

ΡΕΘΥΜΝΟ: 5

ΧΑΝΙΑ : 3

ΛΑΣΙΘΙ :1

Να τονίσουμε ότι οι ελλείψεις είναι πολύ περισσότερες, απλά επισημαίνουμε αυτές που έχουν χτυπήσει κόκκινο…

          

           Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα στην Κρήτη.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε με υποσχέσεις…

Είναι καιρός να δούμε την πραγματικότητα κατάματα…

Είναι καιρός με μαζικότητα και αγωνιστικότητα να ανατρέψουμε πολιτικές που διαλύουν καθημερινά τη δημόσια εκπαίδευση.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ . ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ!!. ΑΡΚΕΤΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!!

(ΥΓ: Όποια ηρωική έξοδο επιχειρηθεί στις επόμενες μέρες από τη στρούγκα του υπουργείου παιδείας, δεν απαλλάσσει κανένα από τις ευθύνες που έχει… Για το σημερινό χάλι της εκπαίδευσης στην Κρήτη υπάρχουν τεράστιες πολιτικές και διοικητικές ευθύνες!)

Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

Δερμιτζάκης Δημήτρης                          Ηράκλειο, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">dermisdimitris@yahoo.gr                                                            

        

ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ME ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ…….

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ

Παρακολουθούμε, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, την πλήρη διάλυση της εκπαίδευσης από το υπουργείο παιδείας. Γινόμαστε μάρτυρες ως εκπαιδευτικοί, ως σύλλογοι πρωτοβάθμιας αλλά και ως αιρετοί μιας τραγικής κατάστασης που βιώνει ο Έλληνας εκπαιδευτικός και κατ’ επέκταση ο Έλληνας μαθητής και ο γονέας του. Εγκύκλιοι της ντροπής αντίθετοι του νόμου, άρα τίθεται θέμα νομιμότητας, επιβάλλουν τη νέα πολιτική στην εκπαίδευση, ένα νέο τοπίο απογύμνωσης και εκ βάθρων αποσύνθεσης του δημόσιου σχολείου!!!

                         Πολυπληθέστατα τμήματα - κλείσιμο ολοήμερων….

Πιο συγκεκριμένα: Παρόλο που αποσύρθηκε τυπικά από τη Βουλή η διάταξη για το συν 10% μαθητές ανά τάξη, στα ήδη πολλά 25άρια τμήματα, εφαρμόζεται κατά κόρον από πολλές Διευθύνσεις εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να έχουμε τάξεις με 26 και 27 μαθητές. Τα ολοήμερα σχολεία στα δημοτικά, κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία αλλά και στα νηπιαγωγεία, παραμένουν κλειστά. Ένας κοινωνικός «δασκαλογέννητος» θεσμός που υπηρετούσε και υπηρετεί την κοινωνία, ιδιαίτερα στις κρίσιμες μέρες που υπάρχει η ανάγκη εργασίας από τους δυο γονείς, «γκρεμίζεται» σε βάρος μαθητών και γονέων. Όσο και αν είναι πάγιο αίτημα του κλάδου μας η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, που εξυπηρετεί τόσες χιλιάδες προνήπια προσφέροντας μόρφωση, διαπαιδαγώγηση στους μικρούς μαθητές, το δράμα και η απόγνωση όλων συνεχίζεται.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και την εξαθλίωση του εκπαιδευτικού, που ταξιδεύει με πενιχρούς μισθούς από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Μάλιστα, με τη φετινή τραγελαφική κατάσταση να χωρίζουν οικογένειες και συνάδελφοι με χρόνια προβλήματα υγείας να αποκλείονται από τις αποσπάσεις, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη! Αυτή, βέβαια, η μεταχείριση του υπουργείου για τον δήθεν εξορθολογισμό δημιουργεί τεράστια προβλήματα! Συγκεκριμένα, στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης έχουμε εγκρίνει ήδη ένα σημαντικό αριθμό αδειών άνευ αποδοχών και συνεχίζουμε…. Αυτή είναι η κατάσταση….

Υπεραριθμίες η νέα «μόδα»…

Κλείσιμο τμημάτων ένταξης και υποδοχής…

Το πιο κατάπτυστο και καταγγελτικό όμως , το οποίο αποτελεί και νέα μόδα φέτος του υπουργείου, είναι οι υπεραριθμίες! Αποτέλεσμα των πληθωρικών τμημάτων, που σκοπός τους δεν είναι άλλος, από το να καλύψουν με αντιπαιδαγωγικό τρόπο τα κενά στην Α/θμια εκπαίδευση. Βγάζουν υπεράριθμους με κυνικό τρόπο, απ’ όπου μπορούν ακόμα, από το ευαίσθητο κομμάτι της ειδικής αγωγής, καταργώντας τμήματα ένταξης και τμήματα υποδοχής. Θα τα εντάξουν λένε στο ΕΣΠΑ, μέχρι να τρέχει και αυτό… Και μετά;;; Ας έχουμε όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας το «…ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…»

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι η συγκυβέρνηση αυτό που έχει καταφέρει μέχρι τώρα είναι η πλήρης διάλυση της εκπαίδευσης. Παρ΄ όλες, όμως , τις αλχημείες και τα πρόχειρα τεχνάσματα του Υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των λειτουργικών κενών, αυτά παραμένουν και συνθέτουν το παζλ της υποτυπώδους λειτουργίας των σχολείων τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης στην Α/θμια εκπαίδευση. Μαζί με τα ολοήμερα που είναι σε προσωρινή (οριστική) καταστολή, τα κενά είναι αρκετά στον νομό Ηρακλείου αλλά και στον νομό Χανίων . Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στον νομό Ρεθύμνου ,με το Λασίθι να βρίσκεται σε λιγότερο καλύτερη κατάσταση.

                                         Κάλεσμα για αγώνα….

Καλούμε… 

Όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο μπαράζ κινητοποιήσεων και δράσεων που έχουν προκηρυχτεί, αλλά και όλοι μαζί να διαδηλώσουμε και να αποκλείσουμε δρόμους και δημόσια κτήρια.

Τους γονείς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις ομοσπονδίες γονέων των δήμων και όλη την κοινωνία να δώσει ένα δυναμικό αγώνα μαζί με τους εκπαιδευτικούς για το ελληνικό δημόσιο σχολείο. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης αγγίζουν πρώτα τον μαθητή και έπειτα τον δάσκαλο, καθώς ο δεύτερος υπάρχει λόγω του πρώτου. Στα άμεσα σχέδιά μας, ως σύλλογοι Α/θμιας ,είναι και οι καταλήψεις των σχολείων μαζί τους καθώς και η περιφρούρησή τους.

Επίσης, καλούμε τους ίδιους τους Δημάρχους στην Περιφέρεια Κρήτης, να εκφράσουν συντονισμένα την αντίθεσή τους για την υποτυπώδη λειτουργία των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στην εποπτεία τους .

Τέλος, απαιτούμε από τους βουλευτές να αφουγκραστούν επιτέλους την κοινωνία, στην οποία δεν παρέχονται πλέον ούτε τα στοιχειώδη για την εκπαίδευσή της , ώστε να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν γι΄ αυτήν!  

Δημήτρης Δερμιτζάκης

Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

Δερμιτζάκης Δημήτρης               Ηράκλειο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">dermisdimitris@yahoo.gr

Τηλ : 6989980830

        

1η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

καλή σχολική χρονιά με δύναμη ψυχής και υπομονής.

Είναι πραγματικά πολύ έντονα τα συναισθήματα και οι ευθύνες που μου αναλογούν να αναλαμβάνω το ρόλο του αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη και ασταθής για την παιδεία και τον τόπο. Επίσης σημαντικές οι ευθύνες και μεγάλη η τιμή, να αντικαταστώ ένα αιρετό συνδικαλιστή του διαμετρήματος του Ζαχαρία Καψαλάκη. Η δέσμευση του, η οποία αποτελεί και δέσμευση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ , για θητείες στο συνδικαλισμό αλλά και τη δυνατότητα νέων ανθρώπων να εκπροσωπήσουν τον κλάδο, υλοποιείτε στο ακέραιο.

                 Θεωρώ χρέος μου την παραπάνω εισαγωγή , πριν μπω στην ενημέρωση για την συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου 2013 στο συμβούλιο του ΑΠΥΣΠΕ.

 

Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η μοριοδότηση για την επιλογή προσωπικού στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας. (Σ.ΕΠ.). Πιο συγκεκριμένα με εγκύκλιο -  http://dipe.reth.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1702:-1757106375131-7-2013-&catid=3:2010-11-25-15-19-07&Itemid=6 -

προκηρύχτηκαν τριάντα (30) θέσεις για εκπαιδευτικούς στο αγγλόφωνο τμήμα Π.Ε και Δ.Ε του (Σ.Ε. Π) πλήρους και μειωμένου ωραρίου.  

       Συγκεκριμένα η παραπάνω εγκύκλιος στηριζόμενη στις διατάξεις του νόμου 3376/2005 (ΦΕΚ 191 Α΄/2-8-2005) προκηρύσσει είκοσι (20) θέσεις πλήρους ωραρίου , δέκα (10) θέσεις μειωμένου ωραρίου και ενός (1) ωρομίσθιου εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες διδασκαλίας για το έτος 2013-14.

Σε αυτό που διαφώνησα μέσα στην συνεδρίαση επί της αρχής ήταν ότι ο νόμος ο οποίος τοποθετεί τους μη φυσικούς ομιλητές ξένων γλωσσών σε δεύτερο πίνακα και δίνει προτεραιότητα στους φυσικούς ομιλητές της γλώσσας. Πολύ απλά αυτοί που έχουν «μητρική» γλώσσα την αλλοδαπή τοποθετούνται στον πρώτο πίνακα και εφόσον εξαντληθεί επιλέγουν από το δεύτερο όπου βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι φυσικοί ομιλητές. Να σημειώσουμε βέβαια εδώ ότι σχεδόν πάντα ο πρώτος πίνακας είναι πολυάριθμος οπότε ούτε λόγος για τον δεύτερο πίνακα.

Τι είπα στη συνεδρίαση

Αυτά που κατέθεσα στη συνεδρίαση ως επιχειρήματα στη διαφωνία, μου ήταν τα παρακάτω. Καταρχήν ένας συνάδελφος εκπαιδευτικός με αντίστοιχα πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων με πτυχία άριστης γλωσσομάθειας, δεν μπορεί να καταλάβει θέσει νηπιαγωγών και δασκάλων τουλάχιστον για την Α/θμια που εκπροσωπώ;

Δηλαδή, αγαπητοί συνάδελφοι, αν έχουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Έλληνα εκπαιδευτικού, το οποίο συναντάμε σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική κοινωνία, ο οποίος σπούδασε από τα εφηβικά του ακόμα χρόνια στο εξωτερικό με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και πολύ πιθανόν και διδακτική εμπειρία σε ξένα κράτη δεν μπορεί να διδάξει σε ένα ξενόγλωσσο δημοτικό τμήμα του (ΣΕΠ); Επίσης ένας κάτοχος ξενόγλωσσης φιλολογίας σε ελληνικό πανεπιστήμιο, με πιθανές μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό δεν είναι επίσης ισάξιος με αυτόν που κατέχει την ξένη φυσική γλώσσα; …και ακόμα τόσοι εκπαιδευτικοί που πέρασαν αποσπασμένοι από τα ελληνικά σχολεία της Ευρώπης , κάτοχοι αρκετών τίτλων σπουδών είναι επίσης κατώτεροι και δεν έχουν προτεραιότητα;;;

Αλίμονο γιατί τόσο υποτίμηση στους Έλληνες εκπαιδευτικούς!!!

Απαράδεκτος ο νόμος

Τέλος κατέθεσα ότι θεωρούμε τον ισχύοντα νόμο απαράδεκτο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που βιώνουμε ένα μεγάλο αριθμό νέων ανέργων, γι αυτό και αποχώρησα από τη διαδικασία. Δε μπορείς να διαφωνείς κάθετα με το νόμο και να παραμένεις στις κρίσεις του προσωπικού, βάση αυτού.

Διεκδικούμε και καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα τα πρωτοβάθμια, αλλά και τη ΔΟΕ να καταγγείλει τον ισχύοντα νόμο όπου βάζει σε «δεύτερη μοίρα» τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν μητρική γλώσσα την αλλοδαπή.

Προτείνουμε ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε να αντιμετωπίζονται ισάξια και ισότιμα όλοι οι εκπαιδευτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό άλλωστε ήταν και το πνεύμα της ευρωπαϊκής ένωσης και προοπτικής:!!!;;;;;

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;;;

Δημήτρης Δερμιτζάκης

Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

 

Σας παραθέτω τη δήλωσή μου, όπως την κατέθεσα στο συμβούλιο του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΠΡΟΣ

Τα μέλη της Επιτροπής επιλογής

εκπαιδευτικών Π.Ε και Δ.Ε του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας

            Σας ενημερώνω ότι ως αιρετός, διαφωνώ με την ισχύουσα νομοθεσία επιλογής εκπαιδευτικών Π.Ε και Δ.Ε του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, αφού διακατέχεται από στοιχεία εκπαιδευτικού ρατσισμού σε βάρος των συναδέλφων μου Ελλήνων εκπαιδευτικών.

            Συγκεκριμένα, βάση της προκήρυξης αρ. πρωτ. 1757Π/106375/Ζ1/31-7-2013 «πλήρωσης θέσεων εκπ/κών στο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας»,

α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι

Ουσιαστικά στους Έλληνες εκπαιδευτικούς πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών Π.Ε και Δ.Ε του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας.

Βάση της εγκυκλίου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να «έχουν ως μητρική γλώσσα: i) την αγγλική προκειμένου για τις θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων καθώς και τις θέσεις μαθηματικών, φυσικού, χημικού, καλλιτεχνικών και μουσικής   ii) τη γαλλική προκειμένου για τη θέση του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο Μαθηματικού ή Φυσικού ή Χημικού ή Βιολόγου iii) τη γερμανική προκειμένου για τη θέση ωρομισθίου Φυσικού ή Χημικού ή Μαθηματικού ή Βιολόγου και iv) την αντίστοιχη γλώσσα (αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική, πορτογαλική ή λετονική) την οποία θα διδάξουν στα τμήματα της μητρικής (L1) ή της γλώσσας ΙΙ, ΙΙΙ και IV

           Αλήθεια, συνάδελφος εκπαιδευτικός με αντίστοιχα πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων, με πτυχία γλωσσομάθειας, δεν μπορεί να καταλάβει θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων, τουλάχιστον για την Α/θμια Εκπ/ση που εκπροσωπώ; Γιατί τόση υποτίμηση στους Έλληνες εκπαιδευτικούς;

            Το συγκεκριμένο σχολείο χρηματοδοτείται από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού με το ποσό που αγγίζει το 1.500.000 ευρώ ετησίως.

            Οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί είναι ισάξιοι των ξένων συναδέλφων μας, πολλοί δε από αυτούς έχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών…

Ακόμα τόσοι εκπαιδευτικοί που πέρασαν αποσπασμένοι από τα ελληνικά σχολεία της Ευρώπης , κάτοχοι αρκετών τίτλων σπουδών είναι επίσης κατώτεροι και δεν έχουν προτεραιότητα;;;

            Θεωρώ ανεπίτρεπτο να μην τους δίνεται η δυνατότητα να διδάξουν στο παραπάνω σχολείο…

            Σεβόμενος της σπουδές τους, τον αγώνα και την αγωνία τους, την ανεργία που μαστίζει σήμερα την ελληνική κοινωνία και τους άνεργους Έλληνες συναδέλφους μου, αλλά και τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα,

δ η λ ώ ν ω

ότι δεν θα συμμετέχω στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών Π.Ε και Δ.Ε του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας και αποχωρώ από τη συνεδρίαση.

Ηράκλειο 30 Αυγούστου 2013

Ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές