Συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

 

Τ

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                            Για τη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» πραγματοποίησε, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, κ. Μ. Μπελαδάκη, προκείμενου να θίξει και ν’ αναδείξει όλα τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά, η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβούλιο ζήτησε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης τα οργανικά κενά ανά ειδικότητα, που δόθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για τις μόνιμες προσλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάναμε πως η θέση του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας είναι ότι το ΥΠΑΙΘ οφείλει να προχωρήσει στην ίδρυση νέων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων και επιτέλους να προχωρήσει στην ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης. Παράλληλα, να μειωθεί στο 1 έτος η υποχρεωτικότητα υπηρέτησης της οργανικής θέσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Τα οργανικά κενά που εισηγήθηκε η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου ενόψει των μόνιμων διορισμών είναι τα εξής:

Ειδικότητα

Οργανικά κενά

ΠΕ70

154

ΠΕ60

0

ΠΕ71

0

ΠΕ61

1

ΠΕ11

3

ΠΕ79

27

ΠΕ06

24

ΠΕ05

1

ΠΕ07

3

ΠΕ08

3

ΠΕ91

0

ΠΕ86

0

Σύνολο:

216

 Επιπλέον, ζητήσαμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης αναλυτική ενημέρωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές που εκκρεμούν και στο θέμα αυτό ανέφερε ότι η κρίση και τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών θα κινηθεί προς τα τέλη Ιουλίου. Επίσης, για τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ ανέφερε ότι θα προηγηθούν, όπως και πέρυσι, των τοποθετήσεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να προχωρήσουν υποβαθμίσεις σχολείων, ειδικότερα, δε, σε περιοχές που έχουν πληγεί από τους σεισμούς, αλλά αντιθέτως να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν. Παράλληλα, τονίσαμε ότι το ΠΥΣΠΕ πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους –παιδαγωγικές ανάγκες τμήματος, υποδομές, αίθουσες– για το σπάσιμο τμημάτων με τελικό αποδέκτη τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Επιπρόσθετα, για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην κατανομή μαθητών και τμημάτων.

Τέλος, αναδείξαμε τη θέση του Κλάδου για το διευρυμένο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο (μέχρι τις 17:30) και ζητήσαμε ενημέρωση για το εργασιακό καθεστώς και πως θα καλυφθούν οι νέες θέσεις που απαιτούνται. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηρακλείου ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τη διαδικασία αυτή, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκπαιδευτική κοινότητα για την έλλειψη ενημέρωσης και θεσμικού διαλόγου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για όλα τα θέματα που αφορούν το Δημόσιο Σχολείο και τον Εκπαιδευτικό.

3ο Θερινό Σχολείο

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Θερινό Σχολείο

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη και είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά παιδαγωγικές μεθόδους με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών τους για το περιβάλλον, την προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.

Το 3ο Θερινό Σχολείο υλοποιήθηκε από την Συντονίστρια Εκπαίδευσης Κρήτης του ΠΕ.Κ.ΕΣ. Κρήτης Αμαλία Φιλιππάκη, με την ενεργή στήριξη από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και τη συμβολή από τους Δήμους Φαιστού, Γόρτυνας και της Περιφέρειας Κρήτης.

Δήλωση της Ειδικής Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. , Ζαμπίας Λαζανάκη: «Το 3ο Θερινό σχολείο για την Αειφορία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Μεσσαρά και ευχόμαστε η ενέργεια και η αύρα αυτού του τόπου, του τόπου μας ,να γίνει έμπνευση ,ερέθισμα για νέες προσεγγίσεις της Αειφορίας!

Χιλιοευχαριστούμε την υπέροχη δασκάλα αυτού του σχολείου κ.Αμαλία Φιλιππάκη πρωταίτιο αυτής της διάδρασης και του βιώματος! Την Περιφέρεια Κρήτης και τις Δημοτικές Αρχές που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια ανάδειξης της Μεσσαράς. Τον Σύλλογο Π.Ε Δομήνικο Θεοτοκόπουλο που πάντα στηρίζει δράσεις επιμόρφωσης και εξωστρέφειας των εκπαιδευτικών! Και φυσικά ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς από όλη την Κρήτη που συμμετείχαν ενεργά στο 3ο Θερινό Σχολείο βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία γνώσης.

Η Μεσσαρα είναι τόπος ευλογημένος

και σίγουρα «αντίο» δε λέει σε κάνενα…

Μονάχα «εις το επανιδείν» !

«Εις το επανιδείν» λοιπόν!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος, Γιώργος Μακράκης

Ο Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Τάσιου

                      

 

 

Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου "Δ. Θεοτοκόπουλος"

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου                    του Συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα και το καταστατικό συγκροτήθηκε, τη Δευτέρα 4-7-2021, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΝΑ ΣΤΟΥΜΠΙΔΗ

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΜΠΙΑ ΛΑΖΑΝΑΚΗ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ/ΤΥΠΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΣΣΙΣΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΜΗΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΓΚΛΑΡΑ

ΜΕΛΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑNIKOΛΑΟΥ

   
   
   
   

Ελεγκτική Επιτροπή:

 1.  ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ

2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

      

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται να υπερασπιστεί το Δημόσιο Σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα του Εκπαιδευτικού, τις ανάγκες των μαθητών μας. Δεσμεύεται να βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, αξιώνοντας μια πραγματική και ποιοτική Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος, Γιώργος Μακράκης

Ο Γ. Γραμματέας, Γιάννης Τάσιου

 

 

 

 

Ευχές για ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι!!!

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι ! ! !

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.                      ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» εύχεται σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου το Διοικητικό Συμβούλιο θα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και θα παρακολουθεί όλα τα θέματα που αφορούν το Δημόσιο Σχολείο και τον Εκπαιδευτικό.

Για τις τρέχουσες εξελίξεις, οι παρεμβάσεις, οι κινητοποιήσεις και οι σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sylekpe.gr και θα ενημερώνονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχολείων.

Καλό Καλοκαίρι ! ! !

                          

 

Διαγωνισμός δημιουργίας από πλαστικά

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Διαγωνισμός δημιουργίας από πλαστικά

«Κατασκευή κοστουμιού από πλαστικές συσκευασίες και                  πλαστικά μιας χρήσης»

Προσκαλούμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς από το νομό Ηρακλείου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με θέμα: «Κατασκευή κοστουμιού από πλαστικές συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης». Με τον διαγωνισμό αυτό θα θέλαμε να δώσουμε το έναυσμα στα παιδιά να ασχοληθούν με το θέμα της υπερκατανάλωσης πλαστικού μέσα από μια δημιουργική δραστηριότητα. Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022! 

Οδηγίες διαγωνισμού:

      Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομάδες έως πέντε ατόμων χωρίς περιορισμό στην ηλικία των συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα. Μπορεί να υπάρξει συνεργασία με γονείς ή εκπαιδευτικούς για την ολοκλήρωση του κοστουμιού.

       Δηλώσεις συμμετοχής με e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

      Τα κοστούμια θα πρέπει να φωτογραφηθούν φορεμένα από κάποιο παιδί της ομάδας των δημιουργών και να αποσταλούν ως συνημμένες φωτογραφίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Τα πρόσωπα των παιδιών θα πρέπει να έχουν θολωθεί ή καλυφθεί με μωσαϊκό.

        Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται: «Συμμετοχή στον διαγωνισμό κατασκευής κοστουμιού από πλαστικές συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης» και στην ονομασία της κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να αναγράφεται το σχολείο, η τάξη και ο/η υπεύθυνη εκπαιδευτικός. Στο κυρίως μέρος του e-mail να αναγράφονται τα ονόματα των δημιουργών, οι ηλικίες τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

    Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι μεταχειρισμένα, π.χ. όχι καινούρια καλαμάκια αλλά μεταχειρισμένα και πλυμένα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και υλικά πέρα του πλαστικού αν αυτό είναι απαραίτητο (π.χ. ύφασμα, κλωστή, φερμουάρ κ.α.).     

  Για να θεωρείται άρτιο ένα κοστούμι θα πρέπει να είναι σταθερό, να μπορεί να φορεθεί χωρίς να χαλάσει, να αποτελεί μία ολοκληρωμένη εμφάνιση (π.χ. όχι μόνο μία φούστα αλλά και το τοπ). Τα κοστούμια μπορεί να είναι αντρικά ή γυναικεία.

    Προαιρετικά, μπορείτε να ολοκληρώσετε το σύνολό σας με αξεσουάρ όπως καπέλο, τσάντα, παπούτσια, μάσκα κ.α..

      Όλα τα κοστούμια που θα πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές θα κερδίσουν στον διαγωνισμό.

      Στους νικητές θα δοθούν δώρα που προωθούν τη μη χρήση πλαστικών μιας χρήσης και αντίτυπα του βιβλίου «Η περιπέτεια της Πλαστικούρας».

         Οι συμμετέχοντες μπορούν να παραστούν προαιρετικά στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος για να παρουσιάσουν τα κοστούμια τους και να παραλάβουν τα δώρα τους.  Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος, όπου θα γίνει η παρουσίαση των κοστουμιών :

       Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 18:00 στο θεατράκι του Καράβολα (Διοργάνωση Heraklio Eco Voice).

       Σάββατο 4 Ιουνίου στις 18:00 στην παιδική χαρά των Γουρνών Πεδιάδος (Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γουρνών Πεδιάδος)

     Κυριακή 5 Ιουνίου στις 18:00 στο πάρκο δίπλα στις αρχαιότητες της Κνωσού (Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσού)

Διοργάνωση: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και Μαρία Καριωτάκη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας

 

 

Πασχαλινές Ευχές από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» εύχεται σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση ! ! !

Το Φως της Ανάστασης να φέρει σε όλους Υγεία, Αγάπη, Αλληλεγγύη, Ελπίδα και Προκοπή! !

 

Παρουσίαση βιβλίου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Παρουσίαση Βιβλίου: «Ιστορίας της Κρήτης»

Τετάρτη 13 Απριλίου, ώρα 19:00 μμ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»σας ενημερώνει για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Ιστορία της Κρήτης", του Μανόλη Μακράκη (Δάσκαλος-Διδάκτορας Ιστορίας).

Η βιβλιοπαρουσίαση, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, θα γίνει την Τετάρτη 13 Απριλίου, ώρα 19:00,στην αίθουσα Πειραματικής Σκηνής του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού, κτίριο Ε)

Η παρουσία όλων μας θα ενδυναμώσει τη φωνή για εισαγωγή της τοπικής μας Ιστορίας στα σχολεία της Κρήτης!

 

Κοινοποίηση της παρουσίασης του βιβλίου «Το Σαρανταβότανο» Στη γιορτή του παιδικού βιβλίου και ευαισθητοποίησ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

277423773 503812037895162 1443703764255910421 n

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (που συμπίπτουν ημερολογιακά) γιορτάζονται μαζί, στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Το Σαρανταβότανο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Σάββατο 02.04.2022, ώρα έναρξης 11.00΄, στον Κήπο του νεοκλασικού κτιρίου.

Το Σαρανταβότανο είναι ένα παιδικό παραμύθι που προσεγγίζει το φάσμα του αυτισμού μέσα από τις αφιλτράριστες σκέψεις της μικρής Ρούσσας. Όμως, τι είναι ο γητευτής και το σαρανταβότανο; Πώς συνδέονται με την ηρωίδα; Η Ρούσσα ξετυλίγει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την περιπετειώδη ζωή της, την περιέργεια και τις «παραξενιές» της, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη της για τους άλλους και τη φύση (και, κυρίως, για τα βοτάνια της Κρήτης!). Εικονογραφημένο από μαθητές ειδικής αγωγής, και τυπικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού ως συλλογική ψηφίδα στο «όλο» φάσμα, αυτό της ενημέρωσης, της κατανόησης και συμπερίληψης των παιδιών με νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα.

Σε αυτό το πνεύμα, το βιβλίο είναι καρπός της συνεργασίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Νικολάου. Για το βιβλίο, από την ιδέα μέχρι την έντυπη μορφή του, θα μιλήσουν ο Αλέξης Καλοκαιρινός, πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ., η Νικολέττα Σαμαρά, προϊσταμένη του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, η Χρύσα Μαντά, εκπαιδευτικός στο 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ο Γιώργος Μαυροειδής, εκπαιδευτικός - γεωπόνος στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου και η Στέλλα Μαλλιαράκη, μουσειοπαιδαγωγός στο Ι.Μ.Κ.

Παράλληλα, στον Κήπο του Μουσείου θα εκτίθενται τα αυθεντικά έργα των μαθητών που εικονογράφησαν Το Σαρανταβότανο, απόρροια του εκπαιδευτικού ζήλου και συνακόλουθα συντονισμού της Νικολέττας Σαμαρά και της Χρύσας Μαντά. Τα έργα των παιδιών θα παρουσιάζονται και διαδικτυακά στο www.historical-museum.gr (στην ενότητα Εκπαίδευση) σε μορφή e-books, μαζί με το πρωτότυπο λαϊκό παραμύθι Ο Γητευτής και το Σαρανταβότανο του Γιώργου Μαυροειδή, στο οποίο βασίστηκε η νέα έκδοση της Ε.Κ.Ι.Μ. / Ι.Μ.Κ. σε διασκευή της Στέλλας Μαλλιαράκη και με παράρτημα «αρωματικών» παιχνιδιών.

Ένας μεγάλος αριθμός αντιτύπων του βιβλίου θα διανεμηθεί δωρεάν στην Πρωτοβάθμια κοινότητα τυπικής και ειδικής εκπαίδευσης, ενώ ένα μικρό μέρος θα διατεθεί στο πωλητήριο και το e-shop του ΙΜΚ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

                       

Διασχολική έκδοση μαθητικού τύπου με τίτλο: «Τα Κρητικόπουλα»τ.2 Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρα 10:00 πμ, στην Βασιλική Αγ. Μάρκου Εκδήλωση παρουσίασης

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

275826496 1399201863873050 282269084620628739 n

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει έμπρακτα τη δεύτερη διασχολική έκδοση μαθητικού τύπου με τίτλο, «Τα Κρητικόπουλα» - τεύχος 2, από το Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία». Το έντυπο θα κυκλοφορήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ως ένθετο, με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» του Σάββατου 19 Μαρτίου 2022, με ύλη από τα σεισμόπληκτα σχολεία του Αρκαλοχωρίου, του Θραψανού και των Αγίων Παρασκιών.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ. στο δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια) – Αίθουσα Ανδρέας Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η ΕΛΠΙΔΑ», προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές της περιοχής που βιώνουν πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνθήκες.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 10:00 π.μ. στο προαύλιο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου (πλατεία Λιονταριών) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τη φυσική παρουσία των μαθητών των παραπάνω σχολείων, οι οποίοι θα διαβάσουν κείμενά τους και θα παρουσιάσουν μουσικά δρώμενα. Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί από τους μουσικούς, Κωστή Αβυσσινό, Γιώργο Σταυράκη, Κωστή Μακάκη και AntonioRusso.

Η συλλογική διεκδίκηση φέρνει αποτελέσματα Εγκρίνονται οι άδειες ανατροφής για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

273614355 365335745430277 2382086671483988103 n

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου, από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», για το ζήτημα των αδειών ανατροφής,

Με οδηγό την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη το απαράδεκτο έγγραφο της Γεν. Διευθύντριας Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε., το οποίο δεν επίλυε τα ανακύψαντα ζητήματα, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» με θεσμικές και κινηματικές παρεμβάσεις πιέσαμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ηρακλείου να προχωρήσει, ως όφειλε, στην έγκριση των αιτημάτων των ενδιαφερόμενων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών προκειμένου να λάβουν την άδεια ανατροφής.

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί σημαντική νίκη απέναντι στην Υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, που αυθαίρετα και παράνομα είχε στερήσει μέρος της άδειας ανατροφής από τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους.

Θα συνεχίσουμε, παράλληλα, να διεκδικούμε τον αναδρομικό χαρακτήρα, καθώς δε συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω απόφαση του ΣτΕ.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές