Ενημερωτική συνάντηση με την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δ. Μαλεβιζίου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

malevisi

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε, την Τετάρτη 25 Αυγούστου, με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα. Χρύσα Λυρώνη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, κ. Μενέλαο Σκουλούδη.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και υπήρξε αμφίπλευρη ενημέρωση για τα θέματα των κτιριακών υποδομών, της καθαριότητας και του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου Μαλεβιζίου που αφορά τη σχολική στέγη στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Λυρώνη, ανέφερε πως όλες οι προγραμματισμένες μετεγκαταστάσεις νηπιαγωγείων έχουν δρομολογηθεί, έχουν προχωρήσει επίσης οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο μελέτης, όσον αφορά το νεοϊδρυθέν 4ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου. Για το ζήτημα του προσωπικού καθαριότητας υπογράμμισε πως έχουν τοποθετηθεί ήδη 18 εργαζόμενοι με 6ωρες συμβάσεις και 16 εργαζόμενοι με 3ωρες συμβάσεις. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει εγγράφως τη διαφωνία της στον τρόπο κατανομής των σχολικών καθαριστριών από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από τη δική μας μεριά, τονίσαμε την ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών κτιρίων σε μια περιοχή με έντονη οικιστική ανάπτυξη και αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό. Για το νεοϊδρυθέν 4ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου επισημάναμε πως το σχέδιο μελέτης και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Τέλος, εκφράσαμε έντονα τη διαφωνία μας με τον τρόπο που το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει τις σχολικές καθαρίστριες με αφορμή την πρόσφατη απαράδεκτη εγκύκλιο των τρίωρων συμβάσεων και τους μισθούς φτώχειας. Ειδικότερα, δε, σε μια περίοδο που η καθαριότητα των σχολείων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την θωράκισή τους απέναντι στον covid-19.

                                          

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές