Δελτίο Τύπου για την Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

241188353 10223227518789522 3635438420748491218 n

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας των Συλλογών Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» και της Ένωσης Γονέων δήμου Ηρακλείου στη Διεύθυνση Π. Ε. Εκ μέρους των Συλλογών απαιτήσαμε την άμεση κάλυψη όλων των εναπομείναντων αναγκών πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, καθώς υπάρχουν κλειστά τμήματα ένταξης, τμήματα υποδοχής, πολυάριθμα κενά στην παράλληλη στήριξη και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Παράλληλα, ζητήσαμε να δοθεί άμεση λύση με τις μετακινήσεις συναδέλφων νεοδιόριστων ή αναπληρωτών που πλεονάζουν σε ορισμένα σχολεία, δίχως να ευθύνονται οι ίδιοι. Από τη στιγμή, μάλιστα, που τα σχολεία αυτά αποτελούσαν διαθέσιμα κενά κατά τη διάρκεια δηλώσεων προτίμησης. Οι μετακινήσεις αυτές οφείλουν να γίνουν από τη Διεύθυνση με διαφάνεια και στα πλαίσια των επιλογών που είχαν κάνει οι συνάδελφοι.  Τονίσαμε, επιπλέον, την απαράδεκτη κατάσταση να μη δίνονται όλα τα διαθέσιμα κενά στους συναδέλφους.

Από τη μεριά του Διευθυντή Εκπαίδευσης υπήρξε δέσμευση για τις μετακινήσεις των συναδέλφων πως θα γίνουν με όρους των δικών τους επιλογών και όμορων σχολείων.

Ως Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε στις διαδικασίες με σκοπό τη διαφάνεια των διαδικασιών και τη διασφάλιση των συμφερόντων τόσο των συναδέλφων όσο και των Σχολείων.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές