Για τη διαδικτυακή συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν. Κρήτης, κ. Ν. Τζανάκη

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

     .

Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αντιπροσωπεία του Δ. Σ. πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τον καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής, κ. Ν. Τζανάκη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, σχετικά με τα μέτρα που έχουν παρθεί για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ο κ. Τζανάκης, μας ανέφερε τον έντονο προβληματισμό του για την επαναλειτουργία των σχολείων σε μια χρονική συγκυρία, όπου αφενός, η πανδημία είναι σε έξαρση και, αφετέρου η μετάλλαξη Ο είναι έντονα μεταδοτική. Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι η δική του θέση ήταν να δοθεί μια χρονική παράταση των διακοπών για 10 ημέρες, διότι και με βάση τα στοιχεία αποδεικνύεται πως τα σχολεία είναι χώρος έντονης μετάδοσης του ιού.

Είναι ενδεικτικό, όπως σημείωσε, ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, πριν τις διακοπές των σχολείων, ο μέσος όρος του ποσοστού των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας από 0-17 ήταν στο 25% επί του συνόλου στο γενικό πληθυσμό, ενώ κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών ο Μ. Ο. έπεσε στο 13% στην ίδια κατηγορία. Τόνισε, δε, ότι η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων ήταν πολιτική και προειλημμένη σε σχέση με τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Στο δικό μας ερώτημα, αν τα μέτρα επαρκούν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε, ως αρνητικούς παράγοντες, τον μεγάλο αριθμό μαθητών στα τμήματα, την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή και ότι το πρωτόκολλο του 50+1% είναι αυθαίρετο.                                                   

Η διαδικτυακή συνάντηση και συζήτηση με τον καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής κ, Ν. Τζανάκη, ήτανεποικοδομητική και επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για ασφαλή υγειονομικά σχολεία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», συνεχίζει τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις, απέναντι στα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας, για τη διασφάλιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών και της δημόσιας υγείας στις σχολικές κοινότητες, με Παράσταση Διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και ώρα 13:30 μμ, στην ΠΔΕ Κρήτης.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές