Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ώρα 14:00 Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης Μέτρα για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία στα σχολεία

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

download250122

Την Τετάρτη 12/1/22, πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Καταθέσαμε στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως: αραίωση των τμημάτων, προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου και συμβάσεων για κάλυψη των αναγκών που είτε εκκρεμούν από τον Σεπτέμβρη, είτε προκύπτουν από νοσούντες συναδέλφους, κατάργηση του σημερινού πρωτοκόλλου που απαιτεί 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα, παροχή μασκών υψηλής προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ για δωρεάν διαγνωστικά test, άδειες ειδικού σκοπού για όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και άδειες επαπειλούμενης κύησης για τις αναπληρώτριες έγκυες οι οποίες στη συνθήκη αυτή εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο.

Καλέσαμε τον Διευθυντή Π.Ε. να μεταβιβάσει τα δίκαια αιτήματα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς τα σχολεία επαναλειτούργησαν αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία και ειδικότερα στη δεδομένη χρονική συγκυρία που βρίσκεται σε έξαρση. Αυτό αποδεικνύεται από την ίδια τη λειτουργία των σχολείων:

·                     Υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά καθημερινά με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα, να επωμίζονται το βάρος οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Στο νομό μας, κατά μέσο όρο απουσιάζουν καθημερινά 150 νοσούντες εκπαιδευτικοί.

·                     Δεν έγιναν έγκαιρα προσλήψεις, ώστε να υπάρχει άμεσα διαθέσιμο προσωπικό, αλλά και όσες έγιναν τις προηγούμενες ημέρες είναι ελάχιστες. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους συναδέλφους δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσία.

·                     Πέρα από τους μαθητές που νοσούν, εκατοντάδες γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς φοβούνται και ανησυχούν λόγω της ανυπαρξίας μέτρων θωράκισης και προστασίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δ.Σ. Θραψανού, που μας ενημέρωσε για τα κενά που υπάρχουν στο Δ.Σ. και κάλεσε τη Διεύθυνση Π.Ε. να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

Από την πλευρά του Διευθυντής Εκπαίδευσης υπεραμύνθηκε της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα μας προϊδέασε για μείωση των διαθέσιμων οργανικών θέσεων στο νομό, την επόμενη σχολική χρονιά. Επίσης,ξεκαθάρισε ότι πολλές απουσίες εκπαιδευτικών καλύπτονται και θα καλύπτονται εκ των έσω, δηλαδή, είτε με υπερωριακή απασχόληση των συναδέλφων, είτε αξιοποιώντας τους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και ΖΕΠ, είτε κλείνοντας το ολοήμερο τμήμα αν είναι απαραίτητο.  

Είναι προφανές πως οποιαδήποτε τέτοιου είδους προσπάθεια συρρίκνωσης και υποβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου με την περικοπή οργανικών θέσεων, θα μας βρει απέναντι! Οι ανάγκες των μαθητών μας  είναι πάνω από οποιονδήποτε αντιεκπαιδευτικό νόμο. Καμία συγχώνευση τμημάτων! Καμία υπερωριακή απασχόληση συναδέλφων! Όχι στην ανάθεση τμημάτων σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης για να “μπαλώσουν” λειτουργικά κενά! Καμία υποτίμηση του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών!

   

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές