Διαγωνισμός δημιουργίας από πλαστικά

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Διαγωνισμός δημιουργίας από πλαστικά

«Κατασκευή κοστουμιού από πλαστικές συσκευασίες και                  πλαστικά μιας χρήσης»

Προσκαλούμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς από το νομό Ηρακλείου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με θέμα: «Κατασκευή κοστουμιού από πλαστικές συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης». Με τον διαγωνισμό αυτό θα θέλαμε να δώσουμε το έναυσμα στα παιδιά να ασχοληθούν με το θέμα της υπερκατανάλωσης πλαστικού μέσα από μια δημιουργική δραστηριότητα. Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022! 

Οδηγίες διαγωνισμού:

      Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομάδες έως πέντε ατόμων χωρίς περιορισμό στην ηλικία των συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα. Μπορεί να υπάρξει συνεργασία με γονείς ή εκπαιδευτικούς για την ολοκλήρωση του κοστουμιού.

       Δηλώσεις συμμετοχής με e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

      Τα κοστούμια θα πρέπει να φωτογραφηθούν φορεμένα από κάποιο παιδί της ομάδας των δημιουργών και να αποσταλούν ως συνημμένες φωτογραφίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Τα πρόσωπα των παιδιών θα πρέπει να έχουν θολωθεί ή καλυφθεί με μωσαϊκό.

        Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται: «Συμμετοχή στον διαγωνισμό κατασκευής κοστουμιού από πλαστικές συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης» και στην ονομασία της κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να αναγράφεται το σχολείο, η τάξη και ο/η υπεύθυνη εκπαιδευτικός. Στο κυρίως μέρος του e-mail να αναγράφονται τα ονόματα των δημιουργών, οι ηλικίες τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

    Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι μεταχειρισμένα, π.χ. όχι καινούρια καλαμάκια αλλά μεταχειρισμένα και πλυμένα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και υλικά πέρα του πλαστικού αν αυτό είναι απαραίτητο (π.χ. ύφασμα, κλωστή, φερμουάρ κ.α.).     

  Για να θεωρείται άρτιο ένα κοστούμι θα πρέπει να είναι σταθερό, να μπορεί να φορεθεί χωρίς να χαλάσει, να αποτελεί μία ολοκληρωμένη εμφάνιση (π.χ. όχι μόνο μία φούστα αλλά και το τοπ). Τα κοστούμια μπορεί να είναι αντρικά ή γυναικεία.

    Προαιρετικά, μπορείτε να ολοκληρώσετε το σύνολό σας με αξεσουάρ όπως καπέλο, τσάντα, παπούτσια, μάσκα κ.α..

      Όλα τα κοστούμια που θα πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές θα κερδίσουν στον διαγωνισμό.

      Στους νικητές θα δοθούν δώρα που προωθούν τη μη χρήση πλαστικών μιας χρήσης και αντίτυπα του βιβλίου «Η περιπέτεια της Πλαστικούρας».

         Οι συμμετέχοντες μπορούν να παραστούν προαιρετικά στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος για να παρουσιάσουν τα κοστούμια τους και να παραλάβουν τα δώρα τους.  Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος, όπου θα γίνει η παρουσίαση των κοστουμιών :

       Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 18:00 στο θεατράκι του Καράβολα (Διοργάνωση Heraklio Eco Voice).

       Σάββατο 4 Ιουνίου στις 18:00 στην παιδική χαρά των Γουρνών Πεδιάδος (Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γουρνών Πεδιάδος)

     Κυριακή 5 Ιουνίου στις 18:00 στο πάρκο δίπλα στις αρχαιότητες της Κνωσού (Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσού)

Διοργάνωση: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και Μαρία Καριωτάκη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές