Συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

 

Τ

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                            Για τη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» πραγματοποίησε, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, κ. Μ. Μπελαδάκη, προκείμενου να θίξει και ν’ αναδείξει όλα τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά, η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβούλιο ζήτησε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης τα οργανικά κενά ανά ειδικότητα, που δόθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για τις μόνιμες προσλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάναμε πως η θέση του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας είναι ότι το ΥΠΑΙΘ οφείλει να προχωρήσει στην ίδρυση νέων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων και επιτέλους να προχωρήσει στην ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης. Παράλληλα, να μειωθεί στο 1 έτος η υποχρεωτικότητα υπηρέτησης της οργανικής θέσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Τα οργανικά κενά που εισηγήθηκε η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου ενόψει των μόνιμων διορισμών είναι τα εξής:

Ειδικότητα

Οργανικά κενά

ΠΕ70

154

ΠΕ60

0

ΠΕ71

0

ΠΕ61

1

ΠΕ11

3

ΠΕ79

27

ΠΕ06

24

ΠΕ05

1

ΠΕ07

3

ΠΕ08

3

ΠΕ91

0

ΠΕ86

0

Σύνολο:

216

 Επιπλέον, ζητήσαμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης αναλυτική ενημέρωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές που εκκρεμούν και στο θέμα αυτό ανέφερε ότι η κρίση και τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών θα κινηθεί προς τα τέλη Ιουλίου. Επίσης, για τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ ανέφερε ότι θα προηγηθούν, όπως και πέρυσι, των τοποθετήσεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να προχωρήσουν υποβαθμίσεις σχολείων, ειδικότερα, δε, σε περιοχές που έχουν πληγεί από τους σεισμούς, αλλά αντιθέτως να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν. Παράλληλα, τονίσαμε ότι το ΠΥΣΠΕ πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους –παιδαγωγικές ανάγκες τμήματος, υποδομές, αίθουσες– για το σπάσιμο τμημάτων με τελικό αποδέκτη τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Επιπρόσθετα, για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην κατανομή μαθητών και τμημάτων.

Τέλος, αναδείξαμε τη θέση του Κλάδου για το διευρυμένο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο (μέχρι τις 17:30) και ζητήσαμε ενημέρωση για το εργασιακό καθεστώς και πως θα καλυφθούν οι νέες θέσεις που απαιτούνται. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηρακλείου ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τη διαδικασία αυτή, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκπαιδευτική κοινότητα για την έλλειψη ενημέρωσης και θεσμικού διαλόγου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για όλα τα θέματα που αφορούν το Δημόσιο Σχολείο και τον Εκπαιδευτικό.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές