Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Ηρακλείου για την κατάργηση 70 οργανικών θέσεων στο νομό μας.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου για την κατάργηση 70 οργανικών θέσεων στο νομό μας.

           Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου, καθώς στο ΦΕΚ 4582/30-8-2022 με θέμα «Καταργήσεις- Συγχωνεύσεις- Υποβιβασμοί- Αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων», καταργούνται στο νομό Ηρακλείου 70 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, με την παρουσία πολλών συναδέλφων, ζήτησε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Μ. Μπελαδάκη, τα εξής:

·       Την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης αυθαίρετης και άδικης απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.

·       Την εισήγηση που έκανε η ΔΙΠΕ Ηρακλείου προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και Αν συμφωνεί και αποδέχεται τη συγκεκριμένη απόφαση της κα. Κεραμέως.

Από τη μεριά του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ανέφερε ότι, η εισήγησή του ήταν διαφορετική σε σχέση με τις πολιτικές αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ και την κατάργηση των 70 οργανικών θέσεων. Επιπλέον, δήλωσε πως την ευθύνη έχουν ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπ. Παιδείας και παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε με επίσημο έγγραφο την ανάκληση του ΦΕΚ που αφορά το νομό Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις για να μην επιτρέψει τη συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου, την αφαίμαξη των μόνιμων θέσεων εργασίας και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, σ’ ένα νομό με πολυάριθμες εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές