Δωρεάν Παράσταση για Εκπαιδευτικούς. «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

                               Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 πμ                                    Δωρεάν Παράσταση για Εκπαιδευτικούς.

«Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών BEHOLD, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε δωρεάν την παράσταση «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας».

Η δωρεάν παράσταση για τους εκπαιδευτικούς θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τους στόχους της θα πρέπει απαραιτήτως να προκρατήσουν τη θέση τους .

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: Είσοδος δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας εκπαιδευτικού Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο: 6979031752 (καθημερινές 10.00 έως και τις 15.00) & στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η παράσταση ξεκινάει τις επισκέψεις της στα σχολεία τον Δεκέμβριο του 2022 και απευθύνεται σε μαθητές/-ήτριες των Δ ́-Στ ́ τάξεων του Δημοτικού και των Α ́-Γ ́ τάξεων Γυμνασίου από σχολικές μονάδες της Κρήτης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Δύο ηθοποιοί μπαίνουν μέσα στις σχολικές τάξεις, χρησιμοποιούν απλά θεατρικά μέσα, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους και μετατρέπουν τη σχολική αίθουσα σε χώρο σκηνικής δράσης. Με βασικούς ήρωες της ιστορίας τον Βίκτωρα και τη Μαρία, αφηγούνται μια ιστορία ενδοσχολικής βίας. Αναδεικνύουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά και το ρόλο των παρατηρητών απέναντι σε αυτό. Περιεχόμενο και μορφή της παράστασης στοχεύουν στην ενεργή θέαση των μαθητών και μαθητριών και στην εξοικείωσή τους με τους θεατρικούς κώδικες, αφού όλες οι αλλαγές και οι θεατρικές διαδικασίες συμβαίνουν «μπροστά στα μάτια τους».

Στη θέση του Βίκτωρα θα μπορούσε να βρίσκεται κάθε παιδί που πέφτει – ή έχει πέσει – θύμα παρενόχλησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον και στη θέση της Μαρίας ο κάθε συμμαθητής ή συμμαθήτρια που καλείται να πάρει θέση απέναντι στο φαινόμενο αυτό. Πώς μπορεί να σπάσει ο κύκλος της βίας; Είναι το κλειδί της λύσης οι παρατηρητές; Τι μπορεί να προτείνουν οι ίδιοι οι μαθητές ως λύση; Η παράσταση διαρκεί 25 λεπτά και παρουσιάζεται μέσα στη σχολική τάξη στα χρονικά πλαίσια μιας διδακτικής ώρας 45’. Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί θεατροπαιδαγωγική δράση με εμψυχωτές τους δύο ηθοποιούς ή/και ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Το πρωτότυπο κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί στο βιβλίο του Τάσου Αγγελόπουλου Παίζοντας θέατρο. Ασκήσεις και παιχνίδια για τη θεατρική αγωγή από τις εκδόσεις ΣΟΦΙΑ.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές