1923-2023: Ένας Αιώνας. Μία κοινωνία. 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

1923-2023: Ένας Αιώνας. Μία κοινωνία.

Ηράκλειο: Ο τόπος που μας ένωσε

100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών

                                                                        

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στο πρόγραμμα έκθεσης, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού & Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, με τίτλο: «1923-2023: Ένας Αιώνας. Μία κοινωνία. Ηράκλειο: Ο τόπος που μας ένωσε. 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών».

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της έκθεσης και των εκδηλώσεων «Τα κειμήλια από τις Χαμένες Πατρίδες διηγούνται στους νέους», που θα διαρκέσει από την Τρίτη 25 έως και την Κυριακή 30 Απριλίου στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρουσίαση παραμυθιού: «Το σχολείο της Χαράς» Στο χώρο του «Τεχνόπολις»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

 

                        Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, ώρα 12:00 μμ                                     

Παρουσίαση παραμυθιού: «Το σχολείο της Χαράς»

                               Στο χώρο του «Τεχνόπολις»                                          

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου παραμυθιού «Το σχολείο της Χαράς», της συναδέλφισσας Βάνας Μυρωνάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 12:00 μμ, στο ‘‘Τεχνόπολις’’.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας Βιβλίου του Συλλόγου μας κατά του σχολικού εκφοβισμού, το παραμύθι «Το σχολείο της Χαράς» που μοιράστηκε δωρεάν στα σχολεία, δόθηκε δίχως τη λύση της πλοκής με σκοπό να την ολοκληρώσουν τα ίδια τα παιδιά. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για καλές πρακτικές της πρόληψης και διαχείρισης του φαινομένου της σχολικής βίας.

 

 

 

 

«Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ με»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

«Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ με»

Δηλώσεις Συμμετοχής

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μεταφέρει σε όλο τον κόσμο την αγάπη για την ανάγνωση.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους ~ συγγραφείς παιδικού βιβλίου του Νομού Ηρακλείου να συμμετέχουν με το έργο τους σε μια Γιορτή Βιβλίου με διαδραστικά παιχνίδια. Η εκδήλωση θα γίνει στις 2 Απριλίου σε ανοιχτό χώρο της πόλης.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 10/03/2023 στα τηλέφωνα: Εμμανουέλα Περυσινάκη, 6974035678 και Ζαμπία Λαζανάκη, 6972128384.

 

Παρουσίαση παραμυθιού: «Μια ηλιαχτίδα ουρανός»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

                                      Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 11:00πμ                                                            Παρουσίαση παραμυθιού: «Μια ηλιαχτίδα ουρανός»                        ‘‘Πολύκεντρο’’ Δήμου Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου παραμυθιού «Μια ηλιαχτίδα ουρανός», της Ζαμπίας Λαζανάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 πμ, στο ‘‘Πολύκεντρο’’ Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω, 4).

Συμμετέχουν:

  • Στη σκηνή: η Νικολέτα Δάφνου, Θεατρολόγος-Ηθοποιός
  • Στο πιάνο: ο Γιάννης Κανακαράκης, Μουσικός
  • Μουσικές πιρουέτες: Οι μαθητές του 28ου Νηπιαγωγείο Ηρακλείου με τις νηπιαγωγούς Δέσποινα Κομνηνού και Μαρία Μπαρμπέρη.

 

Παρουσίαση βιβλίου: «Ο Δάσκαλος και το Μπλε»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

                                      Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 19:00 μμ                                                    Παρουσίαση βιβλίου: «Ο Δάσκαλος και το Μπλε»    

  ‘‘Πολύκεντρο’’ Δήμου Ηρακλείο

Η Ομάδα Βιβλίου τουΣυλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος «Ο Δάσκαλος και το Μπλε», του συναδέλφου μας, Χρήστου Σαμπανίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 μμ, στο ‘‘Πολύκεντρο’’ Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω, 4).

Συμμετέχουν:

  • Λίζα Σκλάβου, φιλόλογος
  • Βάνα Μυρωνάκη, δασκάλα-συγγραφέας & μέλος της Ομάδας Βιβλίου
  • Δέσποινα Αυγουστινάκη, δασκάλα-συγγραφέας & μέλος της Ομάδας Βιβλίου
  • Σόνια Φωτοπούλου, μουσικός

Εκπαιδευτική ρομποτική και εφαρμογή εργαλείων web 2.0 στην Προσχολική Εκπαίδευση Βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο από την Ομάδα Βιβλίου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

Εκπαιδευτική ρομποτική και εφαρμογή εργαλείων web 2.0 στην Προσχολική Εκπαίδευση

Βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο από την Ομάδα Βιβλίου

Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 10:30 πμ. - Δηλώσεις Συμμετοχής

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας προσκαλεί σε ένα σύγχρονο, βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής και εφαρμογής εργαλείων web 2.0 στην προσχολική εκπαίδευση με εισηγήτρια την κα. Ελένη Ξηραδάκη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, από τις 10.30 π.μ έως 13.30 μ.μ., στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. (Σπύρου Μουστακλή, 10).

Όπως αναφέρει η κ.Ξηραδάκη, «Μαζί θα γνωρίσουμε από κοντά κάποιους τρόπους κωδικοποίησης όπως εφαρμόστηκαν στο ολοήμερο τμήμα του 8ου νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κώδικα (EU CODE WEEK). Μια δραστηριότητα-κώδικα, το: «Ντίλι ντίλι το καντήλι» σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε, πήρε την έγκριση από τους πρεσβευτές του CodeWeek και ξεκίνησε τη σχολική χρονιά με καινοτόμα προγράμματα και εμείς θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της.

Θα παρουσιαστούν κι άλλοι διαφορετικοί τρόποι κωδικοποίησης όπως κατασκευές με lego στο πλαίσιο του First Lego Leage Discover ή ακόμα και κατασκευές με τα πιο απλά υλικά. Στο 2ο μέρος της συνάντησής μας και ακολουθώντας τις εξελίξεις της εποχής, θα γνωρίσουμε σύγχρονα Web 2.0 εργαλεία όπως έχουν χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα eTwinning ή μαθήματα εξ αποστάσεως του ίδιου σχολείου. Θα υπάρχει μια πολύ σύντομη περιγραφή των προγραμμάτων και συζήτηση μετά την προβολή των παραγόμενων έργων με τα συγκεκριμένα εργαλεία. Επιλέχθηκαντα: Edpuzzle, Dotstorming, kahoot, Padlet, Coggle, Canva, Learning Apps, WordWall, Powtoon, Animoto, Storyjumper, Bookcreator, Learning apps, Live worksheets, jigsawplanet. Στόχος είναι να ενημερωθούμε για ό,τι νέο υπάρχει στην εκπαιδευτική διαδικασία όχι μόνο από τη θεωρητική πλευρά αλλά μέσα από την πράξη όπως αρμόζει στο νηπιαγωγείο. Η παρουσίαση δε θα έχει μόνο θεωρητικό χαρακτήρα αλλά θα πάρει και τη μορφή workshop τη δεύτερη ώρα.

Ως νηπιαγωγοί ξέρουμε να δουλεύουμε σε ομάδες. Θα χωριστούμε λοιπόν σε 4-5 ομάδες και θα διαλέξουμε κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία να εξασκηθούμε. Αν καταφέρουμε, δε, και παρουσιάσουμε και στις υπόλοιπες ομάδες κάτι….. αυτό λέγεται ανατροφοδότηση!»

Δηλώσεις Συμμετοχής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/tDvykJZnd8YkDduw8

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Ελένη Ξηραδάκη είναι νηπιαγωγός και ήθελε να είναι νηπιαγωγός από τα δικά της χρόνια του νηπιαγωγείου. Τέλειωσε με άριστα το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ τον επόμενο χρόνο πήρε και το πτυχίο 5ετούς φοίτησης, Βυζαντινής μουσικής. Η διαρκής αναζήτησή της για καινούρια εργαλεία και νέες διδακτικές μεθόδους την ώθησαν να πετύχει στις αρχικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει με άριστα το 2010 το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών του Π.Θ με ειδίκευση στο ηλεκτρονικό Παιδαγωγικό υλικό (δημιουργία και διδακτική αξιοποίηση). Η διπλωματική της εργασία αφορά τη χρήση Νέων Τεχνολογιών σε βασικές αρχές αστρονομίας. Ο ακαδημαϊκός χώρος μετά από 4 χρόνια εκπαιδευτικής ανάσας στην τάξη, την τράβηξε πάλι για να προταθεί και να εκλεγεί ως πανεπιστημιακή υπότροφος του Π.Θ. υπεύθυνη για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών. Για τα επόμενα 2 χρόνια διδάσκει στο 8ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας Βόλου.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες με εισηγήσεις συναφείς με Νέες Τεχνολογίες, Φυσικές Επιστήμες, e-Mentoring και ένταξη των μαθητών Ρομά καθώς το σχολείο της βρίσκεται δίπλα σε οικισμό Ρομά. Έχει πιστοποιήσεις Α’ και Β’ επιπέδου και μεγάλη ενασχόληση με πλατφόρμες και εργαλεία αφού της αρέσει να «εξερευνά και να παίζει».

 

 

Πρόσκληση σε δύο σεμινάρια από την Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου μας

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

Πρόσκληση σε δύο σεμινάρια από την Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου μας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου: «Ψυχοσωματική βελτιστοποίηση των εκπαιδευτικών»

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου: «Πώς να αναπτύξουμε τη δημιουργική μας διάνοια»

Μετά από την μεγάλη ανταπόκριση που είχε το σεμινάριο «Παιχνιδοποίηση της ζωής» με εισηγητή τον EmanueleArgento, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, συνεχίζουμε με δυο ακόμα διαλέξεις. Το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Γεωργίου Μαράντη 3, Καμίνια) θα μας φιλοξενήσει και πάλι.

Η δεύτερη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 17:30-19:30 και η τρίτη την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 17:30-19:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

1η διάλεξη με θέμα: «Ψυχοσωματική βελτιστοποίηση των εκπαιδευτικών»

Δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:

 https://forms.gle/EeYZTWp6azGX2ZuUA 

2η διάλεξη με θέμα: «Πώς να αναπτύξουμε την δημιουργική μας διάνοια»

Δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:

            https://forms.gle/pDjiubY48N9GC2b97

 

 

 

Ο Emanuele Argento   έχει Πανεπιστημιακό Πτυχίο στις Επιστήμες Υπολογιστών και στην Ψυχολογία.

Έχει κάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις στη Θεωρία της Πολυπλοκότητας και στην Προηγμένη Μάθηση.

Είναι Επισκέπτης Ερευνητής στο F.O.R.T.H. , Σύμβουλος απόδοσης στο ORamaVR και Ιδρυτής της Επιστήμης της Υπερανθρώπινης Εξέλιξης.

 

 

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

5 Οκτωβρίου 2022

                                 Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών                                          Πρόσκληση για σεμινάριο: «Η παιχνιδοποίηση της ζωής»

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, σας καλεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο 26ο Δ.Σ. Ηρακλείου (Γεωργίου Μαράντη 3, Καμίνια) στις 17:30 - 19:30 μ.μ. στο σεμινάριο με τίτλο:

«Η παιχνιδοποίηση της ζωής»

Πώς να κάνετε τη ζωή σας το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι!

Εισηγητής: Emanuele Argento

 

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

 

Η ζωή είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι του Σύμπαντος. Συχνά το ξεχνάμε όμως. Έχετε παρατηρήσει πως όταν τα παιδιά παίζουν δεν κουράζονται ποτέ;

Μεγαλώσαμε και ξεχάσαμε πώς να παίζουμε, ξεχάσαμε πώς να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Παίρνουμε τη ζωή πολύ στα σοβαρά και καταλήγουμε πάντα κουρασμένοι, δυσαρεστημένοι, ανήσυχοι, γεμάτοι αρνητικά συναισθήματα και ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τίποτα.

• Μήπως χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω και να ξαναμάθουμε να είμαστε παιδιά για να είμαστε ευτυχισμένοι;

• Μήπως χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω και να ξαναμάθουμε να παίζουμε το σπουδαιότερο παιχνίδι όλων: τη ζωή;

Όσοι το κάνουν, όσοι ζουν τη ζωή σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, δεν κουράζονται ποτέ, είναι πάντα γεμάτοι ζωντάνια κι ενέργεια, πάντα θετικοί, ευημερούν, είναι επιτυχημένοι και το σημαντικότερο από όλα… είναι πάντα ευτυχισμένοι.

Όσοι παίρνουν τη ζωή πολύ στα σοβαρά καταλήγουν πάντα να ζουν μια μίζερη ζωή.

Εσείς τι είδους άτομο θέλετε να είστε;

Ένα άτομο που είναι μίζερα σοβαρό ή ένα άτομο που εκπέμπει ζωντάνια κι ενέργεια, πάντα ενθουσιασμένο με τη ζωή, σαν μικρό παιδί;

Το να ζείτε τη ζωή σαν παιχνίδι τυχαίνει επίσης να είναι και το πιο πνευματικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε και το καλύτερο πράγμα για την προσωπική σας εξέλιξη.

Ακούγεται περίεργο;

Την έννοια του να ζει κανείς τη ζωή σαν παιχνίδι μπορείτε να τη βρείτε σε κάθε πνευματική παράδοση, κρυμμένη σε κοινή θέα, αλλά σκοπίμως αγνοημένη από όλες τις οργανωμένες θρησκείες και πολιτικές οργανώσεις που πιθανώς θέλουν τους ανθρώπους να είναι μίζεροι για να τους ελέγχουν καλύτερα.

Οπότε, ήρθε η ώρα να πάρετε πίσω τη ζωή στα χέρια σας μαθαίνοντας…

«Την παιχνιδοποίηση της ζωής»

Πώς να κάνετε τη ζωή σας το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι!

Το σεμινάριο αποτελεί την εισαγωγή ενός κύκλου εβδομαδιαίων μαθημάτων, διάρκειας 9 μηνών, που θα ξεκινήσουν αυτόν τον Οκτώβριο δια ζώσης αλλά και μέσω zoom.

Ο Emanuele Argento έχει Πανεπιστημιακό Πτυχίο στις Επιστήμες Υπολογιστών και στην Ψυχολογία. Έχει κάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις στη Θεωρία της Πολυπλοκότητας και στην Προηγμένη Μάθηση. Είναι Επισκέπτης Ερευνητής στο F.O.R.T.H. , Σύμβουλος απόδοσης στο ORamaVR και Ιδρυτής της Επιστήμης της Υπερανθρώπινης Εξέλιξης.

Παρακαλούμε συμπληρώσετε την παρακάτω επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6q9mLc2IKNx_CFTODBsF3L-6m_bpgfDe5KekPPaHgN9hQFA/viewform?usp=sf_link

Ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά: Αγαθή Μίχου 6974354701 και Δέσποινα Αυγουστινάκη 6940212135

Θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

 

Η ομάδα βιβλίου ως ομάδα στήριξης στο 2ο Φεστιβάλ Κρήτης

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

            Η Ομάδα Βιβλίου ως ομάδα στήριξης στο 2ο Φεστιβάλ Κρήτης.                                                                         

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», συμμετείχε υποστηρικτικά με ενεργή παρουσία, στο 2ο Φεστιβάλ Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Μινωικό Ανάκτορο Κνωσού.

Κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας με καταξιωμένους καλλιτέχνες παρουσιάστηκαν στο 2ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης , που ήταν αφιερωμένο στην “Ειρήνη”.

 

 

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές