Πέμπτη 28 Μαρτίου, ώρα 13:30 μμ Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Κρήτης

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Πέμπτη 28 Μαρτίου, ώρα 13:30 μμ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Κρήτης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, συμμετέχουν στην Πανελλαδική Στάσης Εργασίας που κήρυξαν η ΔΟΕ-ΟΛΜΕ,  την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Για το λόγο αυτό κηρύσσεται διευκολυντική τρίωρη στάση εργασίας από 13:00 μμ έως 16:00 μμ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καλούν τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 13:30 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.Διεκδικούμε:

  • Άμεση οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών
  • Άμεση έναρξη διαλόγου για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας

Κατάργηση της αξιολόγησης των νόμων 4692/2020 και 4823/21. Άμεση έναρξη διαλόγου με βάση τις θέσεις του Κλάδου.

 

Τετάρτη 27 Μαρτίου, ώρα 18:30 μμ στο 17ο Δ.Σ. Ηρακλείου Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Τετάρτη 27 Μαρτίου, ώρα 18:30 μμ

στο 17ο Δ.Σ. Ηρακλείου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της ΔΟΕ, καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους, την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 18:30 μμ, στην  Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Δεκελείας 2-12, επί της Λ. Κνωσού-απέναντι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης).

Θεματολογία:

  • Το αγωνιστικό πλαίσιο ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και αναλυτική ενημέρωση για τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την Απεργία-Αποχή.
  • Εισήγηση ΔΟΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Οικονομικά και εργασιακά ζητήματα, οργανικές θέσεις, διορισμοί κ.ά.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

 

 

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ώρα 13:30 μμ Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Κρήτης

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ώρα 13:30 μμ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Κρήτης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, συμμετέχουν στην Πανελλαδική Στάσης Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024 από τις ώρα 11.00 π.μ. μέχρι τις 17:30 μ.μ., προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καλούν τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και ώρα 13:30 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.  

Διεκδικούμε:

  • Πραγματικές αυξήσεις 10%, επαναφορά 13ου & 14ου μισθού και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
  • Συνεχίζουμε μαζικά με απεργία-αποχή ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21. Απαντάμε δυναμικά απέναντι στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ που σέρνει, για ακόμη μια φορά, τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας στα δικαστήρια.
  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

 

 

ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-Φοιτητικοί Σύλλογοι Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 πλ. Ελευθερίας Όχι στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Πανελλαδική Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση

ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-Φοιτητικοί Σύλλογοι

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 πλ. Ελευθερίας

Όχι στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει την προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση της ΝΔ που ιδιωτικοποιεί παραπέρα τη δημόσια Παιδεία. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος. Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Παιδεία όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα, θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα επιφέρει άμεσο και συντριπτικό χτύπημα στα πτυχία μας, στα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αποφοίτων μεταξύ των οποίων και των χιλιάδων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στεκόμαστε απέναντι στις πολιτικές της που αντιμετωπίζουν τη γνώση και τη μόρφωση ως εμπόρευμα κι όχι ως κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να παρέχει στους πολίτες.

Αποτελεί ευθύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των εργαζόμενων συνολικά να υπερασπιστούν τη δημόσια εκπαίδευση και σήμερα την τριτοβάθμια. Είναι ξεκάθαρο πως τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με αμφίβολης αξίας λειτουργίας  επιπέδου σπουδών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ- Φοιτητικοί Σύλλογοι), την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Για το λόγο αυτό η ΔΟΕ κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 πμ με 14:00 μμ. και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

420653055 933600811571594 4718989554253388951 n

 

Κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 στην 7η ΥΠΕ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 στην 7η ΥΠΕ

Ως εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και γονείς βιώνουμε τις συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, το Βενιζέλειο ένα ιστορικό δημόσιο νοσοκομείο, που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σε ανάγκες σχεδόν όλη την Κρήτη σήμερα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει την Πανελλαδική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ  και την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου του 2023. Για το λόγο αυτό συμμετέχει στη στάση εργασίας από τις 11:00 πμ έως στις 16:00 μμ, που έχει κηρύξει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όλο το δημόσιο και καλεί τις/τους συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 πμ στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με αιτήματα:

·            Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.

·            Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

·            Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.

·            Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών

·            Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.

·            Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου

·            Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.

·            Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

 

393860000 847190743620011 5667219144153172055 n

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου Συγκέντρωση, 18:30 μμ πλ. Ελευθερίας

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση, 18:30 μμ πλ. Ελευθερίας

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται, φέτος, από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία και θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, δολοφόνησε, βασάνισε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες.

Τον Νοέμβρη του 1973, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και άλλων σχολών έγραψαν ιστορία, καθώς όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών και -με κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- η εξέγερση αυτή αποτέλεσε ένα από τα καθοριστικά γεγονότα για τη μετέπειτα πτώση των πραξικοπηματιών. Μια πτώση που ήρθε τον Ιούλιο του 1974, υπό το βάρος, δυστυχώς, της τραγωδίας και της προδοσίας της Κύπρου.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.

    Σήμερα που οι μισθοί των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα παραμένουν καθηλωμένοι και εξανεμίζονται ταυτόχρονα από τις εκρηκτικές τιμές στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς,

  Σήμερα, που τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης όχι μόνο αμφισβητούνται, αλλά περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται,

  Σήμερα, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους αντεργατικούς νόμους, καταργεί εργασιακά κεκτημένα, όπως το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση,

  Σήμερα, που η κυβέρνηση της Ν.Δ., πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των ολίγων, συρρικνώνει τη Δημοκρατία, στήνοντας μηχανισμό παρακράτους με υποκλοπές και παρακολουθήσεις σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και πολίτες,

  Σήμερα, που στη γειτονιά μας διεξάγεται άλλος ένας πόλεμος με θύματα χιλιάδες αμάχους και κυρίως παιδιά.

  Σήμερα, που στη γειτονιά μας διεξάγεται άλλος ένας πόλεμος με θύματα χιλιάδες αμάχους και κυρίως παιδιά.

  Σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας, που δέχονται σκληρή επίθεση από την Κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν καθολικά στην πορεία και σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα γίνουν, για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, για να αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Συγκέντρωση, Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 18:30 μμ.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:00 μμ στην ΠΔΕ Κρήτης Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τα κενά στα σχολεία

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:00 μμ στην ΠΔΕ Κρήτης

Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τα κενά στα σχολεία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», στο πλαίσιο της απόφασης των Ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες σε Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης την Πέμπτη, 28/9/2023 στις 14:00 μμ

Για τη διευκόλυνση των συνάδελφων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση η ΔΟΕ κηρύσσει στάση εργασίας από τις 13:15 μέχρι 17:00.

Εδώ και τώρα, κάλυψη όλων των πραγματικών κενών

Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών                                        και των εκπαιδευτικών

 

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 πλ. Ελευθερίας Πανελλαδική Απεργία ΑΔΕΔΥ-Εργατικών Κέντρων

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 πλ. Ελευθερίας

Πανελλαδική Απεργία ΑΔΕΔΥ-Εργατικών Κέντρων

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στην πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, την  κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και το πενθήμερο, την  πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την ποινικοποίηση  των εργατικών κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα:

          Καταργεί το πενθήμερο και  δίνει τη δυνατότητα σε εργοδότες να απασχολούν και 6η ημέρα τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αντί να προχωρούν σε  προσλήψεις προσωπικού. Η εξαήμερη εργασία προβάλλεται από τον υπ. Εργασίας ως «δικαίωμα» των εργαζομένων, και η νομιμοποίησή της ως προστασία τους από τη μαύρη εργασία .

         Δίνει τη δυνατότητα για εφαρμογή συστήματος ευέλικτης διευθέτησης του χρόνου εργασίας   με βάση  ατομική  συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου, καταργώντας ακόμα και την προϋπόθεση του νόμου Χατζηδάκη για  αίτημα του εργαζόμενου. Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι θα είναι εντελώς απροστάτευτοι σε κάθε απαίτηση του εργοδότη, ο οποίος  με απειλή την απόλυση θα  καθιερώνει 10ωρα χωρίς αμοιβή στις περιόδους φόρτου εργασίας.

        Εισάγει για πρώτη φορά τις συμβάσεις «κατά παραγγελία», που αποτελούν συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας και καταχρηστικών πρακτικών εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τον βιοπορισμό τους  τίθενται σε εργασιακή ετοιμότητα για όποτε και όσο τους χρειάζεται η επιχείρηση.

         Δίνει τη δυνατότητα για παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, με πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων και ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους (αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους), προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών και τους χαμηλούς μισθούς.

     Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη επιδιώκοντας να περιορίσει ακόμα περισσότερο την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση. Στο όνομα της «προστασίας της εργασίας» ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας απειλώντας τους απεργούς με ποινές φυλάκισης και τεράστια πρόστιμα, ακόμα και όταν η απεργία έχει προκηρυχθεί νόμιμα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μας φέρνει ως δεδομένο και φυσιολογικό ότι είναι «κανονικότητα» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να μην έχουν συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, να μην γνωρίζουν αν και για πόσες ώρες θα τους καλέσει για δουλειά ο κάθε εργοδότης. Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο γιατί είναι «συγκοινωνούντα δοχεία».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στην πλ. Ελευθερίας, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης απαιτώντας την απόσυρσή του. 

 

Εργατική Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά

Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού. 

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η Κυβέρνηση της ΝΔ, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς. 

Το περασμένο χρονικό διάστημα με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ασκούνται.Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Σήμερα το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνας να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, το μέλλον των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διεκδικούμε:

· Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού 

·  Κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς αλληλεγγύης 

·   Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ 

·   Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και ξεπάγωμα της διετίας                              2016-7. 

·   Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.  

·  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

·   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας καλεί στη συγκέντρωση των Σωματείων (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ-ΕΚΗ) τη Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 10:00πμ, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

 

341699392 780447653658890 505981857153247508 n

Πέμπτη 16 Μαρτίου, ώρα 11:00 πλ. Ελευθερίας 24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

                                    Πέμπτη 16 Μαρτίου, ώρα 11:00 πλ. Ελευθερίας             

                                            24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ                                                                        

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

·                να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

·                να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί όλες/όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουμε ξανά, μαζικά και δυναμικά, στη νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Μόνο με την ενότητα και τον αγώνα μας μπορούμε να κερδίσουμεαυτό που σήμερα έχουμε ανάγκη: Υγεία, ευημερία, ασφάλεια για ‘μαςκαι όλο το λαό.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές