Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 πλ. Ελευθερίας Πανελλαδική Απεργία ΑΔΕΔΥ-Εργατικών Κέντρων

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 πλ. Ελευθερίας

Πανελλαδική Απεργία ΑΔΕΔΥ-Εργατικών Κέντρων

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στην πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, την  κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και το πενθήμερο, την  πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την ποινικοποίηση  των εργατικών κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα:

          Καταργεί το πενθήμερο και  δίνει τη δυνατότητα σε εργοδότες να απασχολούν και 6η ημέρα τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αντί να προχωρούν σε  προσλήψεις προσωπικού. Η εξαήμερη εργασία προβάλλεται από τον υπ. Εργασίας ως «δικαίωμα» των εργαζομένων, και η νομιμοποίησή της ως προστασία τους από τη μαύρη εργασία .

         Δίνει τη δυνατότητα για εφαρμογή συστήματος ευέλικτης διευθέτησης του χρόνου εργασίας   με βάση  ατομική  συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου, καταργώντας ακόμα και την προϋπόθεση του νόμου Χατζηδάκη για  αίτημα του εργαζόμενου. Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι θα είναι εντελώς απροστάτευτοι σε κάθε απαίτηση του εργοδότη, ο οποίος  με απειλή την απόλυση θα  καθιερώνει 10ωρα χωρίς αμοιβή στις περιόδους φόρτου εργασίας.

        Εισάγει για πρώτη φορά τις συμβάσεις «κατά παραγγελία», που αποτελούν συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας και καταχρηστικών πρακτικών εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τον βιοπορισμό τους  τίθενται σε εργασιακή ετοιμότητα για όποτε και όσο τους χρειάζεται η επιχείρηση.

         Δίνει τη δυνατότητα για παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, με πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων και ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους (αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους), προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών και τους χαμηλούς μισθούς.

     Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη επιδιώκοντας να περιορίσει ακόμα περισσότερο την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση. Στο όνομα της «προστασίας της εργασίας» ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας απειλώντας τους απεργούς με ποινές φυλάκισης και τεράστια πρόστιμα, ακόμα και όταν η απεργία έχει προκηρυχθεί νόμιμα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μας φέρνει ως δεδομένο και φυσιολογικό ότι είναι «κανονικότητα» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να μην έχουν συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, να μην γνωρίζουν αν και για πόσες ώρες θα τους καλέσει για δουλειά ο κάθε εργοδότης. Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο γιατί είναι «συγκοινωνούντα δοχεία».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στην πλ. Ελευθερίας, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης απαιτώντας την απόσυρσή του. 

 

Εργατική Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά

Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού. 

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η Κυβέρνηση της ΝΔ, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς. 

Το περασμένο χρονικό διάστημα με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ασκούνται.Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Σήμερα το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνας να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, το μέλλον των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διεκδικούμε:

· Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού 

·  Κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς αλληλεγγύης 

·   Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ 

·   Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και ξεπάγωμα της διετίας                              2016-7. 

·   Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.  

·  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

·   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας καλεί στη συγκέντρωση των Σωματείων (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ-ΕΚΗ) τη Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 10:00πμ, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

 

341699392 780447653658890 505981857153247508 n

Πέμπτη 16 Μαρτίου, ώρα 11:00 πλ. Ελευθερίας 24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

                                    Πέμπτη 16 Μαρτίου, ώρα 11:00 πλ. Ελευθερίας             

                                            24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ                                                                        

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

·                να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

·                να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί όλες/όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουμε ξανά, μαζικά και δυναμικά, στη νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Μόνο με την ενότητα και τον αγώνα μας μπορούμε να κερδίσουμεαυτό που σήμερα έχουμε ανάγκη: Υγεία, ευημερία, ασφάλεια για ‘μαςκαι όλο το λαό.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ                            

Τετάρτη 8 Μαρτίου, ώρα 11:00 πμ στην πλ. Ελευθερίας

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, των εργαζομένων και της νεολαίας που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας.

Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει». Η εξοικονόμηση πόρων, η λογική του «κόστους – κέρδους, οι ιδιωτικοποιήσεις, και η εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, και των κοινωνικών υπηρεσιών δεν μπορούν να αποτελούν πολιτική των κυβερνώντων. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι φοιτητές έχουμε ζήσει τους λέβητες που εκρήγνυνται σε σχολείο και αφαιρούν ζωές, τα αμφιθέατρα που δεν χωράνε τους φοιτητές, εκατοντάδες ακατάλληλα σχολεία που πλημμυρίζουν και πέφτουν σοβάδες. Και όλα αυτά όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα περισσότερα σχολεία. Αντιθέτως, είναι διαρκής, με ευθύνη των κυβερνήσεων, η υποχρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες (1,8 δις λιγότερα τα τελευταία 11χρόνια).

Ως πολίτες βιώνουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών, την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, στα τιμολόγια της ενέργειας. Ζούμε την αμφισβήτηση του δικαιώματος πρόσβασης στις δομές υγείας με την ιδιωτικοποίηση σε βασικούς διαρθρωτικούς τομείς.  

Οι εκπαιδευτικοί με τον συνεχή αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία κατηγοριοποιημένα που θα αναζητούν χορηγούς, με εκπαιδευτικούς που θα ζουν στην ένδεια, χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά και να παλέψουμε για:

$ü  Σύγχρονες δημόσιες, και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

$ü  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με άρτια εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων. 

$ü  Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.                                      Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

$ü  Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

$ü  Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων.

$ü  Να πραγματοποιηθούν άμεσα αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

$ü  Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία, από κρατικό φορέα και πρωτόκολλα ενεργειών που αφορούν τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 11:00 πμ στην πλατεία Ελευθερίας.

 

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Παρασκευή 3 Μαρτίου, ώρα 19:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους συνανθρώπους μας που αγνοούνται και τη συμπαράστασή μας στους συγγενείς τους που τους αναζητούν και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί τις συναδέλιφσσες και τους συναδέλφους στη σιωπηρή διαμαρτυρία σωματείων και φορέων της πόλης, που διοργανώνεται την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 19:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας, εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή για την ανείπωτη τραγωδία, με τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε για την απαξίωση του δημόσιου αγαθού των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων που κατήγγειλαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις εγκληματικές πολιτικές.

Πενθούμε τους νεκρούς μας- Απαιτούμε την αλήθεια

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Τετάρτη 8 Μαρτίου, ώρα 19:00 μμ

στο 17ο Δ.Σ. Ηρακλείου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της ΔΟΕ, καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους, την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 19:00 μμ,στην  Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Δεκελείας 2-12, επί της Λ. Κνωσού-απέναντι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης).

Θεματολογία:

·    Το αγωνιστικό πλαίσιο ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

·    Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών-Οργανικές θέσεις-Εργασιακά δικαιώματα

·    Προτάσεις για την Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ στις 13/3/23

Σημείωση: Θα γίνονται εγγραφές αναπληρωτών εκπαιδευτικών και έκδοση κάρτας εκπαιδευτικού

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

 

Πανελλαδική Πανεκπαιδευτική Απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Πανελλαδική Πανεκπαιδευτική Απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Με βασική στόχευση την Ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση των σχολείων-εκπαιδευτικών-μαθητών, την προώθηση του οικονομικά «αυτόνομου» σχολείου που θα εξαρτάται από τους χορηγούς, τον συνεχή εκβιασμό και την φίμωση των εκπαιδευτικών, Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να εφαρμόσουν την ατομική αντιδραστική αξιολόγηση. Επιδιώκουν, δε, να την υλοποιήσουν, σε πρώτο χρόνο, ωμά και εκβιαστικά στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς με fasttrackδιαδικασίες. Μάλιστα, η κα. Κεραμέως επιχαίρει για την αναβίωση του επιθεωρητισμού μετά από 41 χρόνια.

Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως κάναμε και στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων. Ο φόβος και η τρομοκρατία που επιχειρεί το ΥΠΑΙΘ δε θα περάσουν. Ο αγώνας που δίνουν οι εκπαιδευτικοί είναι αγώνας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική Πανεκπαιδευτική Απεργία, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 πμ στην πλατεία Ελευθερίας.

 

Τα επόμενα βήματα απέναντι στην ατομική αντιδραστική αξιολόγηση

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Δυναμώνουμε τον αγώνα- Συνεχίζουμε αποφασιστικά

Τα επόμενα βήματα απέναντι στην ατομική αντιδραστική αξιολόγηση 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δ.Σ. και της ΔΟΕ, πραγματοποίησε την Τρίτη 7/2/23 ενημερωτική σύσκεψη με τους νέους σχολικούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Η συνάντηση ήταν γόνιμη και εποικοδομητική, καθώς αποτυπώσαμε τις θέσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Κλάδου στα στελέχη εκπαίδευσης για το ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης. Παράλληλα, ζητήσαμε από τους νέους συμβούλους εκπαίδευσης-συναδέλφους να είναι στο πλευρό μας. Από τη δική τους μεριά, πέρα από τις διαφορετικές οπτικές ως προς το περιεχόμενο, εκφράστηκαν σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο, τον χρόνο και το ασφυκτικό πλαίσιο για την υλοποίηση της αξιολόγησης. 

Συνεχίζουμε με τα επόμενα αγωνιστικά βήματα:

·       Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συμβολική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας των Προέδρων ΣΕΠΕ όλης της χώρας.

·       Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί για τους νεοδιόριστους διαδικτυακή σύσκεψη υπό την αιγίδα της ΔΟΕ.

·       Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, Πανελλαδική Πανεκπαιδευτική Απεργία, 11:00 πμ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αναμένεται  σύντομα το έντυπο της απεργίας-αποχής από το διοικητικό έργο που αφορά την ατομική αξιολόγηση και τα στάδια υλοποίησης.

 

 

 

 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Παιδεία

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Στήριξη Κινητοποιήσεων

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Παιδεία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», εν όψει της εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του πρωθυπουργού, στηρίζει τη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και των Ενώσεων Γιατρών, την ίδια μέρα στην πλατεία Ελευθερίας και ώρα 9:30 πμ.

Διεκδικούμε:

       Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία με αύξηση της χρηματοδότησης.

       Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια - Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Παιδεία και Υγεία.

       Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων- Νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια.

       Καμία κατάργηση - συγχώνευση νοσοκομείου - κλινικής - τμήματος.

Απεργιακή Κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ -Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 11.00πμ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 πμ

Στην πλ. Ελευθερίας (μπροστά στην Περιφέρεια Κρήτης)                                                                                  Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ

Αγωνιζόμαστε για:

$1ü  Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

$1ü  Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.

$1ü  Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

$1ü  Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

Οι εκπαιδευτικοί δεν αντέχουμε άλλο. Εδώ και 12 χρόνια βλέπουμε τον μισθό μας να μειώνεται, να εξανεμίζεται από το τεράστιο κύμα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους. Η αγοραστική δυνατότητά μας έχει μειωθεί μέχρι και 60% από το 2011 μέχρι σήμερα και σε αυτό συντελούν η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης για τη διετία 2016 – 17 και η μείωση  του αφορολόγητου.

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού της Κυβέρνησης για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς μας, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας. Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι και συνολικότερα τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τη «μερίδα του λέοντος» από την άμεση και έμμεση φορολογία, ενώ δις € κατευθύνονται με ποικίλους τρόπους στους λίγους.

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν πώς θα ανταπεξέλθουν στα πολυάριθμα και υπέρογκα, πλέον, έξοδα, μόνο για τις βασικές τους ανάγκες. Το νοίκι, η θέρμανση, η μετακίνηση, η διατροφή, τα χρειώδη δηλαδή για να ζήσει κάποιος/α, έχουν μετατραπεί σε πολυτέλεια και κανένα voucher, pass, «καλάθι» ή οτιδήποτε άλλο, δε διασκεδάζει, πλέον, ούτε τις εντυπώσεις. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλος ο λαός, δεν είμαστε επαίτες. Αγωνιζόμαστε ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί νεοδιόριστοι, αν και έχουν συμπληρώσει τη διετία ως δόκιμοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την άρνηση του Υ.ΠΑΙ.Θ. να τους μονιμοποιήσει (αξιοποιώντας διάταξη του ν. Γαβρόγλου), ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να εφαρμοστεί η «ατομική αξιολόγηση» του νόμου 4823/21. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., με την πρόσφατη τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή, αναγνωρίζει τη δυνατότητα σε όσους νεοδιόριστους έχουν συμπληρώσει τη διετία να μπορούν να γίνουν διευθυντές άλλα όχι μόνιμοι. Τέτοιου είδους διατάξεις θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα.

Δεκάδες χιλιάδες νηπιαγωγοί και συνάδελφοι σε ολιγοθέσια δημοτικά, εν έτει 2022 αντιμετωπίζονται ακόμη διαφορετικά από όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς (δεν προβλέπεται καμία μείωση στο ωράριό τους).

Η περίφημη «αξιολόγηση» των σχολείων, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από κατηγοριοποίηση των σχολείων και μετατροπή των γονιών σε πελάτες, για μια ακόμη χρονιά βουλιάζει ή γκρεμίζεται στα πλημμυρισμένα προαύλια και στα ταβάνια που καταρρέουν στα σχολικά κτήρια! Οι συνεχόμενες απειλές του Υ.ΠΑΙ.Θ., οι δικαστικές προσφυγές και η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας των κυβερνητικών σχεδιασμών και της απόρριψής τους από την πλειοψηφία του κλάδου.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνουμε καθημερινά την ψύχη μας για να κρατήσουμε όρθιο το σχολείο, για να μορφώσουμε και να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά του λαού μας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση και καλεί όλες και όλους στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 11:00 πμ. στην πλ. Ελευθερίας (μπροστά στην Περιφέρεια Κρήτης). Για το λόγο αυτό κηρύττει διευκολυντική στάση εργασίας 8:00 έως 11:00 και η ΔΟΕ από τις 11:00 μέχρι λήξη του ωραρίου.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές