Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 13:30 μμ στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου Να καλυφθούν τώρα όλα τα παιδιά που δικαιούνται Παράλληλη στήριξη

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

received 261722482095319-1024x683

Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και βρίσκει εκπαιδευτικούς και μαθητές στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο. Έπειτα από δύο δύσκολες χρονιές με διαδοχικά lock down και κλείσιμο των σχολείων. Η πανδημία συνεχίζεται για τρίτη χρονιά , ενώ κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας δεν έχει πάρει η Κυβέρνηση. Αντίθετα, στοιβάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 25άρια τμήματα που θεσμοθέτησε εν καιρώ πανδημίας.

Έχει γίνει σαφές ότι το μοίρασμα της «παράλληλης στήριξης» είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον και πιθανά μέχρι το τέλος της χρονιάς καθώς δεν υπάρχει καμία δέσμευση από το Υπουργείο Παιδείας για πλήρη κάλυψη όλων των κενών με έναν εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή που έχει έγκριση πλήρους παράλληλης. Ο λόγος που δεν θα καλυφθούν οι ανάγκες από ειδικούς παιδαγωγούς, ΕΕΠ, σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ σε παιδιά με αναπηρίες είναι δημοσιονομικός, οδηγώντας τους γονείς, είτε να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, είτε να μείνουν ακάλυπτα τα παιδιά.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ χρησιμοποίησε τον όρο «εξορθολογισμό» για να περιγράψει την πολιτική της απόφαση για ελλιπείς προσλήψεις σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Εμείς επισημαίνουμε ότι με αυτόν τον τρόπο καταπατούνται στο μέγιστο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και υπογραμμίζουμε πως οι γονείς και μαθήτ(ρι)ες βρίσκονται ξεκρέμαστοι για ακόμα μια χρονιά.

Επίσης το Υπουργείο μιλάει για «προτεραιότητα» ανάλογα τις περιπτώσεις των παιδιών με βάση την οποία κάλεσε τις διευθύνσεις να μοιράσουν την παράλληλη στήριξη. Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο από τις 270 περίπου παράλληλες στηρίξεις που προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση, υπολογίζεται πως μόνο οι 60 δόθηκαν σε ένα παιδί με 24ωρη στήριξη, ενώ οι υπόλοιπες μοιράστηκαν σε 2 και 3 παιδιά! Ρωτάμε το Υπουργείο, τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΠΕ τα εξής:

·         Με ποιο κριτήριο ένα παιδί με αναπηρία χρειάζεται στήριξη κάποιες ώρες της σχολικής του ζωής και δε χρειάζεται τις υπόλοιπες;

·         Με ποιο κριτήριο δίνεται «προτεραιότητα» σε κάποια παιδιά να έχουν παράλληλη στήριξη ενώ κάποια άλλα όχι;

·         Πόσο εύκολο είναι για μία οικογένεια να μισθώσει ιδιωτική παράλληλη στήριξη για να μη μείνει το παιδί της ακάλυπτο;

Τα παιδιά που δικαιούνται πλήρη παράλληλη στήριξη πρέπει να την έχουν από την αρχή της χρονιάς. Το μορφωτικό δικαίωμα δεν ιεραρχείται και πρέπει να παρέχεται καθολικά!

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» οργανώνουν κινητοποίηση στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ηρακλείου την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30 μμ και καλούμε όλους τους συναδέλφους παράλληλης στήριξης/ΕΒΠ και νοσηλευτές να είναι εκεί.

Διεκδικούμε:

·         Να γίνει άμεσα Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

·         Να καλυφθούν όλοι οι μαθητές που δικαιούνται με πλήρη παράλληλη στήριξη, ΕΒΠ και νοσηλευτές.

·         Να υπάρξει δέσμευση από τη Διεύθυνση ΠΕ Ηρακλείου πως θα δοθούν όλα τα κενά για τη β’ φάση προσλήψεων και πως όλα τα παιδιά που δικαιούνται θα έχουν παράλληλη στήριξη χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, χωρίς καμία έκπτωση .

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές