Το ΥΠΑΙΘ με ΦΕΚ συρρικνώνει τα σχολεία του ν. Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Το ΥΠΑΙΘ με ΦΕΚ συρρικνώνει τα σχολεία του ν. Ηρακλείου

Τεράστιες οι ευθύνες της Διεύθυνσης Π.Ε. -Χάνονται 70 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών

Στις 31 Αυγούστου, δηλαδή στο παρά πέντε του ανοίγματος των σχολείων, η κυβέρνηση δημοσίευσε το ΦΕΚ 4582/30-8-2022 με θέμα «Καταργήσεις- Συγχωνεύσεις- Υποβιβασμοί- Αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων», με βάση το οποίο καταργούνται δεκάδες δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται ακόμη περισσότερα, κυρίως νηπιαγωγεία και υποβιβάζονται οργανικά πάνω από 100 δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, σε πανελλαδικό επίπεδο η πολιτική συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αποτυπώνεται ως εξής:

·       Καταργούνται 23 Δημοτικά και 21 Νηπιαγωγεία

·       Συγχωνεύονται 18 Δημοτικά και 86 Νηπιαγωγεία

·       Υποβιβάζονται 107 Δημοτικά και 24 Νηπιαγωγεία

Στο νομό Ηρακλείου έχουμε πραγματικό «τσεκούρι» των οργανικών θέσεων, καθώς χάνονται 70 μόνιμες θέσεις σε δημοτικά σχολεία της πόλης και της ενδοχώρας. Αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη δυναμικότητα των σχολείων, για τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης προς τους μαθητές μας.

Σχολικές μονάδες

Οργανικές θέσεις πριν το ΦΕΚ

Οργανικές θέσεις μετά το ΦΕΚ

11ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

6

13ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

6

16ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

7

24ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

8

25ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

6

27ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

6

31ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

8

4ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

7

50ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

7

6ο Δ.Σ. Ηρακλείου

12

8

1ο Δ.Σ. Λ. Χερσονήσου

10

6

2ο Δ.Σ. Λ. Χερσονήσου

10

6

1ο Δ.Σ. Μαλίων

10

8

2ο  Δ.Σ. Μαλίων

10

8

2ο Δ.Σ. Τυμπακίου

12

6

Δ.Σ. Τεφελίου

4

3

Η κα. Κεραμέως αποδεικνύει, γι’ άλλη μια φορά, το μένος που έχει απέναντι στη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό. Επιβεβαιώνεται, πλήρως, ότι αποστολή της είναι να διαμορφώσει ένα μικρό, αυστηρά ιεραρχικό και γραφειοκρατικό σχολείο με αφαίμαξη των εργασιακών κατακτήσεων και διάλυσης του δημοκρατικού δημόσιου σχολείου.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες για τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου, καθώς αναρωτιόμαστε τι είδους εισήγηση έγινε προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες των συγχωνεύσεων-καταργήσεων-μεταβολών σχολικών μονάδων, και ζητάμε την κοινοποίηση της εισήγησης αυτής.

Περιμένουμε, λοιπόν, από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ άμεσα απαντήσεις γι’ αυτή την εγκληματική, παιδαγωγικά και εργασιακά, ενέργεια και επίθεση απέναντι στα σχολεία του Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» απαιτεί την ανάκληση του ΦΕΚ για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την άμεση επαναφορά των οργανικών θέσεων, που καταργήθηκαν από τη δημοσίευσή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε Παράσταση Διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 μμ. στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου.

Με τη μαζική και αγωνιστική μας παρουσία να αποτρέψουμε τα σχέδια συρρίκνωσης                         του Δημόσιου Σχολείου ! ! !

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές