ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 του ΝΟΕΜΒΡΗ 2022, ώρα 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οδεύουμε προς τον δυσκολότερο χειμώνα διαβίωσης των νοικοκυριών των τελευταίων δεκαετιών. Oι διεθνείς αντιπαραθέσεις και γεωπολιτικές ανακατατάξεις (πόλεμος στην Ουκρανία) με τη συνεπακόλουθη ενεργειακή κρίση και η ιδεοληπτική, νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο εσωτερικό της χώρας μας, διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους με χαμηλούς μισθούς και ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης. Η Ελλάδα, σύμφωνα με όλες τις επίσημες καταγραφές, έχει πάρει τα ηνία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια σειρά από αρνητικούς δείκτες που επιτείνουν τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση σε όλο και πλατύτερα κοινωνικά στρώματα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα δεν έχουμε δει καμία αύξηση στους μισθούς μας εδώ και 12 χρόνια. Αντίστοιχα η συμμετοχή μας στα δημόσια έσοδα, μέσω της φορολόγησης, παραμένει καθοριστική και σε υψηλά επίπεδα, άλλωστε είναι γνωστό πως η φορολογία των εισοδημάτων μας γίνεται στην πηγή.

Μια σειρά απωλειών καταγράφονται έχοντας υποβιβάσει σημαντικά το βιοτικό μας επίπεδο.

ü  Δραματική μείωση των αποδοχών μας της τάξης του 40% (2010-2013)

ü  Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

ü  Πάγωμα στη μισθολογική εξέλιξη τη διετία 2016-17

Ο πληθωρισμός ξεπερνά ήδη το 12% και φτάνει σε ιστορικό υψηλό των τελευταίων 30 χρόνων, εξανεμίζοντας παντελώς το οικογενειακό εισόδημα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προβλέπει να δοθεί καμία αύξηση στους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Την ίδια στιγμή που η κάθε ελληνική οικογένεια αναλογίζεται πώς θα εξασφαλίσει θέρμανση για τον χειμώνα, τα τιμολόγια στην ηλεκτρική ενέργεια, στην αντλία των πρατηρίων καυσίμων, στο φυσικό αέριο και στα ήδη διατροφής, έχουν σκαλώσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Στις 9 Νοεμβρίου βγαίνουμε στον δρόμο και διεκδικούμε όσα μας έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Ø  Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, που να καλύπτουν τις υπέρογκες αυξήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από τον επίσημο πληθωρισμό.

Ø  Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 17. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Ø  Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 1:20 για τα δημοτικά και 1:15 για τα νηπιαγωγεία.

Ø  Κατάργηση του νόμου Κεραμέως για την αξιολόγηση.

Ø  Εξίσωση ωραρίου εργασίας εκπαιδευτικών στα Νηπιαγωγεία και Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία με αυτό των Πολυθέσιων Σχολείων.

Ø  Γενναία χρηματοδότηση για την ανέγερση διδακτηρίων και ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών.

Ø  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά.

Ø  Να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων της Ειδικής Αγωγής.

Ø  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Ø  Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας από τα 0,15€/χλμ στα 0,35€/χλμ. Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

Ø  Επαναφορά της δυνατότητας λήψης άτοκων δανείων από την υπηρεσία (ΜΤΠΥ, ΤΠΔΥ κ.τ.λ.) με εγγύηση του δημοσίου και σταθερή αποπληρωμή μέσω της μισθοδοσίας.

Απεργιακή Συγκέντρωση Τετάρτη 9/11, ώρα 10:00 π.μ.

στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές