Θέμα: Ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» συνεχίζεται. Απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. για κήρυξη νέας απεργίας – αποχής. Δεν υποχωρούμε. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Θέμα: Ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» συνεχίζεται. Απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. για κήρυξη νέας απεργίας – αποχής. Δεν υποχωρούμε. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική – αντεπιστημονική ατομική «αξιολόγηση» του νόμου 4823/21 και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Η, πολύ μεγάλη, συμμετοχή τους και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων σε όλη τη χώρα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε επίπεδα μαζικότητας που είχαν δεκαετίες να παρατηρηθούν, αντικατοπτρίζει την αντίδραση του κλάδου και τη σθεναρή στάση του απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «δια πυρός και σιδήρου», με επανειλημμένες δικαστικές προσφυγές και διαρκείς πιέσεις και απειλές για επιβολή ποινών.

Η σημερινή Ολομέλεια των Προέδρων αποφάσισε την προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής από τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της αξιολόγησης η οποία σε συνδυασμό με τις, ήδη, προκηρυγμένες στάσεις εργασίας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση διδασκαλιών των εκπαιδευτικών από αξιολογητές θα αποτελέσουν το πλαίσιο κάλυψης των συναδέλφων ώστε να μην υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας προχωρά άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας – αποχής την οποία και θα επιδώσει στην πολιτική ηγεσία κατά την αυριανή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στη νέα απεργία-αποχή που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων.

Οι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι που συμμετέχουν στην απεργία–αποχή δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια που αφορά το στάδιο Β.

Οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/οι που καλούνται να αξιολογήσουν με βάση το στάδιο Β, απαντούν στο ενημερωτικό έγγραφο οδηγιών που τους αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως εξής:

«Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ από τις 1-4-2024 και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον υπ. αριθμ. .....-1/4/2024 αριθμό πρωτοκόλλου της σχολικής μονάδας» και εάν τους ζητηθεί στέλνουν αντίγραφο της δήλωσης.

Επίσης, οι νεοδιόριστες/οι που καλούνται να αξιολογηθούν για το στάδιο Β, απαντούν με τη δήλωση απεργίας αποχής και τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα, με βάση τον αγωνιστικό του σχεδιασμό που οργανώνεται και ανακοινώνεται βήμα-βήμα, μέχρι να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει όλα τα αντιδραστικά νομοθετήματα και να δεχθεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου.

 

 

 

 

 

Κήρυξη μονόωρων στάσεων εργασίας για την ατομική αξιολόγηση

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Κήρυξη μονόωρων στάσεων εργασίας για την ατομική αξιολόγηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της ΔΟΕ για το ζήτημα αντιμετώπισης της ατομικής αξιολόγησης, κηρύσσει μονόωρες στάσεις εργασίας, από την Παρασκευή 22 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Οι στάσεις εργασίας αφορούν όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για:

  τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και

  τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους).

           Όσοι συνάδελφοι κάνουν χρήση της στάσης εργασίας να επικοινωνούν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 με 13:30 Δηλώσεις Συμμετοχής

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας  

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 με 13:30

Δηλώσεις Συμμετοχής

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου από τις 9:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ., ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος του Σωματείου. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Για το λόγο αυτό απαιτείται η προεγγραφή 25 μελών για να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση της αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την ημέρα της αιμοδοσίας ο εκπαιδευτικός, μόνιμος ή αναπληρωτής, δικαιούται άδεια χωρίς περικοπή αποδοχών.

Η αιμοδοσία θα γίνει στο χώρο του Ενιαίου Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου -Λίντο, πλησίον του Παγκρητίου Σταδίου (Σπύρου Μουστακλή 17, Ξεροπόταμος).

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γιώργος Μακράκης, 6932 708 450

Άννα Στουμπίδη, 6948 462 847

 

421018213 418710503818514 4108166402092561200 n

 

 

 

 

Συνεργασία του συλλόγου μας για υπηρεσίες με έκπτωση.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Συνεργασία του Συλλόγου μας με υπηρεσίες και καταστήματα     που προσφέρουν έκπτωση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» κοινοποιεί καταστήματα, υπηρεσίες και αθλητικούς συλλόγους που προσφέρουν έκπτωση στα μέλη του Συλλόγου μας με την επίδειξη κάρτας του εκπαιδευτικού.

·       Το κατάστημα εμπορίου αρωμάτων "Opium Parfums" στην οδό Ιδομενέως 38 στο κέντρο του Ηρακλείου προσφέρει έκπτωση 10% (καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου) στην αγορά αρωμάτων με την επίδειξη της κάρτας εκπαιδευτικού.InstagramOpium: https://instagram.com/opiumparfums?igshid=ackj4ghdgw55                                           FacebookOpium: https://m.facebook.com/profile.php

·       Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Χρυσάνθη Σαϊτάκη (Παύλου Μελά 76, Θέρισσος, Ηράκλειο Κρήτης) προσφέρει ειδικές τιμές σε πιστοποιητικά γλωσσομάθειας όλων των βαθμίδων σε Αγγλικά –Γερμανικά –Γαλλικά προγράμματα σπουδών μας στα τηλ.2810252640 & 6948324778Email : csaitaki@gmail.comwww.csaitaki.gr

·       Ο Σύλλογος Εκδοτών και Βιβλιοπωλών Ηρακλείου Κρήτης προσφέρουν έκπτωση 10%.

·       Η εταιρία "Μεταφορική Γιαλιτάκης" προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Περιφέρεια Κρήτης και δίνει έκπτωση:

Α) 20% στις μετακομίσεις εντός Περιφέρειας Κρήτης

Β) 15% στις μετακομίσεις εκτός Περιφέρειας Κρήτης                                                        Στοιχεία επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ: 6999746853 και 6942987879

  • -50% με τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για τη μετακίνηση των συναδέλφων προς και από τις σχολικές μονάδες του νομού Ηρακλείου.

395654410 1619496435459810 4966984943877792220 n

 

 

 

Ανακοίνωση για πιέσεις για ενιαία κείμενα

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

ΔΟΕ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέμα: Νέα πολιτική ηγεσία, οι ίδιες παλιές μεθοδεύσεις, οι ίδιου τύπου παράνομες και αποπροσανατολιστικές εντολές. Απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά στον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Δεν αλλάζουμε ούτε λέξη από τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Την ώρα που κατά χιλιάδες τα σχολεία της χώρας αναρτούν τα κείμενα που αποφάσισαν σε συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, κείμενα που υπηρετώντας τη δημόσια Παιδεία, αποτρέπουν την κατηγοριοποίηση και τον αντιεκπαιδευτικό ανταγωνισμό μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων, ενεργοποιώντας την κοινωνική συσχέτιση και την εκπαιδευτική διερεύνηση και τεκμηρίωση, ως τα βασικά εργαλεία ανάδειξης των αναγκών του Δημόσιου Σχολείου…

Σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί με τους/τις μαθητές/τριές τους οργανώνουν σχολικές γιορτές για τα Χριστούγεννα, υλοποιώντας παράλληλα σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και συνεργάζονται με τους γονείς σε ενημερωτικές συναντήσεις για την πρόοδο των μαθητών…

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. επιλέγει με την εγκύκλιο 141491/ΓΔ4.08.12.2023 να επιχειρήσει, για πολλοστή φορά, να διαλύσει τη ζωντανή ψυχή της εκπαίδευσης, να σπείρει τη διχόνοια, τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση στους συλλόγους διδασκόντων.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι, πανικόβλητη η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α αφού αδυνατεί να αντιμετωπίσει την αποφασιστική, μαζική και συλλογική στάση των εκπαιδευτικών, εξαντλεί την «εφευρετικότητά» της σε παράνομες εγκυκλίους, δια του Γ.Γ. κ. Κατσαρού, αντιγράφοντας πιστά τον προκάτοχό του κ. Κόπτση και την πρώην υπουργό κυρία Κεραμέως.

Πρόκειται για άλλη μια επιχείρηση εκφοβισμού σε βάρος των εκπαιδευτικών της Π. Ε., οι οποίοι ακολουθούν και υλοποιούν με εξαιρετική συσπείρωση και μαζικότητα την απόφαση της 92ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. ενάντια στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής-αντιεπιστημονικής αξιολόγησης των νόμων 4692/2020 και 4823/2021 και στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μας μονάδων.

             Με τις τακτικές αυτές η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., εκτός δικαιοδοσίας και κατά παράνομο τρόπο, αφού κανένας Γενικός Γραμματέας δεν έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει τα κείμενα που αναρτούν τα σχολεία τόσο ως προς τη δομή τους όσο και ως προς το περιεχόμενό τους:

$1·       καταργεί κάθε έννοια νομιμότητας στις ενέργειές του,

$1·       επιχειρεί να επιβάλλει με το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» του Γ.Γ. όρους αντιδημοκρατικής λειτουργίας στους συλλόγων διδασκόντων,

$1·       ωθεί (χέρι χέρι με την αντικλαδική Ένωση Διευθυντών) τα στελέχη της εκπαίδευσης σε παράνομες πράξεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., στην απέλπιδα προσπάθειά της να μειώσει τη μαζικότητα με την οποία έχουν υιοθετηθεί και υποβληθεί τα ενιαία κείμενα της Δ.Ο.Ε. από τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οδηγώντας σε παταγώδη αποτυχία την πολιτική της κατηγοριοποίησης σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών, των νόμων 4692/2020 και 4823/2021, εκδίδει μια εγκύκλιο καθ΄ όλα παράνομη, με την οποία αναιρεί ακόμη και το δικό της κανονιστικό πλαίσιο, αφού:

$1·       οι αναρτήσεις των κειμένων έγιναν με νόμιμες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, σε ειδικές συνεδριάσεις, όπως ορίζεται ενώ οι μοναδικές περιπτώσεις παρανομίας βρίσκονται στις ενέργειες εκείνων των στελεχών εκπαίδευσης τα οποία αγνόησαν αυτές τις αποφάσεις, ή άσκησαν εκφοβιστικές πιέσεις σε εκπαιδευτικούς για τη στάση τους στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.

$1·       οι ίδιες οι διατάξεις του νόμου 4692/2020 (του οποίου η Δ.Ο.Ε. έχει ζητήσει και επιδιώκει την κατάργηση) και συγκεκριμένα το άρθρο 35, ορίζουν σχετικά με τις αναρτήσεις των σχολικών μονάδων ότι μόνον ο Σ.Ε.Ε. έχει αρμοδιότητα παρατηρήσεων επ’ αυτών

$1·       ο Γ.Γ. κρίνει, χωρίς καμία δικαιοδοσία, ότι οι αναρτημένες - αποφάσεις των Σ.Δ. δεν πληρούν τις προϋποθέσεις …

Δεν πληρούν, κατά τον Γ.Γ. και την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. , τις προϋποθέσεις, τα κείμενα που έχουν αναρτήσει τα σχολεία. Δεν πληρούν τις προϋποθέσεις:

$1Ø  Η μελέτη για την επίδραση που έχουν οι συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών στη διδασκαλία και τη μάθηση.

$1Ø  Η διερεύνηση της σχέσης των κοινωνικών-οικονομικών ανισοτήτων με τη «σχολική αποτυχία».

$1Ø  Η διερεύνηση των αναγκαίων αλλαγών στα προγράμματα, ώστε να εκλείψουν οι άνισες σχολικές διαδρομές των μαθητών.

$1Ø  Η σημασία των ομαδοσυνεργατικών μορφών διδασκαλίας και μάθησης στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών και διομαδικών σχέσεων.

$1Ø  Η ανάδειξη των απόψεων των εκπαιδευτικών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην ανάπτυξη των σχέσεών τους με τους μαθητές τους.

$1Ø  Η σημασία των σχολικών χώρων (κτήρια, αυλές, βιβλιοθήκες, εργαστήρια, τάξεις, αίθουσες εκδηλώσεων) και υποδομών, για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και για την πλήρωση των μορφωτικών τους αναγκών.

$1Ø  Η σχέση του δημόσιου σχολείου με τη χρηματοδότησή του, η διαφανής διαχείρισή και η πλήρης απόδοσή της στα σχολεία, η ανάγκη ενίσχυσης των σχολικών επιτροπών και ΔΕΠ με εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών.

$1Ø  Η συγκριτική θεώρηση των επιμορφωτικών θεσμών σε ευρωπαϊκές χώρες, σε σχέση με αυτούς της Ελλάδας, και ταυτόχρονα η διατύπωση επιμορφωτικών αναγκών από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

$1Ø  Η ασφάλεια στο χώρο του Νηπιαγωγείου και η κατάργηση της ανισότητας των εργασιακών δεδομένων των νηπιαγωγών.

$1Ø  Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών των Ειδικών Σχολείων για τις τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες στις διδακτικές πρακτικές, στο φόντο των σύγχρονων αντιπαραθέσεων για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

$1Ø  Η ανάδειξη των συνθηκών λειτουργίας, των ελλιπών υποδομών και των ελλείψεων που υπάρχουν στα Ειδικά σχολεία.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. θεωρεί, προφανώς, ότι οι εισηγήσεις 55 και πλέον καθηγητών Α.Ε.Ι. ελληνικών και Διεθνών Πανεπιστημίων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του, το ίδιο και η συμμετοχή 10.000 εκπαιδευτικών σε έρευνες για την κατάσταση στην εκπαίδευση, οι συνεντεύξεις, τα στρογγυλά τραπέζια, η χρήση Τ.Π.Ε., η έκδοση πρακτικών από τις εκδηλώσεις της Δ.Ο.Ε., η επισκόπηση της βιβλιογραφίας και η συλλογή επιστημονικών άρθρων κατά θεματική ενότητα …

Γίνεται φανερό όμως ότι, σαφέστατα, πληρούν τις προϋποθέσεις «νομιμότητας» του Γ.Γ. κ. Κατσαρού, της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και της Κυβέρνησης, ένας άβουλος εκπαιδευτικός πειθήνιο όργανο, που αδιαφορεί για την κοινωνική πραγματικότητα, που προωθεί των ανταγωνισμό με τους συναδέλφους και τους μαθητές του, που δεν ασχολείται με την κοινωνική διάσταση της επιστήμης του ένας διευθυντής-manager, άβουλο όργανο των εντολέων του και όχι λειτουργός στην υπηρεσία των μαθητών του και του δημόσιου σχολείου και ένας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου που από σύμβουλος στο παιδαγωγικό έργο θα έχει μεταλλαχθεί σε επιθεωρητή. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο μια κοινωνίας έρμαιο του κοινωνικού αυτοματισμού, όπου η οικογένεια – πελάτης ενός εμπορευματοποιημένου σχολείου θα κάνει καταγγελίες με ανώνυμα τηλεφωνήματα και θα ασκεί ανώνυμο «bullying» σε εκπαιδευτικούς που σέβονται την επιστήμη, την εργασία τους, τους μαθητές τους και την δημόσια εκπαίδευση.

Δεν θα τους αφήσουμε

Ο αγώνας μας για Δημόσιο Σχολείο, που θα ικανοποιεί τα μορφωτικά δικαιώματα και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών μας, με σεβασμό στην εργασία μας και τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης, συνεχίζεται με μεγαλύτερο πάθος, συλλογικότητα και ορμή.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αλλάξουν ούτε λέξη, ούτε τόνο από τα κείμενα που έχουν αποφασίσει και αναρτήσει. Είναι απόλυτα νόμιμοι σε αυτή τους την ενέργεια.

Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να σεβαστούν τις αποφάσεις των Σ.Δ. που αποτελούν τα προπύργια της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου. Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παραχάραξης των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων ή οποιαδήποτε προσπάθεια ανάθεσης νέων κειμένων είναι απόλυτα παράνομη.

Καλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το εμπνευσμένο έργο τους με τις μαθήτριες και τους μαθητές τους.

Καλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικτυακές εκδηλώσεις της Δ.Ο.Ε. που έχουν ήδη προγραμματιστεί από τον Ιανουάριο κι έπειτα. Κάθε εκδήλωση να γίνει μια διαδήλωση ενάντια στο φόβο και την τρομοκρατία, υπέρ της Δημόσιας Εκπαίδευσης, του Δημόσιου Σχολείου.

Καλούμε τους Σ.Ε.Π.Ε. όλης της χώρας να προβούν σε άμεση ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να ενισχύσουν το συλλογικό αγωνιστικό πνεύμα, να δυναμώσουν το κλίμα ενότητας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και θα ακυρώσει την παράνομη και αυταρχική εγκύκλιο του Γ.Γ. κ. Κατσαρού όπως ακριβώς αντιμετώπισε και τις αντίστοιχες εγκυκλίους του προκατόχου του κου Κόπτση.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στηρίζει και καλύπτει με υπευθυνότητα τα μέλη της, όπως πάντα πράττει, απέναντι στην αυθαιρεσία και την παρανομία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και όσους την ακολουθούν.

Δεν διχαζόμαστε. Είμαστε όλοι μαζί στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

309147427 644796153675471 6463865475458179725 n 1

Περιφερειακή σύσκεψη ΔΟΕ Ηράκλειο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Περιφερειακή σύσκεψη ΔΟΕ

Ηράκλειο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, (Δεκελείας 2-12), θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών της Κρήτης όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς (μισθός, ακρίβεια, αξιολόγηση, εργασιακά…) με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την ενεργοποίηση των συναδέλφων στο πλαίσιο του αγωνιστικού σχεδιασμού της Δ.Ο.Ε.

Στο πλαίσιο της περιφερειακής σύσκεψης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σε συντονισμό με τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε., σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας.

 

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μ.μ. Ενημερωτική Σύσκεψη με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μ.μ.

Ενημερωτική Σύσκεψη με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί σε Ενημερωτική Σύσκεψη τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, για το ζήτημα της αντιδραστικής ατομικής αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μμ στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Αυλώνος 10,  πλησίον Χανιόπορτας και Σταδίου Ελευθερίας).

 

 

 

 

 

Παλλαϊκή Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 πλ. Ελευθερίας

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 πλ. ΕλευθερίαςΩς εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και γονείς βιώνουμε τις συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, το Βενιζέλειο ένα ιστορικό δημόσιο νοσοκομείο, που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σε ανάγκες σχεδόν όλη την Κρήτη σήμερα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την πλήρη εγκατάλειψη του Βενιζέλειου και χαιρετίζουμε παράλληλα τον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών να κρατήσουν σε λειτουργία το νοσοκομείο.

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του. Έως και πέντε χρόνια χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, ο χρόνος αναμονής για ένα ραντεβού μεγαλώνει, και οδηγεί τους ασθενείς στην αγκαλιά της ιδιωτικής υγείας, βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Με στοιχεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Βενιζέλειο υπάρχουν 300 κενές θέσεις εκ των οποίων οι 170 αφορούν νοσηλευτική υπηρεσία. Το μισό προσωπικό είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας με υποχρεωτικές μετακινήσεις. Δεν υπάρχει τμήμα που να μην έχει ελλείψεις σε προσωπικό, χρωστούμενα ρεπό και άδειες στους εργαζόμενους. Από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν, μόνο τα 2 με αποτέλεσμα οι λίστες να μεγαλώνουν επικίνδυνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας, με τη ζωή μας!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας, συμμετέχοντας στην κήρυξη της 4ωρης στάση εργασίας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού μας, από τις 11.00 πμ έως τις 15.00 μμ, για την διευκόλυνση των συναδέλφων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την αποδόμηση του δημόσιου Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Παράλληλα, κηρύσσουμε επιπλέον 2ώρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως στις 17:30 για να την κάλυψη των συναδέλφων στα ολοήμερα τμήματα.

Απαιτούμε:

-Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

-Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος, έναντι των ασθενών της περιοχής μας.

-Δεν πάει άλλο όσοι κωφεύουν ή σιωπούν είναι συνένοχοι στο έγκλημα.

-Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση των δημόσιων Νοσοκομείων στους έμπορους της υγείας.

-Τα νοσοκομεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού δεν παραχωρούνται.

-Ζητούμε γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.

-Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία.

364189801 579651550803149 8337925280428378375 n

Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 μμ στο 17ο Δ.Σ. Ηρακλείου Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 μμ

στο 17ο Δ.Σ. Ηρακλείου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της ΔΟΕ, καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 μμ,στην  Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Δεκελείας 2-12, επί της Λ. Κνωσού-απέναντι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης).

Θεματολογία:

  • Το αγωνιστικό πλαίσιο ενάντια στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας-ατομική αξιολόγηση.
  • Οικονομικά εκπαιδευτικών-Οργανικές θέσεις-Εργασιακά δικαιώματα-Κενά στα σχολεία.
  • Κατάθεση προτάσεων για την Ολομέλεια Προέδρων

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

 

Δωρεάν συνταξιοδοτική διερεύνηση συναδέλφων. Συνέχιση της συνεργασίας του Συλλόγου μας με εργατολόγο για τα συνταξιοδοτικά θέματα

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

                           Δωρεάν συνταξιοδοτική διερεύνηση συναδέλφων.                                         Συνέχιση της συνεργασίας του Συλλόγου μας με εργατολόγο                 για τα συνταξιοδοτικά θέματα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» ενημερώνει τους συναδέλφους για την ανανέωση της συνεργασίας και για το φετινό σχολικό έτος 2023-4 με δικηγόρο-εργατολόγο, που είναι εξειδικευμένος στα συνταξιοδοτικά ζητήματα. Με τον τρόπο αυτό κάθε συνάδελφος-μέλος του Συλλόγου μας που επιθυμεί να διερευνήσει διάφορες πτυχές του συνταξιοδοτικού του (π.χ. όρια ηλικίας, υπολογισμός σύνταξης κ.ά.), μπορεί ν’ ακολουθεί τα παρακάτω βήματα για την άμεση εξυπηρέτησή του.

Ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει και καλύπτει τα έξοδα των συνταξιοδοτικών ζητημάτων των συναδέλφων.

Βήματα:

1ο ) Συμπλήρωση στοιχείων της συνταξιοδοτικής φόρμας που επισυνάπτεται.                          

2ο ) Παράδοση της συνταξιοδοτικής φόρμας και των δικαιολογητικών εντύπων που απαιτούνται στον Πρόεδρο ή τον Γραμματέα του Συλλόγου έπειτα από συνεννόηση.

 

 

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές