Εργασιακά και παιδαγωγικά απαράδεκτος ο αποκλεισμός των αναπληρωτών από τις επιμορφωτικές μετακινήσεις των προγραμμάτων Erasmus

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

unnamed16122021

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός του αποκλεισμού των συναδέλφων αναπληρωτών, από τις επιμορφωτικές μετακινήσεις (εκπαιδευτικών και μαθητών), που περιλαμβάνονται, στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus.

Με βάση τις συμβάσεις εργασίας ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται εργασιακή και οικονομική κάλυψη, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να διακόπτονται τα προγράμματα, καθώς σε μια σχολική μονάδα δύναται να υπηρετούν μόνο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Το συγκεκριμένο απαράδεκτο γεγονός, εργασιακά και παιδαγωγικά, έχει επισημανθεί πάμπολλες φορές από την εκπαιδευτική κοινότητα, δίχως όμως να έχει επιλυθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίζει να παλεύει για τα ίσα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών συναδέλφων.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές