12 χρόνια καθηλωμένοι οι μισθοί των εκπαιδετικών.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

12 χρόνια καθηλωμένοι οι μισθοί των Εκπαιδευτικών

Ακρίβεια σε αγαθά- στέγη- καύσιμα εξανεμίζουν τους μισθούς μας

Οι εκπαιδευτικοί και συνολικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δώδεκα χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχουν πάρει καμιά αύξηση, αλλά αντίθετα τα εισοδήματά τους μειώθηκαν μέχρι 40% την περίοδο 2010-2014, καταργήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς των εργαζομένων και ο πληθωρισμός «τρέχει» με 12%.

 

 

Οι ήδη χαμηλοί μισθοί των Εκπαιδευτικών εξανεμίζονται από την τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης, καθώς οι τιμές των καυσίμων και της στέγασης είναι στα ύψη, πέρα προφανώς από την αύξηση όλων των βασικών αγαθών.

Οι εκπαιδευτικοί είναι μια επαγγελματική-κοινωνική ομάδα, που σε πολλές περιπτώσεις, εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας ή διανύουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο. Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, καθώς συνάδελφοι μας δεν μπορούν να βρουν στέγη για να μείνουν στο Ηράκλειο διότι, όπως τονίζουν, τα ενοίκια είναι πανάκριβα και αντίστοιχα ο μισθός ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού δεν ξεπερνά τα 750 ευρώ.

Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση της Ν.Δ. κοροϊδεύει και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τα ψίχουλα της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία έπρεπε να είχε καταργηθεί χθες. Ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε μάλιστα ως «ανάσα» την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/2023.

Η υποτιθέμενη έμμεση αύξηση των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι μηδενική, καθώς μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δεν υπάρχει καμία μεταβολή, ενώ για ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ θα υπάρξει 22€ αύξηση τον χρόνο ( δηλαδή 1,85 ευρώ τον μήνα).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων για τις αυξήσεις στους μισθούς μας και ενάντια στην ακρίβεια που προκαλεί φτώχεια στην ελληνική κοινωνία.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις, ΤΩΡΑ, τουλάχιστον ίσες με το ποσοστό του πληθωρισμού.
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  • Νέο μισθολόγιο που θα άρει τις αδικίες και θα αποκαθιστά τις περικοπές των μνημονίων.
  • Ενίσχυση των εκπαιδευτικών για στέγη και δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
  • Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.
  • Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.
  • Υπηρέτηση για ένα έτος της οργανικής για τους νεοδιόριστους.

Η αύξηση των μισθών των Εκπαιδευτικών είναι ζήτημα επιβίωσης !!!

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές