Ανάγκη ίδρυσης νέου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο δήμο Ηρακλείου.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Ανάγκη ίδρυσης νέου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο δήμο  Ηρακλείου.

   Νέα σχολικά κτίρια για Ειδικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Τα τελευταία χρόνια, με βάση τα επίσημα στοιχεία, διαπιστώνεται σταθερά η αύξηση του μαθητικού δυναμικού των Ειδικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ηρακλείου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και την απαράδεκτη, για το 2022, σχολική στέγη της πλειονότητας των Ειδικών Σχολείων έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στη βιωσιμότητα και στη λειτουργία τους.

Είναι ανεπίτρεπτο μέχρι και σήμερα, μία από τις πιο σημαντικές και ευαίσθητες παιδαγωγικά δομές της Εκπαίδευσης, να στερείται αξιοπρεπών και σύγχρονων υποδομών. Αποτελεί ντροπή τα κτίρια των Ειδικών σχολείων να είναι παραμελημένα χωρίς επαρκή συντήρηση, με μικρές αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, να μη διαθέτουν διακριτούς χώρους (όπως φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας κ.ά.), να μη διαθέτουν καν γραφείο διδασκόντων και κυρίως να υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας των παιδιών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», λαμβάνοντας υπόψη, την υπαρκτή κατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής των Ειδικών Σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, το μαθητικό δυναμικό και τα αιτήματα των συλλόγων διδασκόντων, προτείνει και διεκδικεί από την Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή:

·       Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.

·       Την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων για το 1ο και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, για το 1ο και 2ο Ειδικό Δημοτικό Ηρακλείου και για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Κωφών/Βαρηκόων.

·       Την αναβάθμιση των οργανικών θέσεων στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

·       Την ίδρυση 3ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο δήμο Ηρακλείου.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και το αυτονόητο, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε προσωπικό και κατάλληλες υποδομές, που οφείλει να παρέχει η Πολιτεία, στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές