Αντιεπιεστημονικές πρακτικές από ιστοσελίδα αξιολογητή που προσβάλλουν το Δημόσιο Σχολείο και τον Εκπαιδευτικό.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Αντιεπιεστημονικές πρακτικές από ιστοσελίδα αξιολογητή  που προσβάλλουν το Δημόσιο Σχολείο και τον Εκπαιδευτικό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ενημερωθήκαμε από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου ότι, μια ιστοσελίδα αποστέλλει στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις αποτελέσματα μιας δήθεν αξιολόγησης, που αφορούν τις σχολικές τους μονάδες. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ιστότοπος, στα σχετικά μηνύματα, ζητά από το εκπαιδευτικό προσωπικό να καλέσουν τους γονείς να συμμετέχουν στην αξιολόγηση, διότι με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται, βελτιώνεται και αναδεικνύεται το επίπεδο της παιδείας μας στα σχολεία. Τέτοιο θράσος !

Με μια απλή περιήγηση στη συγκεκριμένη διαδικτυακή σελίδα, διαπιστώνει κάποιος ότι πρόκειται για μια εντελώς αυθαίρετη καταγραφή βαθμολογιών από την/τον οποιονδήποτε, χωρίς κανένα κριτήριο και μεθοδολογία. Αποτελεί, δε, ειρωνεία πως οι υπεύθυνοι της σελίδας αναφέρουν, ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή, θα βγουν «χρήσιμα» και «ακριβή» συμπεράσματα.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες, αντιπαιδαγωγικές και παράνομες πρακτικές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και καλούμε:

·       Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ελέγξει άμεσα και να διακόψει τη λειτουργία τέτοιων αντιθεσμικών και αντιεπιστημονικών ενεργειών, που προσβάλλουν το έργο του Δημόσιου Σχολείου και Εκπαιδευτικού.

·       Τη ΔΟΕ να παρέμβει σε όλα τα επίπεδα για να προστατέψει το κύρος και το ρόλο του Εκπαιδευτικού.

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κεραμέως και της κυβέρνησης άνοιξε τις ορέξεις σε καλοθελητές, που επιδιώκουν την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών με οποιονδήποτε τρόπο και μέθοδο.

 

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές