Πλαίσιο δράσεων για τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική ατομική αξιολόγηση Κεραμέως

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Πλαίσιο δράσεων για τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική  ατομική αξιολόγηση Κεραμέως

Με βασική στόχευση την Ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, την προώθηση του οικονομικά «αυτόνομου» σχολείου που θα εξαρτάται από τους χορηγούς, τον συνεχή εκβιασμό και την φίμωση των εκπαιδευτικών, προχώρησαν Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ στην επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, έπειτα από τις γνωστές αιφνιδιαστικές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.

Πρόκειται για άθλιο εμπαιγμό τη στιγμή που τα σχολεία λειτουργούν με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικά στην ειδική αγωγή, που δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τα μαθησιακά, κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα των μαθητών, τα οποία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που τα σχολεία είναι παρατημένα, με υποχρηματοδότηση, με τη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, με άθλιες υποδομές να καταρρέουν (γεγονός που οδήγησε και στον τραγικό θάνατο του μαθητή μας στις Σέρρες), που κλείνουν σχολεία λόγω έξωσης, που δεκάδες πλημμυρίζουν με το πρώτο μπουρίνι.

Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών πρέπει να βρει όλο τον κλάδο σε θέση μάχης! Είναι αιτία πολέμου για όλους τους συναδέλφους! Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως κάναμε και στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων. Ο φόβος και η τρομοκρατία που επιχειρεί το ΥΠΑΙΘ δε θα περάσουν. Ο αγώνας που δίνουν οι εκπαιδευτικοί είναι αγώνας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», στο πλαίσιο της πάλης ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως ν.4823/21 και στην επιχειρούμενη εφαρμογή της αντιδραστικής ατομικής αξιολόγησης, προχωρά:

·                Στην πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας, 10).

·                Στην κήρυξη στάσεων εργασίας, εφόσον χρειαστεί μέχρι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου αναμένοντας και την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

·                Στο αίτημα προς τη ΔΟΕ για προκήρυξη απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ν. 4823/21 και καθώς και από την Υπ. Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023.

·                Στην επιδίωξη συνάντησης με τους νέους σχολικούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

·                Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις με Παραστάσεις Διαμαρτυρίας και κλιμάκωση με προκήρυξη απεργίας για όλα τα ζητήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

·                Σε δια ζώσης και διαδικτυακές ενημερώσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από τους Συλλόγους ΠΕ και τη ΔΟΕ.

·                Έκδοση ενημερωτικής ανακοίνωσης προς τους γονείς για τους πραγματικούς στόχους της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Η απάντηση του Κλάδου θα είναι ενωτική και αποφασιστική ενάντια στην επίσπευση των διαδικασιών της αντιδραστικής αξιολόγησης από το ΥΠΑΙΘ – Δε θα τους περάσει ! ! !

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές