Η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου απορρίπτει αναίτια την εκλογική άδεια των συναδέλφων.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου απορρίπτει αναίτια την εκλογική άδεια των συναδέλφων

Να εγκριθούν όλα τα αίτημα για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», με έγγραφό της στις 3/5/23, είχε ζητήσει από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου να διευκολύνει τις/τους συναδέλφισσες/ους, που εμπίπτουν στην κατηγορία μετακίνησης από το ν. Ηρακλείου σε άλλη περιφερειακή ενότητα, πέραν της Κρήτης και να δοθεί σε όλες/όλους ανεξαιρέτως μια (1) επιπλέον ημέρα άδειας. Αυτό είναι, εξάλλου, το πνεύμα του Π.Δ. 26/2012 και του ν. 3528/2007, ότι όσοι μετακινούνται από νησί και προς νησί, δύναται να λάβουν μια επιπλέον ημέρα άδειας, ώστε να ασκήσουν απρόσκοπτα το αναφαίρετο εκλογικό τους δικαίωμα.

Ωστόσο, με λύπη διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηρακλείου απορρίπτει μαζικά τα αιτήματα των συναδέλφων για τη χορήγηση της μια επιπλέον ημέρας άδειας. Ειδικότερα, δε, απορρίπτει αιτήματα σε περιοχές, που οι συνάδελφοι πρέπει να πάρουν 2 ή 3 μεταφορικά μέσα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η συμμετοχή με την ψήφο μας στις εθνικές εκλογές αποτελεί αναφαίρετο και ύψιστο δημοκρατικό             δικαίωμα. Καλούμε, τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου, έστω και τώρα, να λάβει υπόψη της το θεμελιώδες δικαίωμα και να εγκρίνει τα αιτήματα των συναδέλφων.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές