Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις δημιουργούν ένα δυσμενές τοπίο συνέχισης ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, που οδηγούν:

    στη σταδιακή απόσυρση του κράτους από τη στήριξη του Δημόσιου δωρεάν Σχολείου

    στην εντατικοποίηση της εργασίας με την αύξηση της γραφειοκρατίας σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης

    στην υποστελέχωση των σχολείων

    σε τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και στην ασφάλεια εκπαιδευτικών-μαθητών και

    σε παντελή απουσία σχεδιασμού ανέγερσης νέων σχολικών κτηρίων.

Μέσα σ’ αυτό το τοπίο έρχεται να προστεθεί και η σχεδιαζόμενη, από την προηγούμενη και νυν πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αλλαγή του συστήματος διορισμού-προσλήψεων με την καθιέρωση γραπτού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ. Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αντιπαλέψει διαχρονικά τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, που ακυρώνει και απαξιώνει τα πτυχία των εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, επεδίωξε να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες στις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που βρίσκονται έξω από τη δημόσια εκπαίδευση εξαιτίας των περικοπών και της πολιτικής της επιλογής για υποστελέχωση των σχολείων και κάλυψη των κενών κυρίως με αναπληρωτές/τριες. Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινείται δυστυχώς και ο νέος Υπ. Παιδείας, κ. Πιερρακάκης. Η κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς είναι η απάντηση τόσο στο ζήτημα της αδιοριστίας όσο και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΙΘ αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων/ισσων μας που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020 με αποτέλεσμα να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

Το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου δε θα επιτρέψει ούτε την ομηρία των συναδέλφων για τη μονιμοποίησή τους ούτε την αμφισβήτηση της αξίας των πτυχίων μας με τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές