Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης με «νέο μισθολόγιο» φτώχειας!

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης με «νέο μισθολόγιο» φτώχειας!

 

Δόθηκε στη διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το «νέο μισθολόγιο» των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως βαφτίζει η Κυβέρνηση την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί, τορπιλίζοντας την έννοια του ενιαίου μισθολογίου.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες και την υπερπροβολή από τα ΜΜΕ ότι, δήθεν, γίνονται μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς των Δ.Υ., ότι αυτές ισοδυναμούν με επιστροφή του 13ου μισθού κλπ, τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει. Η κυβέρνηση, αντί ουσιαστικών αυξήσεων χορηγεί σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ένα επίδομα 70€ ακαθάριστα, το οποίο μετά την αφαίρεση των κρατήσεων διαμορφώνεται στο καθαρό ποσό των 40 έως 50€ μηνιαίως.

Μετά από 13 χρόνια, κατά τα οποία όχι μόνο δεν δόθηκε καμία αύξηση στους Δ.Υ., αλλά καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, μειώθηκαν οι αποδοχές κατά 40%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016 – 17, μειώθηκε το αφορολόγητο, ο πληθωρισμός κι η ακρίβεια καλπάζουν, η κυβέρνηση εμπαίζει στην κυριολεξία τους Δ.Υ. με ένα επίδομα των 45€ μηνιαίως. Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία, δυστυχώς, αποκρύπτουν τα ΜΜΕ, τα οποία προβάλλουν χωρίς αντίλογο την κυβερνητική προπαγάνδα.

Οι οριακές αυξήσεις, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως επιδόματα φτώχειας των 45€, των οικογενειακών επιδομάτων και των επιδομάτων ευθύνης είναι σταγόνα στον ωκεανό. Επισημαίνουμε, δε, ότι τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα ευθύνης αφορούν τα μεν πρώτα το 40% των υπαλλήλων, τα δε δεύτερα ούτε καν το 20%. Οι αλχημείες που κάνει η κυβέρνηση, προσθέτοντάς τα στους μισθούς όλων των υπαλλήλων αποτελούν κοροϊδία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών, παρά τις προεκλογικές βαρύγδουπες εξαγγελίες δεν έκανε καμία αναφορά για την στήριξη των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στο χώρο εργασίας για πολλά χιλιόμετρα ή να νοικιάζουν σπίτια με πανάκριβα ενοίκια. Η πλειονότητα των εκπαιδευτικών, με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, θα δει οριακές αυξήσεις που εξανεμίζονται γρήγορα από την ακρίβεια στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα ενοίκια, στα βασικά αγαθά. Επίσης για τους χιλιάδες συμβασιούχους αναπληρωτές που φτάνουν στο 35% της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίοι εργάζονται για ορισμένους μήνες το χρόνο οι «αυξήσεις» αυτές θα είναι πολύ μικρότερες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» δηλώνει ότι στο θα συμμετέχει σε κινητοποιήσεις και άλλες μορφές αγώνα, προκειμένου να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στο Δημόσιο.


Διεκδικούμε:

·       Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.

·       Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

·       Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

·       Αφορολόγητο στα 12.000€

·       Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

·       Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας

·       Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

   

356787196_1592821444575808_1285393483183258115_n.jpg

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές